Organizatorii festivalului Woodstock au dat în judecată finanţatorul acuzat de sabotarea ediţiei aniversare

 

Organizatorii festivalului Woodstock au dat în judecată finanţatorul Dentsu, acuzat de sabotarea ediţiei aniversare care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, şi cer despăgubiri de zeci de milioane de dolari, scrie Variety.

Acţiunea legală a fost deschisă miercuri la Curtea Supremă din New York.

Compania japoneză Dentsu şi subsidiara ei au fost de acord să finanţeze ediţia care marca 50 de ani de la celebrul eveniment, însă apoi a inventat o scuză pentru a încălca acordul, astfel privând organizatorii de zeci de milioane de dolari, se arată în documente.

„Dentsu şi Amplifi au luat decizia de a îşi retrage investiţia fără legătură cu presupuse încălcări ale contractului de către Woodstock 50, ci, mai degrabă, pentru a evita posibila situaţie în care festivalul nu făcea bani sau că nu avea succesul scontat”.

Michael Lang, unul dintre producătorii evenimentului din 1969, a anunţat în martie 2019 că artişti precum Jay-Z, Miley Cyrus, The Raconteurs, Santana şi John Fogerty vor cânta pe pista Watkins Glen International în luna august. Însă organizatorii s-au confruntat cu dispute privind capacitatea şi au făcut eforturi să obţină permisele necesare din partea autorităţilor locale.

Pe 29 aprilie, Amplifi – subsidiara Dentsu – a trimis un comunicat în care anunţa anularea evenimentului. Woodstock 50 a ajuns la tribunal atunci, cerând o hotărâre judecătorească şi susţinând că firma nu avea dreptul să anuleze festivalul.

Judecătorul Barry Ostrager a fost de acord că Dentsu nu avea dreptul, prin contract, să anuleze unilateral evenimentul, dar a refuzat să ordone firmei să returneze organizatorilor 17,8 milioane de dolari.

Woodstock 50 a căutat să se regrupeze cu alţi sponsori şi să ia în calcul alte spaţii pentru organizarea evenimentului. Pe 31 iulie, a fost anunţat că festivalul nu va mai avea loc.

În procesul deschis acum sunt făcute acuzaţii de conspiraţie şi încălcări ale contractului.

About Post Author

Lasă un răspuns