Operatorul Orange anunţă că Bucureşti devine primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua sa

 

Operatorul Orange a anunţat luni că reţeaua 5G este disponibilă pentru 100% din populaţia Bucureştiului, la viteze maxime de 5G de până la 1.2Gbps. Reţeaua Orage 5G este disponibilă în prezent pe lângă Bucureşti, Otopeni şi Voluntari şi în Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Mamaia.

„Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G pentru 100% din populaţia capitalei. Clienţii Orange se pot bucura acum de conectivitate nelimitată şi acces la cea mai performantă reţea mobilă 5G, oriunde în Bucureşti.

Capitala devine astfel primul oraş din România ce oferă conectivitate 5G pentru toţi locuitorii săi prin intermediul reţelei mobile Orange. Astfel, cei cu un abonament Orange 5G şi un telefon compatibil, vor beneficia de viteze maxime de download de până la 1.2Gbps”, anunţă compania.

În prezent, reţeaua Orage 5G este disponibilă pe lângă Bucureşti, Otopeni şi Voluntari, şi în Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Mamaia.

“Astăzi facem încă un pas important în această direcţie prin lansarea reţelei 5G în Bucureşti pentru 100% din populaţia capitalei. Pentru clienţii Orange acest lucru se traduce prin viteze superioare de internet şi un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut în accesarea serviciilor, fie că vorbim despre streaming de conţinut video sau sesiuni intense de gaming. În plus, prin extinderea reţelei 5G susţinem afacerile viitorului care vor utiliza această tehnologie pentru proiecte de automatizare, IOT, Smart City sau dezvoltarea maşinilor autonome”, a declarat Emmanuel Chautard, Orange chief technology officer.

La finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pe fondul creşterii consumului de date mobile cu peste 40% în trimestrul 2 2020 comparativ cu trimestrul 2 2019,  98,86% din populaţia ţării beneficia de acoperire 4G în reţeaua Orange, în timp ce acoperirea 4G+ a fost extinsă şi includea 59,63% din populaţia ţării.

Clienţii Orange care doresc să beneficieze de experienţa 5G pot alege acum abonamentul Smart 15 disponibil cu internet nelimitat 5G, opţiune inclusă anterior doar în abonamentele Smat Plus 20 şi Smart Plus 25. Astfel, abonamentul Smart 15 aduce clienţilor internet naţional nelimitat 5G, 7,20 GB în roaming SEE, minute şi SMS-uri nelimitate naţional şi în roaming SEE, 600 de minute internaţionale, dar şi beneficii în Orange TV Go, totul cu 15 euro pe lună, ofertă disponibilă pentru abonamentele cu o perioadă contractuală de 24 de luni”, anunţă compania.

Compania Orange România a realizat, în perioada aprilie-iunie, o cifră de afaceri în valoare de 242 milioane euro, în scădere cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, scădere cauzată de criza Covid-19.

La 30 iunie 2020, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.540.600 de clienţi, în scădere cu 1,8% comparativ cu finalul trimestrului 2 din 2019.

About Post Author

Lasă un răspuns