Pe data de 8 octombrie, in noaptea de sambata spre duminica, pe cerul Romaniei se va putea observa "un curent de meteori urias, numit «Draconide»".

Potrivit specialistului francez Jeremie Vauboillon, curentul de meteori, denumit popular "ploaie de stele cazatoare", cuprinde mii de miliarde de particule dintr-o cometa, care patrund in atmosfera cu viteza foarte mare.

"In luna august sunt foarte multe stele cazatoare si toata lumea le poate vedea, fara un mare telescop In octombrie, vor fi de doua ori sau chiar de sase ori mai multe stele cazatoare decat in august. Este momentul perfect pentru a fi vazute. Va incurajez sa mergeti sa le vedeti", a declarat Jeremie Vauboillon.

Conform expertilor, ultima data fenomenul a fost vazut in 1946, iar inainte de acest an in 1933.

"Draconidele” vor putea fi vazute din intrega Europa, dar si din partea de vest a Asiei, Romania fiind "perfecta pentru observarea acestui eveniment".
Calculele facute de specialistii Observatorului Astronomic din Bucuresti arata ca undeva intre ora 22 si 3 dimineata ar trebui sa observam mai multe stele cazatoare care par a veni din constelatia Draco, aflata nu departe de steaua Vega.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns