Emily Eavis, organizatoare a festivalului Glastonbury, povesteşte în cartea care marchează a 50-a aniversare a celebrului eveniment că a primit ameninţări cu moartea pentru că l-a inclus pe rapperul Kanye West în lineup-ul ediţiei din 2015.

Într-un extract obţinut în exclusivitate de The Guardian, Eavis vorbeşte despre securitatea pe care a trebuit să i-o ofere rapperului la scena Pyramid: „Imediat ce am anunţat că West urma să cânte, a fost lansată o petiţie – de cineva care nu fusese niciodată la Glastonbury – în care era susţinut că el nu trebuie să cânte pentru că nu este bun pentru noi”.

„Am fost nevoiţi să îi reasigurăm pe oamenii din echipa artistului că totul va funcţiona, că aceste poveşti nu reflectă atitudinea oamenilor care vin la festival sau în Marea Britanie”.

Eavis şi-a amintit cum a devenit „o ţintă evidentă” a abuzurilor online şi a mărturisit că viaţa ei a fost ameninţată. „Nu poţi mulţumi toată lumea şi haterii tind să fie cei care ţipă cel mai tare. Am primit ameninţări cu moartea în 2015, ceea ce a părut cam dur, mai ales că noi am contractat ceea ce consideram a fi unul dintre cei mai încântători şi inovativi artişti ai generaţiei lui. Dar a ieşit bine pentru Kanye în final”.

„Glastonbury 50” va fi lansată joi. Michael şi Emily Eavis, tată şi fiică, spun povestea festivalului devenit un pelerinaj pentru fanii muzicii din întreaga lume.

About Post Author

Lasă un răspuns