Cele doua pistoale descoperite asupra celebrilor banditi americani Bonnie Parker si Clyde Barrow, dupa ce au fost impuscati de un echipaj de politie in 1934, au fost vandute la o licitatie organizata duminica, in orasul Nashua din New Hampshire, pentru suma de 504.000 de dolari. Un pistol de calibrul 38 milimetri, care era atasat cu leucoplast medicinal de coapsa lui Bonnie Parker, a fost achizitionat cu 264.000 de dolari. Un revolver Colt de calibrul 45 milimetri, pe care Clyde Barrow il purta la nivelul taliei, s-a vandut cu 240.000 de dolari.

Pistoalele detinute de Bonnie Parker, care a murit la varsta de 23 de ani, si de Clyde Barrow, care a murit la 25 de ani, au fost cumparate de un colectionar texan care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

"Sunt inca personaje legendare, iar povestea lor de dragoste se inscrie in acelasi registru", a spus Bobby Livingston, vicepresedintele casei RR Auction care a organizat licitatia.

Cele doua pistoale vandute la licitatie provin din colectia lui Robert Davis, care le cumparase in 1986 cu 50.000 de dolari fiecare.

Un ceas de buzunar din aur, descoperit in haina purtata de Clyde Barrow, a fost vandut cu 36.000 de dolari. Printre alte obiecte vandute la aceeasi licitatie s-au aflat un dolar din argint datand din 1921, gasit tot in haina lui Clyde Barrow, care s-a vandut cu 32.400 de dolari, dar si o pereche de dresuri ale lui Bonnie Parker, descoperita in masina cuplului dupa asasinarea lor, care s-a vandut cu 11.400 de dolari.

Lasă un răspuns