Regulile examenului auto se modifică din această lună, astfel că persoanele care vor susţine probele vor trebui să respecte prevederi noi.

       Candidaţii respinşi la proba practică nu vor mai fi nevoiţi să susţină din nou proba teoretică.

Până acum, pentru a obţine permisul, cei care erau respinşi la traseu trebuia să dea din nou și sala.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea şi completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august şi va intra în vigoare în 5 octombrie.

   Din acest act normativ reiese că persoanele care sunt admise la proba teoretică a examinării pentru obţinerea permisului auto vor putea să susţină proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică, explică avocatnet.ro.

   Pentru ca acest lucru să fie posibil, candidaţii vor trebui să plătească taxa de examinare şi să facă cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică.

 "Candidaţii declaraţi "respins" la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioada de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată", prevede ordinul.

  Înainte de a putea susţine efectiv examenul auto, candidaţii trebuie să fie evaluaţi psihologic şi medical şi să urmeze, în cadrul unei şcoli de şoferi, cursuri de pregătire teoretică şi practică, reaminteşte avocatnet.ro.

  În momentul de faţă, susţinerea examenului se poate face în termen de un an de la absolvirea cursurilor, iar cei care pică proba practică trebuie să treacă din nou de proba teoretică.

  Din 5 octombrie, persoanele care vor trece cu succes de proba teoretică vor putea susţine proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică, în perioada de valabilitate a cursurilor absolvite.

 În acest sens, candidaţii vor fi nevoiţi să achite taxa de examinare şi să facă cel puţin încă şase ore suplimentare de pregătire practică.

Lasă un răspuns