Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat marţi în raportul său de toamnă previziunile economice pentru anul viitor la nivelul întregii economii mondiale plus defalcat pentru fiecare continent şi ţară.Previziunile FMI sunt folosite ca reper în întreaga lume, atâ de guverne cât şi de companii, bănci, analişti sau politicieni. Cu toate că previziunile FMI au fost depăşite de realitate în foarte multe cazuri, în special după criza începută în 2008 rapoartele instituţiei de la Washington, care ştie măruntaiele fiecărei ţări mai bine chiar decât guvernele respective, ele sunt luate în considerare.

Pentru România, FMI a dat o creştere economică de 2,5% pentru anul viitor, iar pentru acest an şi-a menţinut estimarea din vară de 0,9%. Ca un reper pentru acest an, creşterea economică iniţială fusese estimată la 2,3-2,8%, a fost revizuită la 1,3 – 1,8%, pentru a sfârşi la 0,9%. Asta dacă nu se mai întâmplă ceva în ultimele trei luni din acest an care ar afecta economia. În 2011, când economia României a avut o creştere de 2,5%, se pornise de la o estimare de 1%.

 

Cititi mai mult pe : http://www.mediafax.ro/economic/opinie-cristian-hostiuc-zf-pentru-anul-viitor-fmi-previzioneaza-o-crestere-economica-pentru-romania-de-2-5-ce-nu-a-anuntat-insa-fmi-e-ca-trebuie-indeplinite-15-conditii-ca-sa-se-intample-acest-lucru-10185468

Sursa : http://www.mediafax.ro

 

 

About Post Author

Lasă un răspuns