„Oedipe”, după George Enescu, şi „Don Quijote”, după Ludwig Minkus, sunt spectacolele prezentate online săptămâna aceasta de Opera Naţională Bucureşti.

Înregistrările vor fi disponibile pe durata spectacolelor pe pagina oficială de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti şi pe operanb.ro.

„Oedipe” va fi difuzat luni, de la ora 18:30, şi va marca 65 de ani de la moartea compozitorului George Enescu.

„Oedipe” în cadrul Seri de Operă Online

OEDIPE de George EnescuLuni, 4 mai, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online Prima scenă lirică a țării închină difuzarea spectacolului „Oedipe” celui care a fost cel mai mare compozitor român al tuturor timpurilor, George Enescu, la împlinirea a 65 de ani de la dispariția sa. Spectacolul va fi transims pe Pagina de Facebook și pe site-ul instituției în link-ul www.operanb.ro/operaonline.www.operanb.ro

Geplaatst door Opera Națională București op Donderdag 30 april 2020

Despre opera „Oedipe”, care se regăseşte în repertoriul mai multor teatre de prestigiu din lume, compozitorul George Enescu mărturisea: „Nu mi se cuvine mie să declar dacă «Oedipe» este sau nu cea mai desăvârşită dintre lucrările mele. Tot ce pot spune este că, dintre toate, îmi este cea mai dragă. În primul rând, pentru că m-a costat luni de muncă şi ani de nelinişte. Apoi, pentru că am pus în ea tot ce simţeam, ce gândeam, în aşa fel încât mă contopeam uneori cu eroul meu. Nimeni nu m-ar crede dacă aş spune în ce stare de exaltare eram gândindu-mă la «Oedipe» şi compunând, notă cu notă, această operă imensă”.

Joi, de la aceeaşi oră, va fi difuzat spectacolul de balet „Don Quijote”, în regia şi adaptarea coregrafică ale lui Jaroslav Slavický. Înregistrarea datează din 23 februarie 2018.

Opera Naţională Bucureşti transmite săptămânal online câte două dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul instituţiei.

About Post Author

Lasă un răspuns