Nichita Stanescu, Dinu Lipatti si Dumitru Tepeneag, trei personalitati marcante ale literaturii si muzicii romanesti din secolul XX, vor fi celebrate in lunile octombrie si noiembrie, la New York, in cadrul ultimelor evenimente organizate de fosta conducere a ICR New York.Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, in lunile octombrie si noiembrie, la New York, se desfasoara ultimele evenimente organizate de fosta conducere a Institutului Cultural Roman de la New York (ICRNY), Corina Suteu si Oana Radu, prin care institutul celebreaza trei personalitati marcante ale literaturii si muzicii romanesti din secolul XX.

Astfel, in 3 octombrie, editura newyorkeza Archipelago Books a lansat, in colaborare cu ICRNY, antologia "Wheel with a Single Spoke (Roata cu o singura spita)", ce cuprinde o selectie din poezia lui Nichita Stanescu, in traducerea lui Sean Cotter. Volumul, publicat cu sprijinul programului "Translation and Publication Support" al Centrului National al Cartii, demarat de fosta conducere a ICR Bucuresti, reprezinta cea mai cuprinzatoare antologie in limba engleza dedicata poetului roman.

Evenimentul de lansare a avut loc la sediul Poets House din Manhattan, unde traducatorul Sean Cotter si actorul Vasile Flutur au lecturat, in fata unei sali pline, o serie din poeziile din volum, in engleza si romana.

 

Cititi mai mult pe : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/LifeStar/234179/nichita-stanescu-dinu-lipatti-dumitru-tepeneag-celebrati-new-york.html

Sursa : http://www.9am.ro

 

Lasă un răspuns