În mai puÅ£in de o lună de la începerea programului "Casa Verde" 2011, fondurile alocate au fost depăşite în 14 judeÅ£e.

"ProgramulSursa: SHUTTERSTOCK

În doar prima săptămână de la demararea programului, peste 5.000 de aplicanÅ£i au depus dosare pentru a-ÅŸi recupera banii din investiÅ£iile "eco". ReprezentanÅ£ii AdministraÅ£iei Fondului pentru Mediu spun că, în unele judeÅ£e, cererile valorează dublul bugetului disponibil.

"După 15 august se va realiza o redistribuire a fondurilor între judeÅ£e, iar sumele rămase disponibile în unele judeÅ£e se vor redistribui acolo unde solicitările sunt mai mari decât valorile repartizate iniÅ£ial", spune Adriana Stroe, purtator de cuvant AFM.

În judeÅ£ele unde s-a depăşit cota, AFM nu va mai primi dosare începând cu 1 iulie, pentru a putea studia dosarele deja depuse, până la 15 august. Zonele în cauză sunt: Alba, Bihor, BraÅŸov, Buzău, Covasna, Dolj, Giurgiu, Harghita, MehedinÅ£i, Olt, Sălaj, Sibiu, Vâlcea ÅŸi Vrancea.

Prin programul "Casa Verde", orice proprietar poate recupera până la 6.000 de lei la instalarea unui sistem de panouri solare, pentru instalaÅ£ii de producere a energiei termice pe bază de peleÅ£i, brichete sau tocătură lemnoasă ÅŸi până la 8.000 de lei pentru instalarea unei pompe de căldură.


Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns