Peste 400 de editori, distribuitori de carte, instituţii culturale şi de învăţământ din România şi din străinătate vor participa la ediția 2011 a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, programată între 23 şi 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Capitală, potrivit organizatorilor.

Târgul va avea în program un număr record de peste 650 de evenimente – lansări şi prezentări de carte, dezbateri şi mese rotunde, expoziţii, întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură atât din România, cât şi din mediul internaţional.

Invitatul de onoare al evenimentului este Italia, aleasă în anul aniversării a 150 de ani de la unirea provinciilor italiene într-un singur stat. Cu acest prilej, la Bucureşti vor fi prezenți mai mulţi oameni de cultură italieni (scriitori, actori, regizori) și jurnalişti ai postului public italian de radio şi televiziune, RAI.

Şi la ediţia de anul acesta, vizitatorii târgului vor putea dona, la un stand special amenajat, cărțile de care nu mai au nevoie. Volumele donate vor fi apoi trimise către biblioteci publice din mediul rural şi din comunităţile româneşti de peste hotare. Anul trecut, iniţiativa numită "Cărţile se întorc acasă" a adunat peste 8.000 de volume, care au fost dăruite bibliotecilor publice din Drăgăneşti Vlaşca şi Videle (judeţul Teleorman), Vasilaţi şi Ciocăneşti (Dâmboviţa) şi Comana (jud. Giurgiu).

Gaudeamus va fi deschis, în toate cele cinci zile ale sale, între orele 10.00 și 20.00.

Biletul se intrare costă 4 lei, iar prețul unui abonament de intrare în toate zilele este de 10 lei. Elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă, pe baza actelor doveditoare, vizate la zi.

La fiecare dintre ultimele trei ediţii ale târgului, s-au înregistrat peste 100.000 de vizitatori.

Aflat la a 18-a ediţie, Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus este organizat de Radio România.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns