Povestea fondatorilor Google, Sergey Brin si Larry Page, si a succesului acestei afaceri care i-a transformat în miliardari urmeaza sa fie ecranizata, pe baza cartii lui Ken Auletta – "Googled: The End of the World As We Know It", potrivit deadline.com.

""

Casa de productie Groundswell Productions a lui Michael London, alaturi de producatorul John Morris, încearca sa obtina drepturile de ecranizare a cartii lui Auletta, publicata anul trecut de Penguin.

Autorul, care este editorialist pe media la saptamanalul The New Yorker, a prezentat afacerea gigant ce are în spate motorul de cautare Google . Compania a avut venituri de 20 de miliarde de dolari din publicitate anul trecut, mai mult decât au obtinut împreuna principalele retele de televiziune si radio. Eric Schmidt, CEO la Google, a prezis, în cartea lui Auletta, ca aceasta va deveni prima companie media din lume cu venituri de 100 de miliarde de dolari.

În timp ce filmul care va fi facut despre Facebook – "The Social Network", în regia lui David Fincher – se va concentra asupra unui grup de prieteni de la Harvard care au atins succesul, pelicula despre Google va avea o alta abordare.

Google a fost fondat de duo-ul Sergey Brin si Larry Page pe când acestia erau doctoranzi la Stanford, pe principii precum "Poti face bani fara a face rau" si "Poti fi serios fara un costum".

Potrivit lui Michael London, filmul se va concentra pe felul în care Brin si Page au încercat sa ramana fideli idealismului lor initial, pe masura ce Google a devenit un fenomen global.

"Este vorba despre acesti doi tineri care au creat o companie care a schimbat lumea si despre cum lumea, în schimb, i-a schimbat pe ei", a spus London. "În centrul filmului se afla minunatul lor decret: sa nu fi rau. La un moment dat, în evolutia unei companii atât de mari si puternice, exista un milion de provocari. Poti ramâne fidel unor astfel de principii pe masura ce devii pe cât de bogat si de puternic a devenit compania? Intentia este de a fi întelegatori cu Sergey si Larry si speram ca filmul va fi la fel de interesant precum compania pe care ei au creat-o", a mai spus acesta.

Lasă un răspuns