Chitaristul şi compozitorul Pete Townshend lucrează, în izolare, la un nou album The Who, potrivit revistei Rolling Stone.

Aflat în casa lui din Wilshire, muzicianul a declarat pentru BBC: „Trebuie să spun că mă simt chiar norocos pentru că ce fac în principal este să petrec mult timp singur în studio. Simt că mi-a fost dat răspunsul la o rugăciune pe care nu cred că aş fi avut curaj să o adresez – «Te rog, anulează totul şi dă-mi nişte timp în studio!». Pare a fi un dar”.

El remixează „Beads on One String”, lansat de The Who în 2019, pentru o eventuală lansare sub format single, dar lucrează şi la noi piese.

„Plănuiam să fac asta anul viitor, să încep să lucrez la noi cântece pentru un alt album Who, având în vedere că cel mai recent a mers atât de bine”, a precizat el.

În decembrie 2019, trupa a lansat „Who”, primul album de la „Endless Fire” (2006) şi al 12-lea material de studio.

Un alt proiect în lucru este adaptarea muzicală a romanului „The Age of Anxiety”, lansat de chitarist anul trecut. Townshend nu a mai lansat un material solo de la „Psychoderelict” (1993).

El s-a concentrat, la fel ca solistul Roger Daltrey, turneelor. „Nu mi-au plăcut niciodată cu adevărat atât de mult. Dar reprezintă o parte necesară din afacere. Bucuria din ceea ce fac o reprezintă compunerea, scrierea, folosirea echipamentului de studio”, a adăugat Townshend.

Trupa rock The Who a decis, la jumătatea lunii martie, să îşi anuleze turneul pe care îl avea programat în Marea Britanie primăvara aceasta. Seria de concerte va avea loc spre finalul acestui an.

Teama de răspândirea rapidă a Covid-19 a dus la anularea a numeroase evenimente, culturale, sportive şi politice, peste tot în lume.

The Who, înfiinţată la Londra în 1964, este celebră pentru albume ca „My Generation”, „Tommy” şi „Quadrophenia”.

Formaţia britanică, cunoscută în formula Roger Daltrey (voce), Pete Townshend (chitară), John Entwistle (bas) şi Keith Moon (tobe), este considerată una dintre cele mai influente trupe rock din secolul al XX-lea, iar albumele ei au fost vândute în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial. Grupul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1990.

The Who este prima imortalizată pe Music Walk of Fame din Londra, atracţie culturală inaugurată în noiembrie în cartierul Camden.

About Post Author

Lasă un răspuns