De această dată, Sziget se transformă în „Țara Minunilor”, unde cea mai cunoscută trupă de rock alternativ din Ungaria, Quimby, va crea o atmoferă specială pe scena principală cu un concert special gândit pentru Sziget. Între timp, OTP Bank World Music Party Main Stage îi va găzdui pe cei de la Muzsikás, o trupă folk maghiară cunoscută internațional care celebrează 40 de ani de activitate alături de oaspeți și staruri internaționale.
Quimby în Țara MinunilorZiua 0 de la Sziget Festival va fi transformată într-o experiență culturală unică de către Quimby, cea mai cunoscută trupă de rock alternativ din Ungaria. Tocmai s-au întors din dintr-un turneu european și vor găzdui o aventură culturală pentru vizitatorii de la Sziget, Insula Libertății transformându-se într-un fel de “Țara Minunilor” cu multe spații incitante și creative. Pe lângă concertul Quimby, care va fi unul special gândit pentru această zi, aproape 20 de alte programe vor încânta vizitatorii, în spiritul atmosferei din “Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll. Sziget va deveni o “gaură de iepure” prin care vizitatorii vor ajunge direct în Țara Minunilor, bucurându-se de spectacole de circ, acrobați, teatru, literatură, concerte acustice, world music, dansuri populare, proiecții, slam poetry și multe altele.Quimby Wonderland se va desfășura de la intrarea pe podul K până spre scena principală. Din clipa în care vei păși la festival vei intra într-o realitate alternativă, bizară și eclectică, cu o atmosferă de carnaval plină de culoare.
Legenda de 40 de ani, Muzsikás, la SzigetMuzsikás este o trupă maghiară premiată la WOMEX care a concertat aproape peste tot în lume: de la cele mai mari festivaluri până la cele mai faimoase săli de concerte, iar acum vor celebra cei 40 de ani de activitate alături de invitați prestigioși chiar în Ziua 0 de la Sziget Festival. Printre oaspeții lor vom găsi pe scenă atât muzicieni și cântăreți din satele mici, pentru care tradiția este parte din viata lor de zi cu zi dar și invitați internaționali prestigioși precum violonistul Alexander Balanescu, unul dintre cele mai bune grupuri de percuționiști din lume, Amadinda, pianistul Jenő Jandó și trupa rock americană Woven Hand. În tot acest timp, instrumentiști, flașnetiști și dansatori vor da culoare concertului.Muzica populară maghiară este una dintre cele mai importante valori naționale, un adevărat Hungaricum. Este binecunoscută în afara granițelor Ungariei iar acest lucru se datorează în mare parte trupei Muzsikás, turneelor internaționale și succesului de care a avut parte. Au concertat în întreaga lume, prezentând tuturor muzica maghiară și au umplut cu succes săli prestigioase precum Queen Elisabeth Hall și Royal Festival Hall din Londra, Concertgebow din Amsterdam, Théâtre de la Ville din Paris, Santa Cecilia din Roma sau Carnegie Hall din New York. Pe lângă ascultătorii de muzică populară și world music, amatorii de muzică clasică au îmbrățișat și ei trupa. “Binecunoscuta trupă Muzsikás a răspândit publicului puterea și dragostea muzicii populare maghiare, păstrând și menținând legături strânse cu rădăcinile muzicale, fiind în același timp deschisă și spre alte genuri muzicale și făcând acest lucru la un înalt nivel calitativ. De 40 de ani ei sunt ambasadorii muzicii populare maghiare și este o onoare pentru Sziget Festival să găzduiască un eveniment de o asemenea importanță.”- a afirmat Fruzsina Szép, Directorul de programe al Sziget Festival.Biletele pentru Ziua 0, pentru Quimby Wonderland și Muzsikás, vor costa 24 de euro în avans și 28 de euro la fața locului.Nu rataţi săptămânile viitoare pentru că vom continua să anunţăm nume şi producţii noi pentru Sziget 2013! 4 iunie 2013Mai multe informații și bilete www.szigetfestival.ro

About Post Author

Lasă un răspuns