Plata cu cardurile Visa nu funcționează în multe țări din Europa, a anunțat compania care le gestionează. 

    Plățile cu carduri nu funcționează în Marea Britanie și în alte părți ale Europei, fără a prezenta o listă a țărilor în care au apărut problemele, scrie BBC News.

    Pe rețelele de socializare, oamenii descriu haosul din magazine, din cauza problemelor cu plata cu cardurile Visa.
    O turistă aflată în vacanță în Sicilia a povestit că din cauza acestei probleme, nu poate cumpăra bilete de tren și îi datorează gazdei o sumă semnificativă de bani.

    Câteva magazine își anunță clienții, tot prin intermediul rețelelor de socializare, să vină cu bani cash sau cu carduri Mastercad.

    Plățile cu carduri în prezent nu funcționează în Marea Britanie și în alte părți ale Europei, a transmis Visa.

    Nu se știe, însă, cât de amplă este problema, dar clienți din toată Europa se plâng de faptul că le sunt respinse plățile.

    Mai multe bănci, însă, au anunțat că din bancomate se pot retrage bani de pe cardurile Visa, iar clienții sunt îndemnați să apeleze la această metodă, dacă au nevoie să plătească ceva.

    De asemenea, un reprezentant al lanțului Tesco din Marea Britanie spune că sunt afectate doar plățile făcute contactless.

    La cele care presupun introducerea codului PIN nu au fost înregistrate plăți respinse.

    Visa a anunțat că lucrează pentru rezolvarea problemei.

    “În prezent ne confruntăm cu o perturbare a serviciului de plăţi din cauza căreia unele tranzacţii din Europa nu pot fi procesate.

    Investigăm cauzele şi lucrăm la rezolvarea situaţiei cât mai curând posibil. Vă vom ţine la curent cu evoluţia cazului”, se arată într-un comunicat al companiei de tehnologie de plăţi.

    Pe de altă parte, Mastercard, rivala Visa, a anunţat că nu înregistrează probleme în reţeaua sa.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns