Filmele "Planeta Maimuţelor: Invazia" şi "Super 8" au câştigat, joi seară, câte trei trofee la gala premiilor Saturn, distincţiile americane dedicate producţiilor SF, fantasy şi horror de cinema şi televiziune.
 Astfel, "Planeta Maimuţelor: Invazia/ Rise of the Planet of the Apes", care fusese nominalizat la cinci categorii, a primit premii pentru cel mai bun film SF, cel mai bun actor în rol secundar (Andy Serkis) şi cele mai bune efecte speciale, informează revista Variety.

Lungmetrajul "Super 8" a primit trofeul pentru cel mai bun regizor (J.J. Abrams), cea mai bună coloană sonoră (Michael Giacchino) şi cel mai bun actor tânăr (Joel Courtney).

La aceeaşi gală, "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" a primit premiul pentru cel mai bun film fantasy, "Fata cu un dragon tatuat/ The Girl With the Dragon Tattoo" a primit titlul de cel mai bun horror/thriller, în timp ce "Misiune: Imposibilă – Ghost Protocol" a primit trofeul Saturn pentru cel mai bun film de acţiune/ aventuri.

De asemenea, pentru rolul din "Take Shelter", Michael Shannon a primit premiul Saturn pentru cel mai bun actor, în timp ce Kirsten Dunst ("Melancholia") a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă, iar Emily Blunt ("The Adjustment Bureau"), cel pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

"Pielea în care trăiesc/ La piel que habito", în regia lui Pedro Almodovar, a primit premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, iar "Motanul încălţat/ Puss in Boots" a primit trofeul pentru cel mai bun film animat.

În domeniul producţiilor de televiziune, "Breaking Bad", nominalizat la şase categorii, a primit trofeele pentru cel mai bun serial difuzat prin reţele de cablu, cel mai bun actor în rol principal (Bryan Cranston) şi cel mai bun actor în rol secundar (Aaron Paul).

Producţia "Fringe" a primit două trofee Saturn, pentru cel mai bun serial TV şi cea mai bună actriţă în rol secundar (Anna Torv), în timp ce "Teen Wolf" a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dedicat tinerilor.

Serialul "Familia Simpson/ The Simpsons" a primit Milestone Award, creatorul de benzi desenate Robert Kirkman ("The Walking Dead") – Innovator Award, Frank Oz, premiul pentru întreaga carieră, iar Martin Scorsese a primit George Pal Memorial Award, pentru "strălucitoarea lui odă adusă spiritului triumfal şi începuturilor cinematografiei" din filmul "Hugo".

Anul trecut, filmul "Începutul/ Inception", regizat de Christopher Nolan, a fost marele câştigător al acestor premii, adjudecându-şi cinci trofee.

Premiile Saturn au fost create în 1972, de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror din SUA, pentru recompensarea valorii producţiilor SF, fantasy şi horror.

Cea de-a 40-a ediţie a premiilor Saturn a avut loc joi, în oraşul Burbank din California.

 

 

Sursa : www.mediafax.roLasă un răspuns