Începând din acest weekend, turiştii care merg pe Valea Prahovei vor putea schia, inclusiv pe timp de vară, conform Mediafax.

Ei vor avea la dispoziţie o suprafaţă artificială, pe care se va putea coborî pe schiuri în cadrul fun park-ului din Buşteni.

Conform administratorului pârtiei Kalinderu din Buşteni, Ion Vasilescu, suprafaţa artificială pe care se poate schia are o lungime de 120 de metri, o lăţime de 20 de metri şi nu este făcută din zăpadă artificială, ci este construită din materiale speciale. Astfel, schiorii vor aluneca pe un covor sintetic şi vor putea folosi schiuri normale, pe care vor da în prealabil cu un gel special.

Schiorii vor urca de la baza suprafeţei artificiale până în partea superioară a acesteia cu o bandă, preţul pentru o astfel de ascensiune fiind de doi lei, a spus Vasilescu. De asemenea, în incinta fun park-ului funcţionează o sanie-tobogan, un carusel şi o instalaţie de tubing.

Fun park-ul din staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei este singurul parc din România destinat iubitorilor sporturilor de iarnă care este deschis atât iarna, cât şi vara.

 

 


Lasă un răspuns