Multe cupluri și-au amânat nunta din cauza restricțiilor privind numărul de participanți

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile tinerilor care voiau să se căsătorească în acest an, de asemea și botezuri.

Ordonanțele militare au impus reguli stricte în perioada stării de urgență. Mulți au preferat să-și amâne sau chiar să-și anuleze rezervările.

După 15 mai, autoritățile ar putea permite creșterea numărului de participanți la astfel de evenimente.

În perioada stării de urgență, la nunți pot participa maximum opt persoane. După 15 mai regulile ar putea să fie mai puțin restrictive, dacă autoritățile decid că se pot relaxa măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Cele mai recente date ale Eurostat arată că România este pe locul al doilea în Uniunea Europeană la numărul de căsătorii, raportat la 1000 de locuitori, după Cipru.

Ministrul de Interne susține că după data de 15 mai va fi dată o decizie în privința creșterii sau nu a numărului de persoane care pot participa la o nuntă. Totul depinde de respectarea până atunci a distanțării sociale.

Autoritățile iau în calcul mărirea numărului de persoane care poate participa la o nuntă. Pentru asta însă, până atunci populația trebuie să respecte regulile impuse de starea de urgență, precizează ministrul Administrației și Internelor, Marcel Vela. „Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște, dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai. În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă”, a declarat acesta.

Ca să ajungem într-o fază optimistă în care să putem mări de la 8 la un alt număr trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, să respectăm prevederile ordonanțelor, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuși dacă este cazul, să evităm locurile aglomerate.

,,Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus”, a adăugat Vela.

Marcel Vela, ministrul Administrației și Internelor

Decizia ar urma să fie luată în urma unei analize făcută de specialiști. „Dacă toate acestea se respectă, cu siguranță în 14 mai putem avea o analiză optimistă.

Așadar, acest răspuns nu este la mine, cheia este la fiecare dintre noi. Depinde de comportamentul nostru și de ceea ce mai răbdăm un pic, două săptămâni”, a mai spus Vela.

 

About Post Author

Lasă un răspuns