Vedete internaţionale ale muzicii pop poartă pe scenă creaţiile designerului Alexandra Popa. Creatoarea acestor articole de lenjerie intimă de lux a lansat brandul Bordelle.

"Alexandra

Ce au în comun Lady Gaga, Britney Spears, Kylie Minogue ÅŸi Christina Aguilera? Un look sexy pe scenă, favorizat de o vestimentaÅ£ie adecvată creată de unul dintre cei mai cunoscuÅ£i designer de lenjerie intimă de lux, Alexandra Popa.

"Am fost întotdeauna pasionată de fashion ÅŸi am urmărit constant trendurile dar, din nefericire, pentru că nu aveam studii în domeniu, ideea de a lansa un brand îmi părea extrem de ambiÅ£ioasă, mai ales în Londra. Faptul că am lucrat în această industrie mi-a oferit însă posibilitatea să descopăr această nişă, lenjeria intimă de lux. Tot ceea ce este legat de Bordelle, de la nume, modul de lucru ÅŸi aspectul final este nou ÅŸi îndrăzneÅ£", a spus designerul.

Propriul brand la 25 de ani

Alexandra Popa (29 de ani) a plecat în Marea Britanie împreună cu părinÅ£ii, imediat după revoluÅ£ie. Ea trăieÅŸte la Londra, iar, din 2007, a lansat propriul brand de lenjerie intimă, Bordelle. Lenejeria intimă a devenit un element de fashion încă din anii ’80 prin designeri ca Jean Paul Gaultier sau Thierry Mugler.

Produsele Bordelle sunt lucrate manual, iar creatoarea are o tehnică specială prin care transformă benzile elastice în costume de scenă. Succesul ei se bazează pe o observaÅ£ie atentă a ceea ce pune o femeie în valoare.

"Faptul că lucrez în această industrie mă determină inevitabil să privesc corpul uman obiectiv. Liniile creaÅ£iilor mele sunt foarte provocatoare, este o joacă între fashion ÅŸi nuditate ÅŸi, din motive evidente, merg pe principiul mai puÅ£in înseamnă mai mult", explică designerul.

De ce sunt căutate aceste Å£inute de către majoritatea starurilor explică tot Alexandra. "Majoritatea apariÅ£iilor vedetelor feminine internaÅ£ionale au pu ternice elemente sexuale – fie că vorbim de show-uri, muzică, look, etc. O uÅŸoară controversă realizată cu gust ÅŸi plasată întrun context potrivit este o modalitate foarte bună de a te remarca. Într-o societate în care concurenÅ£a este atât de mare, trebuie să ÅŸtii să te poziÅ£ionezi ÅŸi să ieÅŸi în faţă!", concluzionează designerul.

Cine îÅ£i poartă creaÅ£iile?

Alexandra Popa: Atelierul meu lucrează cu stilişti internaţionali care se ocupă de look-ul unor staruri ca Lady Gaga, Britney Spears, Kylie Minogue şi mulţi alţii. Am mai colaborat cu multe reviste sau am fost solicitată să realizez piese pentru şedinte foto sau videoclipuri.

Åži în filme…
Bordelle e brandul care a fost "responsabil" pentru aproape toate Å£inutele purtate de Cher ÅŸi Christina Aguilera în "Burlesque". Am fost contactată de către Michael Kaplan, director al departamentului de costume ÅŸi câÅŸtigător al premiului Oscar, pentru a realiza costumele speciale. A fost o experienţă extraordinară

LOREDANA GROZA

"Am început să colaborăm prin intermediul Internetului"

Pe 13 iulie, Loredana va susÅ£ine concertul "Agurida Fantastica", caracterizat ca "o petrecere românească, cu muzică, fanfară, inimă ÅŸi suflet", prilejuit de împlinirea a 25 de ani de la debut. Costumele pe care Loredana le va purta pe scenă poartă semnătura Alexandrei Popa.

"Eu cred că Loredana este cea mai bună voce a României în momentul acesta. Este extrem de pasionată în ceea ce priveÅŸte munca ei ÅŸi are un simÅ£ al fashion-ului, al esteticului, care se potriveÅŸte foarte bine cu brandul Bordelle", a spus designerul. Despre cum va arăta cântăreaÅ£a pe scenă, Alexandra a dezvăluit doar că "noul look al Loredanei va fi cu adevărat o surpriză" ÅŸi a adăugat că "de când am început colaborarea cu Loredana vizitele mele în România au fost mai dese". 

Porţi pentru prima dată piese semnate de Alexandra Popa?

Loredana Groza: Am descoperit creaÅ£iile Alexandrei întrun butic din Amsterdam. Mi-au plăcut foarte mult, iar când am aflat că aceea care le-a creat este româncă am vrut neapărat să o cunosc. Am făcut rost de contactele ei, iar atunci când ne-am auzit pentru prima dată la telefon a fost… coup de foudre. Neam înÅ£eles din prima clipă ÅŸi am hotărât să lucrăm împreună.

AÅ£i colaborat la costume?
Conceptul costumelor l-am creat împreună. Am început să colaborăm prin intermediul internetului: Alexandra îmi trimitea diferite schiÅ£e pe baza cărora discutam ÅŸi ajungeam la o variantă finală. La un moment dat, pentru a face câteva probe, a venit la BucureÅŸti ÅŸi aÅŸa ne-am ÅŸi cunoscut personal.

Ce o să vedem în show-ul tău?
"Agurida Fantastica" este un show cu de toate pe care nu trebuie să-l rataţi. Locaţia, invitaţii, costumele, totul va fi un mix făcut 100% pentru cei prezenţi acolo. Voi avea alături de mine mulţi prieteni, printre care Smiley, Caddy de la BUG Mafia sau Direcţia 5, dar surprizele nu se vor opri aici.

Ai designeri preferaţi?
Mie îmi plac hainele cu personalitate, care spun ceva. Acesta este criteriul după care le aleg ÅŸi nu după brand. Există designeri ale căror creaÅ£ii sunt mai apropiate de personalitatea mea, dar în general eu mă îmbrac pentru ce spun hainele respective, nu pentru că sunt făcute de cineva anume.


Lasă un răspuns