Producătorul Fender lansează o chitară acustică realizată în California, prima creaţie de acest fel din Statele Unite în aproape 50 de ani, potrivit Reuters. 

Compania a lansat, marţi, modelul american Acoustasonic Series Telecaster, care va fi vândut pentru 2.000 de dolari şi va fi construit la fabrica Corona din California. 

Fender vinde deja chitare acustice, dar sunt realizate în străinătate la un preţ mai mic şi sunt destinate cântăreţilor începători şi intermediari. Nu au mai fost realizate instrumente acustice în California de la seria limitată din anii 1960-1970. 

„Nu am avut cu adevărat o linie care să fie acceptată de muzicieni, în special de cei profesionişti”, a declarat, pentru Reuters, directorul executiv al Fender, Andy Mooney.

Când a stabilit cerinţele pentru designerii şi inginerii de la Fender, el a insistat ca instrumentul să fie construit în California „deoarece pentru muzicieni sursa de unde provine instrumentul este foarte importantă. Este un semnal în ceea ce priveşte calitatea sa”. 

Fender va concura împotriva companiei private Taylor Guitars cu sediul în Pennsylvania. 

Mooney spune că Fender speră să stabilească „o nouă categorie” cu un instrument care are caracteristici atât acustice, cât şi electrice. De exemplu, noul tip de chitară, Acoustasonic, foloseşte opt feluri de sisteme de amplificare şi poate fi conectată la laptop pentru a face înregistrări digitale. 

About Post Author

Lasă un răspuns