""Norul vulcanic a ajuns în această dimineaţă, în jurul orei 6:00, în nord-vestul României. Conform ultimelor estimări, norul de cenuşă trece la o altitudine de 6.000 – 10.000 de metri.
Spaţiul aerian sătmărean a fost închis după orele 00.00, nicio aeronavă nu decolează de pe aeroportul sătmărean până luni după-amiază.

Conform ultimelor estimări, norul vulcanic a intrat în ţara noastră în această dimineaţă, el trecând la o altitudine de 6-10.000 de metri. Conform Comitetului de Urgenţă al Guvernului, România nu va fi afectată în mod direct, populaţia fiind totuşi rugată să stea în case.

Premierul a cerut fiecărui aeroport din România ca din ora în ora să actualizeze pe propriul site cursele aeriene anulate, astfel încât pasagerii să fie din timp informaţi. "Reprogramarea biletelor de transport ţine de relaţia fiecarui client cu compania de resort, dar aeroporturile au obligaţia, şi le solicit expres acest lucru, ca din ora în ora să actualizeze cursele anulate sau care urmează să fie anulate", a afirmat primul-ministru.

Agenţiile pentru Protecţia Mediului din Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului si eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie precum si pulberile în suspensie având diametru mai mic de 10 microni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa click.ro 

Lasă un răspuns