De origine săsească, originar din România, Peter Maffay a emigrat cu familia în Germania în anul 1963, când avea 14 ani.

Orice neamţ, când aude de Peter Maffay, are în minte imaginea celebrului cântăreţ de muzică rock, originar din România. A plecat din Ardeal în 1963, alături de părinţii săi, care au ales drumul Germaniei. În acelaşi an şi-a făcut prima trupă, “The Dukes”.

Acela a fost momentul în care Maffay şi-a început cariera muzicală şi de atunci a lansat zeci de albume, a susţinut sute de concerte şi a cântat în faţa a mii de oameni, care l-au primit în sufletul lor şi l-au apreciat pentru talentul său înnăscut. Lovitura în lumea muzicală a dat-o cu adevărat în anul 1970, când a lansat şlagărul “Du” (“Tu” – n.r.), melodie care a făcut furori în rândul iubitorilor de muzică pop.

În timp, s-a reorientat către muzica rock şi a devenit din ce în ce mai apreciat, iar de-a lungul anilor a reuşit să cucerească tot mai multe inimi cu o simplă chitară.

El a fost invitatul emisiunii „Talking Good“ de la televiziunea Focus din Germania, unde a vorbit despre rădăcinile sale românești. El a povestit că a plecat împreună cu părinții săi și doar o valiză pentru a scăpa de regiumul comunist al lui Ceaușescu.

S-au stabilit în orașul bavarez Waldkraiburg.

Peter Maffay s-a căsătorit cu Tanja, împreună cu care are şi un copil. Ei au avut o nuntă ferită de ochii lumii, organizată într-un cerc restrâns. Familia Maffay locuieşte în prezent la o fermă liniştită, în apropiere de München, capitala landului german Bavaria. Printre hobby-urile marelui artist se numără plimbările cu motocicleta, pasiune care l-ar fi putut ucide în 1972, chiar la începutul carierei, când a avut un accident teribil cu Harleyul său.

Timp de 30 de ani după ce a părărsit România, nu a mai revenit în țară. „Am cam încheiat acest capitol din viața mea“, a declarat Maffay. Și, totuși, ceva încă îl face să simtă românește. Maffay descrie cum, odată ajuns cu avionul deasupra României, deși nu știa exact unde se află, a remarcat cum peisajele de sub el s-au schimbat și știa cumva că atunci zbura chiar peste România. „Apare un sentiment care cu greu poate fi descris”, a explicat el.

El a vorbit apoi despre culorile, mirosurile și zgomotele care i-au fost odată atât de familiare. „Și dacă aș fi fost legat la ochi, tot aș fi putut să vă spun unde sunt. Pământul românesc îl poți mirosi, îl poți simți”, a mai spus el.

Ordinul Național “Pentru Merit”

În tot acest timp el s-a gândit mereu la ce ar putea face bun pentru România. Așa a luat ființă, în 31 martie 2010 în satul Roadeș din județul Brașov, o instituție destinată copiilor traumatizați. Proiectul a fost inițiat de Fundația Peter Maffay, înființată Peter Maffay.

În urma derulării proiectului, fosta casă parohială a bisericii fortificate din Roadeș a devenit tabără pentru copii cu probleme sociale, proveniți din sistemul instituționalizat. În casa de vacanță sunt găzduiți gratuit, timp de câte două săptămîni, cîte 14 copii abuzați din toată Europa, care beneficiază de terapie.

Pentru acest proiect Peter Maffay a fost decorat cu Ordinul Național “Pentru Merit”, de către președintele României, Traian Băsescu.

Cu durere, PETER MAFFAY a decis să-și amâne din nou următorul turneu – până în vara anului 2022.

https://www.facebook.com/Maffay.de/videos/3098150273776182

Potrivit acestuia, renunțarea este exclusă pentru muzician și trupa sa. Löblich: Deja acum, la doar câteva zile după interviul său MDR, în care deja exprimase „dureri de stomac” .

REPROGRAMARI CONCERTE:

 21 august 2022 Regensburg – Donau Arena

 22 august 2022 Leipzig – Quarterback Real Estate Arena

 23.08.2022 Schwerin – sala de sport si congrese

25 august 2022 Köln – Lanxess Arena

26.08.2022 Dortmund – Westfalenhalle

27.08.2022 Bremen – ÖVB Arena

29 august 2022 Halle (Westf.) – OWL Arena

30 august 2022 Braunschweig – Sala Volkswagen

31 august 2022 Mannheim – SAP Arena

2 septembrie 2022 Erfurt – sala expozițională

03.09.2022 Magdeburg – Getec Arena

4 septembrie 2022 Oberhausen – Rudolf Weber ARENA

06.09.2022 Zurich – Hallenstadion

 7 septembrie 2022 New Ulm – Ratiopharm Arena

 08.09.2022 Munchen – Olympiahalle S

 10 septembrie 2022 Frankfurt – Festhalle

11 septembrie 2022 Stuttgart – Hanns-Martin-Schleyerhalle

 12 septembrie 2022 Nürnberg – Arena Nürnberger Versicherung

 13 septembrie 2022 Hanovra – ZAG Arena

About Post Author

Lasă un răspuns