Peste 40 de profesioniști de top și personalități din industria muzicală internațională și românească își oferă expertiza în cadrul East European Music Conference online camp 2021

Eveniment difuzat online, gratuit, pe eemusic.ro și pe pagina de Facebook East European Music Conference

Într-o Europă înafectată de pandemie, cu o industrie culturală greu lovită, aflată în impredictibilitate și cu activitatea adeseori înghețată, lucrătorii din industria de evenimente și din domeniul cultural resimt acut nevoia de acțiune concretă, de dezbateri care să ducă la soluții reale, de expertiză și de sfaturi menite să îi ajute să supraviețuiască, să vadă primii pași către funcționarea în „noul normal”.

Pentru a-i susține, pe 10 și 11 decembrie 2021, invitații „East European Music Conference online camp” vor dezbate problemele acute ale industriei muzicale, oferind expertiză și răspunsuri profesioniștilor din această zonă și operatorilor culturali locali în cadrul unei sesiuni interactive ce va putea fi urmărită online, gratuit, pe eemusic.ro și pe pagina de Facebook East European Music Conference.

Ediția online va include 8 paneluri de discuție cu experți din Europa și din România, 13 interviuri cu personalități ale industriei muzicale internaționale, precum Tuomas Holopainen (compozitor și fondator al formației Nightwish) sau Ed Bicknell (manager al Dire Straits și Managing Director al DAMAGE MGMT) și o serie de show-uri care vor completa cu ritmuri antrenante discuțiile aprinse.

Printre profesioniștii care-și vor pune expertiza la dispoziția audienței online se numără Greg Parmley (Director International Live Music Conference & International Festival Forum, UK), Achim Ostertag (Fondator Summer Breeze Open Air festival, Henrik Bondo Nielsen (Roskilde Festival, DK), Jouni Markkanen (Tuska festival, FI), Prof. Chris Kemp (CEO al Mind over Matter, UK) și mulți alții.

Acestora li se vor alătura reprezentanți ai instituțiilor de profil și ai industriei locale precum: Alexandra-Maria Rigler (Director, Centrul de Proiecte al Mun. Timișoara), Bogdan Ștefan Trîmbaciu (Director al Unității de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii), Radu Burnete (Director Executiv, Confederația Patronală Concordia), Andi Mitroi (Cofondator Summer Well Festival), Alin Vaida (Manager „Jazz in The Park” festival și Director Executiv FAPTE), Iulia Popovici (critic de artele spectacolului și curator), membri ai altor festivaluri din România, reprezentanți, ai Primăriilor București și Cluj, precum și manageri de teatru și culturali.

In cele două zile de dezbateri, experții vor discuta despre subiecte, precum „Viitorul Cultural al Europei” aflat încă sub semn pandemic, despre Planurile Naţionale de Redresare şi Reziliență pe care ţările membre le trimit spre evaluare şi cum se gândesc statele membre UE să formeze o strategie culturală câştigătoare pe termen lung în contextul post – pandemic, despre „Finanțări în domeniul cultural la nivel european”, despre „Programarea culturală” (sau despre cum fac bookerii de evenimente selecţia proiectelor artistice pe care le includ în programele lor) sau despre modele noi de producție de eveniment și de siguranţă publică în contextul post-pandemic.

Programul și lista invitaților pot fi consultate pe eemusic.ro, noi vorbitori și teme de dezbatere vor fi adăugate în perioada următoare.

Evenimentul va fi transmis live pe 10 și 11 decembrie 2021 pe site-ul eemusic.ro și pe pagina de Facebook East European Music Conference, vizionarea fiind gratuită pentru public.

East European Music Conference online camp 2021 este un proiect de susținere și de sprijinire a dezvoltării profesionale a persoanelor care lucrează în industria de evenimente și culturală, acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și susținută de Kaufland România.

# # #

Despre East European Music Conference

East European Music Conference (EEMC), conferință internațională dedicată profesioniștilor din industria muzicală, este locul de întâlnire și de discuție al industriei muzicale românești și al operatorilor culturali cu unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu. Locul în care, în vremuri obișnuite, artiștii, managerii, producătorii și operatorii culturali din România au ocazia de a întâlni și iniția colaborări cu invitații speciali ai conferinței.

Aflată la cea de-a patra ediție, care se va desfășura în format online, ținând cond de restricțiile impuse de autorități, reuniunea internațională East European Music Conference (EEMC) și-a asumat misiunea de a menține o dezbatere sănătoasă între entitățile care activează în industria muzicală din România, începând de la reprezentanți ai sectorului privat – organizatorii de spectacol, până la experți internaționali și autorități ale statului direct implicate în reglementările legislative ale acestei industrii.

În contextul unei piețe aflate în ultimii ani în continuă creștere și, în prezent, într-un context volatil, fără precedent, promoterii locali acționează într-un mediu confuz, cu o legislație neadaptată la situațiile curente, care nu include prevederi specifice pentru industria concertelor și a festivalurilor, astfel încât este necesară o platformă de comunicare care să faciliteze contactul direct și problematizările punctuale.

Cu ocazia fiecărei ediții, organizatorii locali caută soluții într-un schimb de experiență cu promoterii și alți profesioniști de profil români și internaționali. Fără schimbări semnificative în reglementările aflate în vigoare în România, fără schimbări legislative care să survină unor dezbateri constructive, nu pot fi așteptate schimbări rapide sau sănătoase pe piața locală. Iar misiunea asumată de EEMC, pe termen lung, este de a sprijini evoluția sectorului local de evenimente live și alinierea acestuia la standardele industriei europene de Festivaluri și Concerte.

East European Music Conference este un proiect susținut de AROC (Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale), asociație formată din cei mai reprezentativi actori din zona organizatorilor de festivaluri și de concerte din România, printre membrii săi numărându-se nume ca: ARTmania – ARTmania Festival Sibiu/Blaj aLive, 3 Smoked Olives Festival, Cyclic, Comparty Events – diMANSIONS Hit Music Festival, Electric Castle, Emagic Live – Awake Festival, Expirat, Fapte – Jazz in the Park, Flow Concept, Global Records, Le Bistrot Sociale, Le Petit Festival de Bucharest, Mozaic Jazz Festival, Movement Team – Sports Festival, NEVERSEA, Nuit Sociale, Centrul Cultural Plai – Plai Festival/JazzTM, Scala Events, Smida Jazz Festival, SNRS – Sunwaves Festival, Sprint Media, Summer Well, TIFF – Asociația Festivalul de Film Transilvania, The Institute, Showberry – Rocanotherworld/Classix Festival, The Mission/Fall in Love Festival, UNTOLD, VRTW, Wine and Street Food Festival, Why Not Us – Street Food Festival, Wise Factor – The Fresh.

About Post Author

Lasă un răspuns