Vineri, 29 martie 2019, începând cu ora 11.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziției de cartofilie și fotografie veche ”Pasagerele de odinioară”, manifestare organizată în colaborare cu Asociația „Galați, orașul meu” și Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” Galați.

Vor fi expuse 85 de ilustrate (cărţi poştale şi fotografii vechi) din colecţiile personale ale lui Ilie Negrea, George Milea, Mihai Blăjuţ, Mioara Slabu, Aurel Sibiceanu, Cristian Gregoretti și Cristian Munteanu.

Publicul va descoperi sau redescoperi imaginea de altădată a curselor de pasageri de la Dunăre, cu nave precum Ardealul, Poseidon, Săgeata, Muntenia, Olănești, Borcea sau Malnaș.

De asemenea, vor putea fi admirate și câteva machete la scară cu replici a unor nave de pasageri sau comerciale, care au circulat pe Dunăre în trecut, machetele făcând parte din patrimoniul Muzeului de Istorie “Paul Păltănea” Galați.

La deschiderea expoziției, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, se va desfășura o dezbatere publică despre istoria navelor și a altor ambarcațiuni de pasageri, care au circulat pe Dunăre, la Galați.

Expoziția vine în întâmpinarea unei dorințe mai vechi a societății civile, aceea de susținere a reintroducerii navelor de pasageri pe Dunăre, ca o alternativă de recreere și de conectivitate a Galațiului cu celelalte orașe riverane Dunării, așa cum se întâmpla înainte de anul 1990.

”Pasagerele de odinioară” va fi deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 28 aprilie 2019.

About Post Author

Lasă un răspuns