Pretul aurului se apropie de 1.800 dolari pe uncie pentru prima data in acest an, iar detinerile de aur ale investitorilor de pe burse au urcat la un nou record, de 2.681 tone.In aceasta vara, unii investitori puneau sub semnul intrebarii sustenabilitatea aprecierii accelerate a aurului, care a crescut in ultimii 10 ani de la 250 dolari pe uncie la aproape 2.000 dolari pe uncie, noteaza Financial Times.

Odata cu masurile de stimulare anuntate in ultimele saptamani de bancile centrale – de la cea de-a treia runda de relaxare cantitativa a Rezervei Federale la achizitiile nelimitate de obligatiuni ale Bancii Centrale Europene – cererea pentru aur a crescut puternic, investitorii cautand sa-si protejeze fondurile de impactul inflationist al acestor programe, scrie MEDIAFAX.

Astfel, detinerile de aur ale investitorilor in exchange traded funds – fonduri de investitii flotate pe burse – au atins recent un record de 2.681 tone, potrivit analistului Edel Tully de la UBS, citat de Financial Times.

 

Cititi mai multe pe : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/233812/pretul-aurului-atinge-1-800-de-dolari-pentru-prima-oara-in-2012.html

Sursa : http://www.9am.ro

 

 

Lasă un răspuns