Organizatorul unui concert de muzică electronică pe plaja din Năvodari, amendat cu peste 35.000 de lei de autorităţi/ La eveniment au participat aproximativ 300 de persoane

 

Organizatorul unui concert de muzică eletronică desfăşurat pe plaja din Năvodari a fost amendat de autorităţi cu peste 35.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile pentru a preveni răspândirea coronavirusului, dar şi pentru modul de alcătuire a scenei. La eveniment au participat aproximativ 300 de persoane.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene  Constanţa, pe plaja unui camping din oraşul Năvodari a avut loc un eveniment cultural-artistic organizat de o societate comercială, intitulat „Dor de mare”.
”Anterior desfăşurării evenimentului, atât Primăria Năvodari, cât şi reprezentanţi ai I.P.J. Constanţa, G.J.M. Tomis Constanţa, I.S.U. Dobrogea şi D.S.P. Constanţa au fost sesizaţi, prin solicitare scrisă, de către societatea comercială în cauză, prin care aducea la cunoştinţă că va avea loc un concert de muzică electronică. După primirea solicitării, reprezentantului societăţii i s-a pus în vedere de către organele abilitate să respecte normele de prevenire a răspândirii COVID-19. Astfel, acesta a asigurat că va lua toate măsurile necesare pentru a respecta normele legale în vigoare”, se arată în comunicat.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate au făcut controale la locul evenimentului, constatând că normele legale de protecţie sanitară nu sunt respectate, la eveniment participând aproximativ 300 de persoane.
IPJ Constanţa a precizat că au fost constatate nereguli, în sensul că nu erau respectate măsurile sociale instituite în situaţii epidemiologice, iar din acest motiv reprezentantul societăţii a fost sancţionat cu 30.000 de lei. De asemenea, deoarece la evenimentul muzica era dată tare reprezentantul firmei a foast amendat cu 1.500 de lei.
Reprezentanţii I.S.U. Dobrogea al judeţului Constanţa au constatat că nu sunt asigurate în totalitate elementele incombustibile din alcătuirea scenei, iar din acest motiv, societăţii comerciale i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale de câte 2.500 de lei, iar pentru alte abateri la normele de prevenire a incendiilor au fost date patru avertismente, a precizat sursa citată.
În continuare, poliţiştii, jandarmii, pompierii şi reprezentanţii celorlalte structuri abilitate vor monitoriza desfăşurarea activităţii, în vederea luării măsurilor legale care se impun în situaţia nerespectării normelor legale în vigoare.

About Post Author

Lasă un răspuns