Atât pepenele roşu, cât şi cel galben se numără printre fructele favorite ale sezonului. Gustul lor dulce, proprietăţile hidratante ne îndeamnă să-l mâncăm frecvent.

 

Pepenele reprezintă o alegere excelentă pentru a te răcori şi pentru a te hidrata în zilele cu temperaturi ridicate. Specialiştii susţin că acesta are un conţinut mare de apă (90%), ce influenţează pozitiv senzaţia de saţietate prin distensia stomacului (creşterea în volum). Pepenele roşu este bogat în vitaminele B5 şi C şi poate fi inclus într-o dietă care să ajute la menţinerea sau la scăderea în greutate, dacă e consumat în cantităţi rezonabile.

 

Are un conţinut mic de carbohidraţi


Din punct de vedere nutriţional, pepenele galben are un conţinut mai mare de vitaminele A şi C, dar acelaşi număr de carbohidraţi. Este un aliment ce poate fi folosit cu succes într-o dietă pentru scăderea în greutate. Atât pepenele roşu, cât şi cel galben au un conţinut mic de carbohidraţi, ce îi recomandă ca alimente cu indice glicemic mic. S-a demonstrat că metodele cele mai eficiente pentru scăderea în greutate şi pentru menţinerea acesteia sunt dietele care utilizează indicii glicemici. Cei care urmează aceste cure pe bază de pepene se satură mai repede, pierd în greutate din masa de grăsime, şi nu din masa musculară, care rămâne intactă.

Lasă un răspuns