ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizaţia care reglementează asocierea şi alocarea numelor de domenii pe Internet, a aprobat luni crearea de noi nume de domenii, numărul lor fiind acum practic nelimitat.

Decizia ICANN va permite ca domeniile de internet să se termine practic în orice cuvânt. Astfel, adresele de web se vor putea muta de pe domeniile generale, ca ".com", ".net" sau ".org" către domenii dedicate de tipul ".apple", ".audi" sau ".samsung".

"ICANN a deschis sistemul domeniilor de internet pentru a  dezlănÅ£ui imaginaÅ£ia umană la nivel mondial”, a declarat Rod Beckstrom, preÅŸedinte ÅŸi CEO al ICANN.
ICANN va derula în perioada următoare o campanie globală pentru a educa internauÅ£ii cu privire la noile schimbări ÅŸi la oportunităţile pe care le aduc.

Cererile pentru noile nume de domenii vor fi acceptate din ianuarie 2012 până în aprilie 2012, iar costul estimativ al unuia este de 185.000 de dolari. Se aÅŸteaptă la sute de cereri pentru domenii precum ".car", ".love", ".movie", ".web" ÅŸi ".gay"

Măsura este văzută ca o oportunitate mare pentru branduri de a obţine mai mult control asupra prezenţei lor online.

Lasă un răspuns