Braşovul este al doilea cel mai vizitat oraş al ţării, după Capitală. Turiştii ştiu că dincolo de centrul istoric plin de mărturii ale unor secole glorioase, împrejurimile ascund, de asemenea, multe locuri ce merită descoperite. Festivalul Internaţional Cerbul de Aur se alătură marilor atracţii ale oraşului din inima ţării.
În plin Ev Mediu, în cetatea de sub Tâmpa şi-a deschis porţile prima şcoală românească, cu sprijinul voievozilor de peste munţi.
Tezaurul de cultură şi spiritualitate din Şcheii Braşovului este surprinzător prin bogăţia sa: peste 4 mii de cărţi vechi şi 30.000 de documente. Diaconul Coresi a înfiinţat tot aici prima tiparniţă în limba română.
Prima școală românească este unul dintre locurile vizitate şi de vedetele Festivalului Cerbul de Aur, încă de la prima ediţie.
La doar 2 kilometri de centrul Braşovului, în inima pădurilor, Pietrele lui Solomon ne duc în urmă cu mii de ani. Peste veacuri locul a fost populat cu legende.
Se spune ca un rege maghiar blestemat s-a prăbușit într-o prăpastie, iar în acel loc muntele s-a despicat în două.
Alte legende vorbesc despre „solomonari”, vrăjitori care încălecau balaurii şi puteau stăpâni ploaia sau grindina.
Dincolo de povești, zona rămâne un punct de atracție pentru brașoveni și turiști deopotrivă, datorită aerului curat și frumuseții naturii.