Filmul sud-coreean „Parasite/Parazit“ a fost desemnat cel mai bun film la gala Oscar 2020 şi a devenit prima producţie în altă limbă decât engleza care câştigă cel mai râvnit trofeu.

„Parasite“, regizat de sud-coreeanul Bong Joon-ho, este marele câştigător al premiilor Oscar 2020, marcând o victorie istorică.

Pe lângă titlul de Cel mai bun film, „Parasite“ a mai fost recompensat cu premiul pentru regie, scenariu original şi pentru cel mai bun film internaţional.

„Parasite“ este o satiră socială despre două familii din Seul care fac parte din clase sociale foarte diferite – una trăieşte în sărăcie, într-un subsol, iar cealaltă, foarte bogată, locuieşte într-o vilă de lux.

Povestea „Parasite“, cel mai bun film al anului

Membrii familiei lui Ki-Taek au o relaţie apropiată, dar toţi patru sunt şomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator bine plătit de o familie bogată.

VIDEO TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=SEUXfv87Wpk

Ajuns acolo, o întâlneşte pe Yeon-kyo, frumoasa moştenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii şi două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situaţii incontrolabile, cei săraci infiltrându-se prin mijloace nu tocmai ortodoxe în sânul bogătaşilor.

„Parasite“ şi o victorie istorică la Oscaruri „Parasite“ a reuşit să învingă principalul favorit, drama de război „1917“, a lui Sam Mendes, care a primit totuşi trei Oscaruri.

Filmul lui Bong a învins, de asemenea, „Once Upon a Time in Hollywood“ (Quentin Tarantino) şi „The Irishman“ (Martin Scorsese).

Este pentru prima dată în 65 de ani când câştigătorul Palme d’Or la Cannes reuşeşte să câştige şi un Oscar.

În discursul de acceptare, Bong i-a mulţumit idolului său, Scorsese, dar şi lui Tarantino, care i-a susţinut întotdeauna munca, deşi era un regizor anonim.

„Mă simt de parcă o să mă trezesc şi o să-mi dau seama că a fost doar un vis. Pare ceva incredibil. Nu scriem niciodată scenarii pentru a ne reprezenta ţara, însă e un moment special pentru Coreea de Sud“, a mărturisit Bong.  La rândul lui, producătorul Kwak Sin-ae a declarat: „Am rămas fără cuvinte. Nu ne-am imaginat vreodată că se va întâmplat. Simt că e un moment foarte important în istorie“.

About Post Author

Lasă un răspuns