Dacă vă e dor de replicile savuroase din dramaturgia lui Caragiale sunteţi invitaţi la o comedia „O noapte furtunoasă.” Reprezentaţia, ce şi-a câştigat statutul de reper în repertoriul oricărui teatru, se va juca la Palatul Naţional al Copiilor pe 3 martie, începând cu ora 20.00.

 

Spectacolul este pus în scenă de Teodora Câmpineanu şi este chiar reprezentaţia cu care, aceasta, şi-a făcut debutul regizoral cu 10 ani în urmă. Avem de a face cu o viziune proaspătă şi revigorantă, dar care reuşeşte să păstreze şi să pună în valoare esenţa lui Caragiale.  Montarea, realizată într-un stil clasic, cu câteva trucuri regizorale ce punctează un comic pe muchea absurdului” a obţinut în 2003 Premiul UNITER pentru debut.

 

Distribuţia reuneşte mai multe generaţii din lumea teatrului: dintre numele ajunse deja la maturitatea artistică îi amintim pe Niculae Urs, care îl interpretează pe gelosul Jupân Dumitrache şi pe Alexandru Georgescu, care este Nae Ipingescu.

 

Iar din noul val reprezentaţia are în prim-plan mai multe nume sonore:

 

Pe Luminiţa Erga publicul o cunoaşte atât pentru rolul Lady Capulet din Romeo şi Julieta, cât şi pentru colaborările din sfera filmului (Crucea de piatră, Lacrimi de iubire). Iar acum are şansa să o vadă intr-o partitură foarte ofertantă: Veta

 

Pe lângă rolurile din teatru, Alina Berzunţeanu  şi-a pus amprenta asupra unor producţii cinematografice de referinţă, precum „Despre oameni şi melci”, „Occident” sau „Moartea domnului Lăzărescu”. În această montare a piesei „O noapte furtunoasă” îi revine rolul Ziţei.

 

Îndrăgitul Silviu Biriş îl întruchipează pe amorezul Rică Venturiano, Vlad Zamfirescu este pasionalul Chiriac, iar Simona Popescu convinge în rolul lui Spiridon.

 

Născut dintr-un proiect studenţesc, spectacolul s-a conturat pas cu pas, până a ajuns să îmbrace forma acestei puneri în scenă ce a impresionat, încă de la premieră, nume ilustre ale teatrului românesc: Liviu Ciulei, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Horaţiu Mălăele, Emilia Popescu, Maria Teslaru, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Alexandru Bindea, Valentin Teodosiu, sau George Mihăiţă se numără printre cei care au avut cuvinte de laudă la adresa acestei reprezentaţii. 

 

Biletele pentru spectacolul O noapte furtunoasă se găsesc la Casa de bilete a Palatului Copiilor, în reţeaua BILETOO –punctele de vânzare se află la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, şi Cinema Patria. Cei ce doresc să comande online, o pot face de  pe www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilete.ro.

 

Pe 23 februarie la Palatul Copiilor sunteţi invitaţi la premiera Intâmplări vesele şi triste din viaţa lui I L Caragiale

 

Iar în luna martie sunteţi aşteptaţi la următoarele spectacole:

 

Menage A Trois ( Ioan Isaiu, Liviu Vârciu, Ionela Nedelea) – 4 martie ora 20.00

Străini în noapte (Florin Piersic, Medeea Marinescu) – 5, 7 şi 8 martie ora 20.00

Vis ( Dan Puric) – 6 martie ora 20.00

Confesiuni despre viata si arta (Radu Beligan) – 10 martie ora 19.00

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns