"Rezultatele

Rezultatele la testarea naţională se afişează vineri la centrele de examen.

 

Sutele de născociri scrise de elevi la proba de Limba română i-au lăsat mască pe profesorii corectori. AbsolvenÅ£ii de gimnaziu au dovedit ÅŸi anul acesta prin confuzii, dezacorduri gramaticale ÅŸi „originalitate" că au o pregătire sumară după patru ani de gimnaziu.

 

 

DeÅŸi proba la Limba română a fost considerată una cu subiecte accesibile de către profesorii de specialitate, elevii au dat dovadă de originalitate în tratarea cerinÅ£elor, scrie ADS Alba Iulia.

AbsolvenÅ£ii de clasa a VIII-a au avut de interpretat un text la prima vedere din basmul „Rodul tainic" scris de Ioan Slavici. Elevii s-au întrecut în definiÅ£ii „fantastice" ale basmului.

Această operă aparÅ£ine speciei literare deoarece în operă sunt feciori de împărat, boieri, chiar ÅŸi feÅ£i-frumoÅŸi, ceea ce în lumea reală nu mai sunt" sau „textul citat aparÅ£ine speciei literare a basmului deoarece scrisul este unul moale în tonuri calde".

Alte exprimări ale candidaÅ£ilor sunt lipsite de coerenţă. „Timpul este nedeterminat, vorbindu-se doar despre împărăţia împăratului în a cărui curte se afla un pom nespecificându-se timpul", a scris un elev.

Chiar dacă se specifica că autorul basmului este Ioan Slavici, pentru unul dintre absolvenÅ£i, scriitorul este cu totul necunoscut. „Autorul e anonim ÅŸi acest basm este alcătuit de la gură la gură, de la om la om", crede el.

Alte perle ale elevilor din Alba la testarea naţională:

„Pe când să ne duceam spre casă, autocarul sa stricat apoi am aÅŸteptat până a venit un mecanic să îl tomnească".

„Primăvara înverzesc toate vieÅ£uitoarele".

„Ne-am îmbălsămat de aerul de la nuntă".

„Eu vaÅŸ descrie un tablou din natură deoarece să vedeÅ£i cum arată natura".

„Eram foarte absolvit de acel peisaj miritim".

„Pe plajă era multe fete dezbrăcate indecent".

Notele la testarea naÅ£ională vor fi afiÅŸate mâine, la centrele de examen, cel târziu până la ora 14.00, iar pe 27 iunie se afiÅŸează notele finale după soluÅ£ionarea contestaÅ£iilor.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns