Ministerul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului (MDRT) doreÅŸte încheierea unui acord cu ministerele EducaÅ£iei ÅŸi Sănătăţii pentru dezvoltarea programelor de turism medical românesc, informează Agerpres.

""

La proiect vor fi implicate Casa Naţională de Asigurări Sociale şi Colegiul Naţional al Medicilor.

Emilian Imbri, consilier pe probleme de turism ÅŸi sănătate din cadrul MDRT, consideră că proiectul va reprezenta un ajutor atât pentru turism, cât ÅŸi pentru sistemul medical românesc. "Încheiem acest protocol în vedera armonizării legislaÅ£iei existente, pentru a uÅŸura schimburile de turiÅŸti cu alte ţări. Pentru dezvoltarea acestui tip de turism se impune ca serviciile să fie credibile, să se ofere profesionalism ÅŸi siguranţă", afirmă Emilian Imbri.

 


 Străinii vor în România datorită costurilor mici

Reprezentantul MDRT consideră că pacienÅ£ii străini pot apela la serviciile medicale româneÅŸti datorită costurilor scăzute ÅŸi a faptului că listele de aÅŸteptare pentru bolnavi nu sunt atât de încărcate precum în alte ţări.

Turismul medical din România ar urma să dezvolte mai multe domenii precum recuperarea anti-îmbătrânire, stomatologie, oftalmologie, chirurgie plastică ÅŸi chirurgie cardiacă. ReprezentanÅ£ii AsociaÅ£iei NaÅ£ionale a AgenÅ£iilor de Turism au afirmat că anul trecut România a găzduit între 10.000 ÅŸi 50.000 de turiÅŸti străini veniÅ£i pentru tratamente.


Lasă un răspuns