Georgiana Manaila, a treia voce din trupa Subcarpati. Trupa, care saƒrbaƒtores™te joi 2 ani, va avea 5 membri

_____________________________________________________________________________________

Trupa Subcarpati are, incepand de joi, odata cu concertul de aniversare a 2 ani de la lansare – care are loc pe 30 noiembrie, la Atelierul de Productie – un nou membru in trupa: Georgiana Manaila (voce) – a anuntat, astazi, Bean, liderul trupei, cu ocazia miniconcertului sustinut  la 8 ani de Radio Guerrilla.


Georgiana Maƒnaƒilaƒ, noul membru al trupei Subcarpat›i

Asadar, noua componenta a trupei va fi: MC Bean, Vali Umbra, Georgiana Manaila, DJ Power pe vinil, VJ Andrei.

Georgiana a colaborat, de nenumarate ori, cu trupa Subcarpati in concerte si a fost descoperita de Bean cu ocazia piesei "Am fost urata" a lui  Aneb, interpretata chiar de ea – de pe compilatia CULESE DIN CARTIER, aparuta sub palaria Subcarpati, in 2011.


Georgiana spune ca a prins drag de folclor de mica. “Dragostea fata de folclor a aparut datorita parintilor si bunicii mele, pentru ca am crescut o perioada la tara. Primele cantece pe care le-am invatat au fost de folclor si, mai presus de toate, in perioada formarii mele ca substrat pe care poate creste o muzica nu existau (sau nu atat de mult), lucrurile care fac azi ca folclorul sa fie comparat cu maneaua (care, in fond, tot folclor este, dar nu al nostru) sau care fac din muzica populara o muzica realmente proasta. Nu  apareau atatea,cum sa le spun … "facaturi" si, deci, nu am avut ocazia sa cunosc partea trista de azi de la tv a muzicii populare. Dimpotriva, ai meu ascultau doar acea muzica veche, adevarata, care se numea folclor. Daca ma nasteam acum, nu stiu daca mi-ar mai fi placut folclorul.


De ce folclor?  Pentru ca l-am cunoscut cu adevarat si mi-a placut. Este o veritabila arta sincretica, ce nu are cum sa nu te miste sufleteste daca esti roman.


Georgiana este studenta la Medicina. Asadar, ce legatura are folclorul cu medicina? Niciuna. Dimpotriva. La inceput, pana sa ne cunoastem si pana sa dam primele examene chiar am avut colegi care se intrebau ce caut la medicina daca eu cant muzica populara… Intrebarea nu era atat de nevinovata pe cat parea la prima vedere, pentru ca aparea in mintea lor inevitabila comparatie cu ce se vede la tv azi la posturile de "folclor". Bineinteles, au trecut, erau doar la prima vedere.


Lasă un răspuns