Katla. va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Katla., duo numit astfel dupa unul dintre cei mai mari vulcani activi din Islanda, este rezultatul cooperarii muzicale dintre Einar Thorberg Guðmundsson (multi-instrumentist si voce) si Guðmundur Óli Pálmason (artist vizual si fost tobosar in Sólstafir), o colaborare care a inceput la finele lui 2015 in Reykjavík. Einar si Guðmundur se cunosteau deja de cateva decenii si lucrasera impreuna in alte cateva proiecte, inclusiv in Potentiam, trupa de black metal care a reusit sa devina un proiect cult al scenei underground islandeze.

In ianuarie 2016, Katla. a lansat prima melodie, extrasa de pe EP-ul intitulat „Ferðalok 7”, care a aparut pe piata dupa cateva saptamani. Iar la numai un an distanta, duoul si-a lansat albumul de debut, „Móðurástin”, sub cunoscutul label german Prophecy Productions, material primit cu entuziasm atat de critica de specialitate, cat si de fani.

Katla. a intrat rapid in atentia publicului si i-a castigat aprecierea datorita compozitiilor puternice, cu note atmosferice si melancolice pe alocuri, ce imbina cu maiestrie riff-urile complexe, cu sound-uri profund patrunse de influente intunecate, ce hipnotizeaza ascultatorul. Versurile pieselor istorisesc povestea celor care traiesc intr-o tara a contrastelor, un teritoriu in care focul si gheata coexista, iar iernile pline de intunecime sunt completate de veri cu soare in miez de noapte. Toate trairile puternice si contradictorii ale oamenilor din tara contrastelor sunt intens exprimate la nivel liric si sonor in piesele duoului islandez, pregatit, asemeni vulcanului omonim, sa erupa in fiecare dintre show-urile live, introducand audienta intr-o transa tesuta de sound-urile atmosferice, profund intunecate, ale celor de la Katla.

Katla. (IS) se alatura numelor deja confirmate pentru cea de-a opta editie a Rockstadt Extreme Fest, printre care se numara: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE) sau Mephorash (SE).

Melodie Katla.: http://bit.ly/2XowiIa

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:
http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

About Post Author

Lasă un răspuns