Peste 90 de tone de deșeuri au fost adunate într-o săptămână de pe Lacul Izvorul Muntelui de echipele de voluntari care s-au implicat într-o amplă acțiune de ecologizare a celui mai mare lac de acumulare din România.

Acțiunea de ecologizare a luciului apei lacului Izvorul Muntelui din județul Neamț continuă și după această săptămână, iar voluntarii speră să ajungă să curețe în totalitate locul, a anunțat vicepreşedintele Consiliului Județean Neamţ, Ion Asaftei, a menţionat că acţiunea va continua până când luciul apei va fi curat.

„O muncă titanică, desfăşurată de voluntarii care au lucrat neîncetat în această săptămână, inclusiv în ziua de Sfântul Ilie Tesviteanu. Ştiu că a fost mare sărbătoare creştină, dar nevoia de intervenţie este mare şi cu tot păcatul, voluntarii şi reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu şi-au făcut datoria. Igienizarea Lacului Bicaz rămâne o prioritate pentru mine până când acţiunea va ajunge la final şi luciul apei va fi redat, strălucitor, nemţenilor şi tuturor turiştilor”, a postat pe pagina de Facebook reprezentantul CJ Neamţ.

Conform acestuia, din cele 92 tone de deşeuri colectate de pe lac, 6,5 tone sunt bidoane din plastic, 13,5 tone sunt deşeuri din lemn şi 72 tone – diverse alte deşeuri.

În cadrul acţiunii de ecologizare a participat, în ultimele două zile, şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş.

Se estimează că pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui ar fi circa 250 tone de deşeuri din plastic şi lemn, aduse de viiturile produse în urma ploilor torenţiale de la sfârşitul lunii iunie.

Acţiunea de ecologizare începută luni a adunat voluntari, printre care şi reprezentanţi de la mai multe instituţii din judeţ.

 

About Post Author

Lasă un răspuns