Tenorul şi baritonul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera ‘Simon Boccanegra’ la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg la sfârşitul lunii iunie, au confirmat surse din cadrul instituţiei culturale citate miercuri de EFE.

Placido Domingo a susţinut primul său recital în Rusia alături de artistul peruan Juan Diego Flórez, la gala prilejuită de Cupa Mondială de Fotbal 2018, acompaniat de filarmonica Teatrului Mariinsky.

În 2019, celebrul tenor se va întoarce în această ţară, de data aceasta pentru a interpreta la Teatrul Mariinsky rolul principal din opera ‘Simon Boccanegra’ a lui Giuseppe Verdi, sub bagheta dirijorului rus Valeri Gherghiev.

Spectacolul va avea loc la 25 iunie în noua clădire a istoricului teatru imperial, numită Mariinsky-2, şi la a cărei inaugurare Placido Domingo a fost prezent în urmă cu şase ani.

Spectacolul de operă, la care vor participa şi artiştii ruşi Irina Churilova (soprană) şi Najmiddin Mavlyanov (tenor), se va desfăşura cu prilejul celei de-a XVII-a ediţii a festivalului ‘Stelele nopţilor albe’.