Kiwiburger în Noua Zeelandă, sandviş cu somon în Norvegia, meniu de nuntă în China. Câteodată, localizarea bate globalizarea.

Mc Donald’s sunt peste tot la fel. Sau, asta era prejudecata. Recent, însă, localizarea câştigă în faţa globalizării, aşa că restaurantele McDonalds s-au îmbogăţit cu o serie de produse specifice, în funcţie de regiune.

Kiwiburgerul, de exemplu, poate fi întâlnit în Noua Zeelandă. El a fost lansat în 1991, scos din meniu de câteva ori, până la anularea lui definitivă în 2009, dar încă mai poate fi întâlnit în anumite locuri din această ţară. Ce e, însă, cel mai ciudat la acest produs este că, de fapt, nu conţine kiwi.

McLobsterul este întâlnit în Canada, dar şi într-o singură regiune din SUA: New England. În Taiwan, Filipine, Indonezia şi Singapore a apărut McRice Burger, care este un burger din orez. Adică: chifla a fost înlocuită cu felii de orez. Iar între ele se regăseşte o bucată de pui pane.

Din cauza motivelor religioase, în Israel există McShawarma, un meniu kosher.

Japonia supralicitează cu Mega Teriyaki Burger, care seamănă cu un burger obişnuit, dar are un sos special. McLaks, în Norvegia, este un sandvis cu somon.

 

Hong Kong, însă, este primul pe lista ciudăţeniilor Mc Donald’s: acolo, restaurantele oferă meniu pentru nuntă.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns