Fashion Week a debutat luni la Paris în faţa unui public purtând măşti de protecţie şi având asupra sa certificate sanitare, majoritatea marilor case de modă revenind la defilări după o perioadă de prezentări online din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Nigerianul Kenneth Ize, sponsorizat de supermodelul Naomi Campbell, va deschide această săptămână a modei dedicată colecţiilor de pret-a-porter pentru femei primăvară/vară 2022 cu o prezentare ce se va desfăşura seara la Palais de Tokyo.

În această primă zi consacrată în mod tradiţional tinerilor designeri va defila şi marca Weinsanto a designerului Victor Weinsanto, care s-a alăturat recent calendarului oficial şi este un adept al defilărilor-spectacol.

Marine Serre, o stilistă avangardistă şi eco-responsabilă, va închide ziua de luni cu o prezentare online.

Dintre cele 97 de case de modă înregistrate în calendarul oficial al acestei ediţii a Fashion Week care se încheie pe 5 octombrie o treime au optat pentru defilări în format fizic.

Spre deosebire de Săptămâna Modei de la Londra, unde invitaţii au renunţat la mască, la defilările de la Paris această măsură de protecţie este obligatorie.

Dior, Chanel, Hermes, Louis Vuitton sau Balenciaga – toate marile nume ale modei promit defilări în format fizic.

Saint Laurent, prima mare casă de modă care a părăsit calendarul oficial în timpul crizei COVID-19 în semn de protest împotriva freneziei săptămânilor modei, se întoarce şi ea marţi seara cu o defilare.

Printre marii absenţi ai acestei ediţii a Fashion Week se numără casa de modă Celine, condusă de designerul Hedi Slimane, care consideră aceste evenimente perimate, şi Stella McCartney, o altă casă de modă a gigantului de lux LVMH.

O defilare dedicată designerului israeliano-american Alber Elbaz, fost director artistic al casei Lanvin şi decedat în urma COVID-19 în luna aprilie, va închide actuala ediţie a Fashion Week. Peste 40 de case de modă se vor alătura studioului de design AZ Factory, ultimul său proiect, pentru a crea ţinute în semn de omagiu adus acestui artist.

About Post Author

Lasă un răspuns