Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că pompierii au reușit să salveze în întregime structura edificiului, potrivit site-ului Thelocal.fr.

Luând în considerare vântul, luând în considerare lucrarea, luând în considerare mijloacele hidraulice. Vântul a fost împotriva noastră și a trebuit să ne întoarcem sus.

Structura și cele două turnuri sunt salvate 

Emmanuel Macron a spus că datorită celor 500 de pompieri prăbușirea fatadei și a celor două turnuri a fost împiedicată.

“Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime”, a afirmat generalul Jean-Claude Gallet. El a mai adăugat, potrivit Associated Press, că două treimi din acoperișul clădirii au fost distruse, iar un pompier a fost rănit în timpul intervențiilor. Oficialul a anunțat că operațiunile de stingere a incendiului vor continua în cursul nopții.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Conform investigaţiilor preliminare, procurorii consideră că incendiul a izbucnit accidental.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a amânat discursul pe care plănuia să îl ţină luni seara în faţa naţiunii şi s-a deplasat la locul dezastrului.

UNESCO a informat luni că “este alături de Franţa pentru a salva şi restaura” catedrala, pe care a descris-o ca fiind “un monument de nepreţuit”.

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat drept “sfâşietoare” informaţiile despre incendiul de la Catedrala Notre Dame, spunând că România este alături de Franţa.

 Apel internaţional de strângere de fonduri pentru reconstrucţie

Secretarul de Stat din Ministerul de Interne, Laurent Nunez, a anunțat pe Twitter că incendiul a început să scadă în intensitate, iar turnul nordic al clădirii este în siguranță.

VIDEO | Statuile celor 12 apostoli și 4 evangheliști au fost coborâte de pe vârful Catedralei Notre Dame din Paris, pentru a fi restaurate

Știrea inițială:
Jean-Claude Gallet, comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, a declarat că următoarele 90 de minute sunt „cruciale” pentru salvarea catedralei, potrivit Mediafax citând CNN.

„Există riscul ca clopotul să cadă. Dacă se întâmplă acest lucru, se va prăbuși turnul. Sunt pompieri în interiorul și exteriorul catedralei. Următoarele 90 de minute sunt cruciale”, a declarat acesta.

„Trebuie să câștigăm această bătălie și să oprim extinderea flăcărilor. Cel mai eficient este să acționăm din interior. Nu suntem siguri dacă vom putea să oprim extinderea incendiului către turnul nordic al clădirii”, a adăugat oficialul.

Imagine luată cu drona:

Alexandre Fremont@alex_fremont

Selon une image de drône de la police, les 3/4 de la est encore en feu. Seules les deux tours sont pour le moment épargnées. 400 pompiers mobilisés.

Alexandre Fremont@alex_fremont

pic.twitter.com/6HwOQjrd10

Vezi imaginea pe Twitter
Emmanuel Macron : «Vom reabilita această catedrală împreună» „Vreau să am un cuvânt de speranță. Această speranță este mândria pe care trebuie să o avem, a tuturor celor care s-au luptat pentru ca cel mai rău să nu se întâmple.”

Lasă un răspuns