OUTDOOR ROMANIA si ABSOLUT OUTDOOR organizeaza FREERIDE CHALLENGE TOUR 2012, primul circuit de freeride care are loc in tara noastra.

 

Competitia se va desfasura in doua etape si o finala dupa cum urmeaza:
3-5 februarie 2012, etapa I: Borsa – Vf. Gargalau
24-26 februarie 2012, etapa a II-a: Sinaia – Valea lui Carp
27-29 aprilie 2012, finala: Bâlea Lac

 

Concursurile individuale se vor organiza pe 4 categorii: ski barbati, ski femei, snowboard barbati, snowboard femei. Ineditul evenimentului este dat de o lupta intre riderii din Nord si cei din Sud, un concurs sustinut de doua echipe care vor fi compuse din cate un capitan, desemnat de catre organizatori, plus 7 concurenti alesi de capitani, dupa cum urmeaza: 3 ski baieti, 2 snowboard baieti, 1 ski fete si 1 snowboard fete.

 

Regiunile Nord si Sud sunt delimitate de paralela de 45 de grade. Punctele echipelor vor fi acumulate astfel: puctajul obtinut de concurenti in proba individuala, la fiecare etapa, va fi adaugat la scorul echipei. Echipa castigatoare va fi desemnata dupa ultima etapa, finala de la Balea.

 

In plus, FREERIDE CHALLENGE TOUR 2012 va mai aduce si alte premiere in sportul de aventura romanesc: pregatirea fetelor de concurs cu detonare prealabila si primul concurs de freeride pe Vf. Gargalau din Borsa.

 

Toate eforturile sportivilor vor fi incununate cu premii substantiale in bani si echipamente.

 

Lasă un răspuns