Electric Castle Festival 2024

Festivalul Electric Castle se apropie cu pași repezi, iar organizatorii au venit cu programul pe zile.

Electric Castle 2024 promite să fie un eveniment memorabil, desfășurat între 17 și 21 iulie 2024 la Castelul Banffy din Bondița. Festivalul, ajuns la a 10-a ediție, va aduce pe scenă o combinație impresionantă de artiști și genuri muzicale.

În fiecare an, Electric Castle atrage zeci de mii de participanți din întreaga lume, fiind recunoscut pentru diversitatea sa muzicală și pentru atmosfera vibrantă. Ediția din 2024 promite să fie una dintre cele mai impresionante de până acum, cu o listă extinsă de artiști de renume internațional și cu activități variate care vor captiva toate gusturile.

 

„Dacă am putea avansa rapid până în iulie, ar fi grozav. Între timp, verificați programul zilnic și începeți să vă planificați EC10”, au transmis organizatorii pe Facebook.

Miercuri, 17 iulie, festivalierii îi vor putea asculta pe Brina Knauss, Zack Fox sau Fat Dog.

 

Lineup-ul pentru ziua de miercuri/ Foto: Electric Castle – Facebook

Ziua de joi, 18 iulie, vine cu un nou rând de artiști, printre care Rema, Bonobo, Cavalera, Vița de Vie și Delia.

Lineup-ul pentru ziua de joi/ Foto: Electric Castle – Facebook

BMTH vor cânta vineri

Vineri, 19 iulie, trupa Bring Me To Horizon vor urca pe scena de la Electric Castle. Aceștia revin la EC în plin turneu de promovare a unui nou album ce va surprinde fanii cu un sound diferit.

 

Lineup-ul pentru ziua de vinerii/ Foto: Electric Castle – Facebook

Massive Attack își merită pe deplin statutul de trupă cult iar organizatorii Electric Castle sunt onorați să ofere publicului șansa de a asculta, live, piese iconice precum TeardropAngel sau Unfinished Sympathy. Aceștia vor urca pe scena de la EC în ziua de sâmbătă.

Lineup-ul pentru ziua de sâmbătă/ Foto: Electric Castle – Facebook

De asemenea, Palaye Royale și Sean Paul vor ajunge la festival în ultima zi de Electric Castle. Imaginea lui Sean Paul tot ce te-ai aștepta de la un rapper născut în capitala stilului reggae, însă palmaresul în hit-uri (1.2 miliarde de ascultări doar in 2023) și premii (Grammy, AMA, Billboard) spune mult mai multe despre ambiție, talent și puterea de a crea un brand.

Lineup-ul pentru ziua de duminică/ Foto: Electric Castle – Facebook

„Avem headliners pentru EC 2024 Massive Attack, Queens of The Stone Age, așteptăm să ne închinăm în fața scenei acolo, în fața legendei Josh Homme, apoi Bring Me The Horizon a treia oară la festival, dar țin să vă spun că niciodată nu este suficient BMTH în EC și Chase and Status într-o formulă live, ceea ce este ieșit din comun pentru el. Cam o dată la 5-6 ani iese cu formula asta. Pentru iubitorii de drum and bass este de pus în calendar, cu pix roșu! Bineînțeles, sunt mulți, mulți alți artiști. Avem câteva zeci de artiști”, a spus Renate Roca-Rozenberg, PR Electric Castle, în luna decembrie 2023.

Organizatorii au anunțat detalii despre artiști și ediția cu numărul 10 a Electric Castle, care se anunță a fi una cu „foarte mult rock și trip hop”.

10 ani de Electric Castle în 5 minute

Artiști, muzică, cizme, tornadă, prieteni, (prea puține) autobuze, distracție și, cum altfel, ploaie și noroi. Electric Castle e despre toate acestea și mult mai mult.

10 ani de Electric Castle/Foto: Electric Castle 10 ani de Electric Castle/Foto: Electric Castle

Artiști, muzică, cizme, tornadă, prieteni, (prea puține) autobuze, distracție și, cum altfel, ploaie și noroi. Electric Castle e despre toate acestea și mult mai mult. Festivalul ce nu și-a dorit niciodată să fie perfect, ajunge la 10 ani de existență pe care îi evocă într-un film scurt, lansat, astăzi.

Ajunsă la ediția a 10-a,  echipa festivalului conturează o concluzie: e nevoie doar de un sat pentru a crea o lume la care să visezi un an întreg. După un deceniu de aventuri pe care nu le-ar fi anticipat nici în cele mai creative scenarii, organizatorii au ales să privească în urmă, fără regrete, iar rezultatul este un material video ce dezvăluie situații inedite din istoria festivalului.

„Să construiești de la zero un festival cum este Electric Castle înseamnă să renunți la zona ta de confort. Echipamente care dispar exact când ai nevoie de ele, artiști de care te desparți doar pentru a te împăca din nou, chiar și o mică tornadă – sunt acea parte pe care nimeni nu o ia în calcul când pornește un festival. Mergi mai departe, cuprins de Bonțida fever, și găsești soluții. Știi că nu ești singur, ci îi ai alături de toți cei ce visează, asemenea ție, o lume altfel”, spune Tudor Costinaș, Head of Communications Electric Castle.

Cu 40 de zile înaintea ediției din 2024, se știu deja primele 1.000 de persoane care vor fi pe domeniul Banffy. Sunt cei care vor face parte din echipa festivalului, pregătiți să construiască din nou, de la firul ierbii, spațiul în care Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Rema, Sean Paul, Ricardo Villalobos, Paolo Nutini și Khruangbin vor descoperi Bonțida, un public unic și lumea pe care, cu mândrie, mii de fani o numesc festivalul lor preferat.

Electric Castle 2024: Ce pregătesc nou artiștii din line up

Electric Castle 2024:  Ce pregătesc nou artiștii din line up

 

Lansări de albume, colaborări și proiecte inedite: artiștii din line up-ul Electric Castle sunt în plină frenezie creativă, gata să-și surprindă fanii ce îi vor vedea live, pe domeniul Banffy din Bonțida.

Vești foarte bune pentru fanii rock. Bring Me The Horizon a lansat, în urmă cu câteva zile, albumul „NeX GEn” iar criticii sunt entuziasmați: „ capodoperă a haosului sonor’, „bombastic și genial’, cronicile despre material sunt laudative și crește și mai mult nerăbdarea fanilor din lumea întreaga de a asculta noile piese live. Așteptarea e scurtă pentru fanii din România: vineri, 19 iulie, Bring Me The Horizon sunt la castel, cu mix ce cuprinde cele mai importante hit-uri din carieră dar și o mare parte din albumul nou, transpus într-un show vizual și muzical de top.

Și trio-ul Khruangbin aduce la Electric Castle piese proaspăt lansate. Noul lor album, „A La Sala’, marchează o întoarcere la rădăcinile lor muzicale, îmbinând dubby psychedelia și funk. Trupa e studiul de caz perfect pentru orice artist care îți dorește să facă o super carieră, dar fără compromisuri artistice. Cu peste 800 de milioane de accesări pe platformele de streaming, dar fără niciun hit pe care să-l asculți pe radio, cu show-uri minimaliste, fără niciun element care să-ți distragă atenția de la muzică, Laura Lee Ochoa, Donald „DJ’ Johnson și Mark Speer reușesc să creeze, o atmosferă intimă, perfectă pentru a fi savurată, în premieră în România, la castelul Banffy.

Headliner la Electric Castle, Sean Paul are vești bune pentru fani. Superstarul dancehall a ajuns pentru prima dată în Billboard US Afrobeats Songs Chart cu piesa „Hold On’, în colaborare cu artistul nigerian Young Jonn. Piesa face parte din albumul de debut al lui Young Jonn, „Jiggy Forever’, iar odată cu lansarea ei, Sean Paul subliniază legătura puternică dintre dancehall și afrobeats. Includerea ei în concertul programat duminică, 21 iulie, e o certitudine.

Chase & Status par de neclintit din top-urile muzicale. Piesa „Baddadan’ a atins recordul de 15 săptămâni în Top 10 UK, confirmând că duo-ul britanic îți merită pe deplin titlul de Producătorul Anului 2023, câștigat la BRIT Awards. Cu 7 albume în portofoliu, alegerea pieselor ce vor fi prezentate, pentru prima oară în formula LIVE în România, va fi dificilă.

Fanii artistei Kenya Grace au noi piese de fredonat, pe lângă hit-ului „Strangers’ ce a propulsat-o pe tânara britanică în clasamentele mondiale. Albumul „The After Taste’, lansat în această primăvară, explorează redescoperirea de sine în urma unei despărțiri și conține atât single-urile care au făcut-o celebră pe TikTok, cât și noi piese prin care redefinește stilul drum and bass. Întreg albumul e produs, scris și interpretat de artistă, o performanță ce îi recomandă din plin showul de la Electric Castle.

Regina techno, Ninei Kraviz, cunoscută pentru producțiile impecabile și set-urile pline de energie, este și preferata pasionaților de jocuri video. Kravitz a finalizat coloana sonoră pentru jocul Onmi iar contribuția ei a fost esențială în definirea noii experiențe de realitate augmentată. Nu este prima incursiune a lui Kraviz în lumea jocurilor video, ea colaborând anterior și la coloana sonoră a „Cyberpunk 2077′.

Organizatorii au publicat programul fiecărei zile din ediția ce va avea loc între 17-21 iulie. Fanii pot fi siguri că nu vor rata artistul lor preferat din lista celor peste 300 care vor fi prezenți la Electric Castle 2024. Toate detaliile sunt disponibile pe https://electriccastle.ro/

Surprize la Electric Castle 2024: „Festivalul are șarmul lui tocmai prin faptul că poți să-ți alegi zona muzicală de care ești mai apropiat sufletește”

Într-o lume în care muzica își găsește adesea vocea în cele mai neașteptate locuri, Electric Castle strălucește ca un far al creativității și al diversității pe domeniul Castelului Bánffy.

ELECTRIC CASTLE 2019

 

Într-o lume plină de evenimente muzicale, Electric Castle se distinge cu siguranță prin atmosfera sa vibrantă și electrică. Festivalul, care și-a câștigat reputația ca unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din Europa, se pregătește să încânte din nou fanii muzicii în 2024, cu o gamă spectaculoasă de artiști și activități.

Pregătirile pentru Electric Castle 2024, care va avea loc în perioada 17-21 iulie, sunt în plină desfășurare, iar organizatorii sunt hotărâți să ofere participanților o experiență de neuitat. Cu o listă impresionantă de artiști internaționali și locali, precum și o varietate de activități pe tot parcursul festivalului, Electric Castle promite să fie un spectacol muzical și cultural captivant.

Ediția din acest an a festivalului va continua tradiția sa de a găzdui o gamă diversă de genuri muzicale, de la indie și electronic până la rock și hip-hop. Cu headlineri de calibru precum Sean Paul, Bring Me The Horizon și Masive Attack, fanii muzicii vor avea parte de spectacole incendiare și momente memorabile pe scena principală.

Surprize la ediția din acest an a festivalului Electric

Pentru a afla ce surprize se pregătesc pentru ediția din acest an a festivalului EC, monitorulcj.ro a stat de vorbă cu Renate Roca-Rozenberg, PR Manager la Electric Castle.

Reporter: Care sunt principalele atracții muzicale și artistice planificate pentru ediția din acest an a festivalului Electric Castle?

Renate Roca-Rozenberg: Electric Castle până la urmă are șarmul lui tocmai prin faptul că poți să-ți alegi zona muzicală de care ești mai apropiat sufletește și este linia pe care am mers în ultimii 10 ani. Avem foarte multă muzică rock, 5 stiluri, de la metal foarte greu cu Cavalera până la garage rock, punk, să ai o zonă foarte mare de electro.

Îl avem pe Sean Paul anunțat, cred că este festivalul în care singur îți poți alege headlinerii, ai de unde alege. Descoperi lucruri noi, mergi dincolo de ce te-ai aștepta la un concert și să explorezi foarte multe lucruri care la prima vedere nu te-ar atrage.

Se schimbă harta festivalului

Se mută lucrurile prin incinta festivalului. De exemplu, scena Hangar nu va mai fi la locul obișnuit. Și surprizele nu se opresc aici, fanii au la dispoziție aplicația EC care poate fi descărcată din Google Play și AppStore, iar cei care nu și-au cumpărat abonamente la EC10, vor avea parte de concursuri în care le pot câștiga.

Pe lângă surprizele pregătite, festivalierii vor avea cișmele cu apă la liber.

Reporter: Harta festivalului urmează să se schimbe, care sunt modificările aduse?

Renate Roca-Rozenberg: Mutarea scenei Hangar este doar una dintre surprize. Nu este neapărat ceva ieșit din comun pentru că noi nu ne putem abține și facem ca festivalul să arate altfel.

Această mutare va fi una dintre cele mai vizibile, fiind una dintre scenele principale din festival, avem totuși 10 scene. Vor fi în continuare schimbări tocmai în ideea pentru că avem un spațiu atât de generos, festivalul se întinde pe o suprafață de 40 de hectare, asta include și zona de camping, poți să te joci și poți să spui că vezi pentru prima dată Electric Castle chiar dacă vii de 10 ani. Senzația de nou și-o dorește fiecare. Vrem ca lucrurile de bază să rămână la fel și în același timp să fie surprinzător ce găsești la noua ediție.

Reporter: Care sunt noutățile și surprizele pregătite pentru participanți în cadrul ediției din acest an?

Renate Roca-Rozenberg: Nu aș vrea să le zic de pe acum pe toate. Ce nu este o surpriză este că în EC este imposibil să te plictisești și asta încercăm să facem în fiecare an, să venim cu noutăți. Până la urmă Electricul este singurul festival din România în care 24 de ore din 24 ai ce face. Toate acestea le faci separat de lumea ta, nu ești în mijlocul orașului și atunci pofta de explorare o întreținem cu lucrurile noi cu care venim.

Reporter: Îmi puteți oferii mai multe detalii despre aplicație?

Renate Roca-Rozenberg: Am lansat deja aplicația în care se vor tot actualiza informațiile. Este foarte utilă și acum înainte de festival. Vom avea foarte multe concursuri în aplicație, iar lumea va putea câștiga abonamente la Electric Castle.

Plantare de copaci în EC Village

Reporter: Cum va fi pregătită infrastructura festivalului pentru a asigura confortul și siguranța participanților?

Renate Roca-Rozenberg: Noi suntem deja în locație. Unul dintre obiectivele foarte importante din ultimii doi ani, chiar dacă este un aspect care va lua timp să-l implementăm, este să oferim un festival cât mai verde și prietenos cu mediul. De aceea am început anul trecut plantările în camping pe care le continuăm în 20 aprilie.

Dorim ca și campingul să se transforme într-un parc care până la urmă nu va rămâne doar pe perioada festivalului, ci îl poate folosi și comunitatea. Insistăm foarte mult pe verde.

Înscrierile pentru împădurirea EC Village se poate face AICI.

Reporter: Ce așteptări aveți de la ediția din acest an?

Renate Roca-Rozenberg: Sunt ca orice om din public, eu redescopăr Electric Castle cu fiecare ediție. Da, lucrurile de bază sunt la fel, însă lucrurile noi sunt atât de multe pentru mine care în teorie le știu și când ajung acolo și le văd fizic sunt uimită.

Ca și festival nu avem așteptări, important pentru noi este să vedem cât mai mulți oameni înțeleg cultura de festival adevărat. Având în vedere că este în afara orașului impune un efort să ajungi acolo, trăiești intens. Faptul că tot mai mulți vin înseamnă că există apetit pentru acest gen și că oamenii își doresc mai multe festivaluri de acest gen decât simple concerte.

Lineup Electric Castle 2024. Care e programul festivalului și cât costă biletele

Electric Castle 2024 va avea loc anul acesta între 17 și 21 iulie la castelul Banffy din Bonțida, Cluj-Napoca. Organizatorii au anunțat deja și cine sunt artiștii care vor performa la cea de-a 10 ediție a festivalului.

Când are loc Electric Castle 2024 Lineup-ul Electric Castle 2024 Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age, la Electric Castle 2024 Bilete Electric Castle 2024 Când are loc Electric Castle 2024 Anul acesta, cea de-a 10 ediție a festivalului Electric Castle începe pe 17 iulie, miercuri, și se încheie pe 21 iulie, duminică. Electric Castle 2024 se va desfășura la castelul Banffy din Bonțida, Cluj-Napoca.

Lineup-ul Electric Castle 2024

Organizatorii festivalului au anunțat lista completă a artiștilor care vor urca pe scenă, la cea de-a 10-a ediție Electric Castle. Sean Paul, cântărețul de reggae și dancehall, este cap de afiș la Electric Castle 2024. La festival va concerta și Paolo Nutini, care „vine cu un cocktail de rock și soul, o voce care răscolește emoții și peste 20 de ani de carieră care i-au adus milioane de fani!”, transmit organizatorii. Și Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age vor face spectacol la Electric Castle 2024. Lista artiștilor de la Electric Castle 2024 este completată de Chase and Status (live), Marc Rebillet, Nina Kraviz, Bonobo, Dj Shadow, Sleaford Mods. Un invitat surpriză va urca pe scena festivalului anul următor, este vorba despre Shaquille ONeal aka DJ Diesel, legendă NBA și autoproclamat „dubstep dad”.

Organizatorii Electric Castle 2024 spun că sunt onorați ca trupa Massive Attack să urce pe scena festivalului, ca fanii să asculte piesele lor celebre, printre acestea Teardrop, Angel sau Unfinished Sympathy. RECOMANDĂRI Horoscop 15 iunie 2024. Peștii simt nevoia să clarifice anumite probleme legate de resurse, dar nu e momentul potrivit pentru aceste preocupări Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age, la Electric Castle 2024 Bring Me The Horizon revin la Electric Castle în plin turneu de promovare a unui nou album.

La prima prezență a trupei în România, Queens of The Stone Age (QOTSA) promit un masterclass în rock! Și trupa QOTSA pregătește un show ce trece prin toate perioadele din cariera legendarei trupe, de la hituri precum Nobody Knows și I Sat By The Ocean, la recentul Carnavoyeur. Pe scena principală a festivalului Electric Castle 2024 va urca și Josh Homme. Line-up festivalului continuă cu Chase and Status și DnB. Două legende, ambele cu rădăcini în trip hop și o carieră impresionantă în spate:

DJ Shadow, omul ce a transformat sampling-ul în artă, și Bonobo, producătorul a cărui discografie e o întreagă călătorie între stiluri muzicale, sunt, de asemenea, pe afișul Electric Castle 2024. Și Marc Rebillet, „Loop Daddy”, pregătește un show unic pentru Electric Castle, în timp ce Nina Kraviz va aduce în festival stilul ei unic ce combină house și techno. Una dintre cele mai recognoscibile figuri din lume, indiferent dacă e pe terenul de baschet sau în spatele platanelor: Shaquille ONeal e pe afișul Electric Castle 2024 ca DJ Diesel, omul ce a convertit energia din sport în set-uri intense de dubstep.

Întreaga listă cu artiștii care performează la Electric Castle 2024 poate fi consultată AICI.

Artiștii români rămân în centrul atenției și la ediția a 10-a a festivalului: Subcarpați, Vița de Vie, Coma, Vama, Irina Rimes, Byron, Delia, Șuie Paparude, CTC și alte zeci de nume. Bilete Electric Castle 2024 Biletele au fost puse în vânzare de mai multe luni, 139 de euro costă abonamentul pentru toate zilele de festival. Festivalierii mai tineri de 21 de ani plătesc 99 de euro. Iată aici lista completă a abonamentelor și a prețurilor.

UNTOLD 2023 – DJ-ul Alok va deschide festivalul de pe Cluj-Arena. Zone de relaxare, o replică a unui celebru lanţ de restaurante, sesiuni de make-up, studio de tatuaje, experienţe VR, scene şi workshop-uri tematice, între experienţe

UNTOLD 2023 - DJ-ul Alok va deschide festivalul de pe Cluj-Arena. Zone de relaxare, o replică a unui celebru lanţ de restaurante, sesiuni de make-up, studio de tatuaje, experienţe VR, scene şi workshop-uri tematice, între experienţe

 

Ceremonia oficială de deschidere a festivalului UNTOLD va oferi fanilor de pe Cluj-Arena un show memorabil al DJ-ului care ocupă locul 4 în Top 100 DJ Mag, brazilianul Alok.

În cele patru zile şi patru nopţi de festival, organizatorii UNTOLD au pregătit o serie de activări, cu zone de relaxare, de mâncare şi băuturi, o replică a unui celebru lanţ de restaurante va fi disponibilă în festival, sesiuni de make-up, studio de tatuaje, experienţe VR, scene şi workshop-uri tematice sau walking act-uri. Vor fi petreceri tematice la experienţe unice realizate în colaborare cu partenerii festivalului, precum sesiuni de meet & greet, live-cooking, serviciu de food delivery direct în festival, pentru a nu rata niciunul dintre artiştii favoriţi.

Fanii festivalului vor fi întâmpinaţi de personaje fantastice, acrobaţi internaţionali, animatori, majorete, dansatori, toboşari veniţi din România, Franţa, Spania, Marea Britanie, Germania. Acrobaţii pe picioroange, care poartă costume desprinse parcă dintr-o altă lume, vor aduce Phoenix-ul mai aproape de Pământ, iar Femeia Mare, care domneşte însoţită de slujitorii şi gardienii ei fideli, este cea care îi aduce pe fanii festivalului într-un spectacol, o fuziune între teatrul de stradă, interacţiune şi poezie. Un alt grup energic şi talentat de toboşari care provin din tipicul carnaval spaniol vor lumina noaptea cu energia lor, iar artişti acoperiţi de aripi colorate vor străluci înconjuraţi de fluturi supradimensionaţi.

Experienţa oferită de farmecul îngerilor pe picioroange este o experienţă specifică festivalului de la Cluj-Napoca. Aceste fiinţe eterice vor prezenta coregrafii pline de mişcări dinamice, acrobaţii şi piramide umane care vor sfida legile gravitaţiei. Fanii se vor încărca cu energie bună alături Echipa de Cheerleading Knights of Transylvania CCS Cluj-Napoca.

Ediţia 2023 a festivalului marchează o premieră la nivel european. UNTOLD  a lansat primul card virtual animat din Europa – UNTOLD BT Visa. Cardul este în ediţie limitată, cu un design inspirat de tematica UNTOLD 2023, The Light Phoenix. Fanii festivalului pot solicita cardul din aplicaţia BT Pay, acesta poate fi folosit pe tot parcursul anului şi oferă beneficii suplimentare utilizatorilor. Acest proiect aduce în prim plan inovaţia şi pasiunea pentru experienţe, specifică ambelor branduri.

Participanţii la festival au ocazia de a experimenta „5 minute de libertate”, momente în care dorinţele devin realitate, adrenalina este simţită la maxim cu un simulator de zbor pentru un F18.

Cei prezenţi la festival se vor putea delecta de fineţea băuturilor în spaţiul de lounge.

Tot perimetrul festivalului UNTOLD este dedicat distracţiei şi jocurilor.

Fanii inteligenţei artificiale vor face cunoştinţă cu soft-ul „Revocalize AI” care le va modifica live vocea şi îi va ajuta să cânte piesele favorite cu vocea artistului pe care îl îndrăgesc cel mai tare, iar Ministerul Apărării Naţionale îi învaţă pe curioşi despre lumea roboţilor, despre colegii blănoşi din echipele speciale cunoscuţi drept „câinii-poliţişti”, şi despre instrumentele de identificare a materialelor explozive. Pentru cei interesaţi de domeniul acesta curajos, cursurile de admitere sunt deja pregătite!

Călătoria prin tărâmul magic UNTOLD continuă cu o simulare a simţurilor în zona de relaxare. Sărbătoarea savorilor continuă cu degustări de bere, iar următoarea oprire este în zona cu experienţele secrete.

Tărâmul, care îşi dezvăluie magia în perioada 3-6 august, a pregătit pentru fani o zonă de lounge cu un decor desprins din „O mie şi una de nopţi”, unde sunt aşteptaţi de o artistă, expertă în tatuajul cu henna, la scena TRAM.

La festival, participanţii pot beneficia de sesiuni de evaluare posturală alături de specialiştii Kinetic Sport & Medicine, potrivit organizatorilor.

Roata fantastică înaltă de 30 de metri oferă o panoramă impresionantă asupra universului UNTOLD, precum şi asupra oraşului Cluj-Napoca.

La Designers’ Nest, fanii pot găsi haine, colecţii capsulă, încălţăminte, bijuterii şi accesorii realizate de peste 30 de designeri români.

Concert Robbie Williams la Bucureşti – Ecrane de 22 de metri şi cerinţe speciale tehnice şi culinare din partea echipei de producţie a artistului britanic

Concert Robbie Williams la Bucureşti - Ecrane de 22 de metri şi cerinţe speciale tehnice şi culinare din partea echipei de producţie a artistului britanic

 

Robbie Williams, Jason Derulo, The Editors, Calum Scott, Abby Roberts, Nicole Cherry, cărora li se vor adăuga artişti noi români, vor urca pe scena din Piaţa Constituţiei la festivalul Summer in the City care va avea loc pe 18 şi 19 august. Echipa de producţie a lui Robbie Williams are cerinţe speciale, anunţă organizatorii.

Festivalul va debuta vineri, 18 august, începând cu ora 14.00, atunci când se vor deschide porţile de acces publicului şi se va încheia sâmbătă, 19 august, la ora 23.00.

Cu o carieră de excepţie (25 de ani de la debutul solo) şi un statut de superstar internaţional, Robbie Williams îşi va promova cel mai recent album al sau „XXV”, o compilaţie de hit-uri clasice, reorchestrate.

Scena artistului va fi dotată cu tehnologii inovative, inclusiv ecrane LED uriaşe, de 22m x 8m, însoţite de două ecrane laterale, care vor contribui la atmosfera spectacolului. În plus, artiştii vor avea parte de trei spaţii pentru schimbarea costumelor, recuzită de scenă creativă şi trei urmăritoare profesionale pentru a evidenţia fiecare moment al show-ului.

Cu outfit-uri de scenă „glam and glitz”, un stil „dandy-punk” şi „pop-baroc” cu influenţe „rock eclectic”, celebrul artist a „electrizat” deja publicul din toată Europa prin apariţiile sale „flashy”. Stilistul artistului a combinat elemente street wear cu haine glam în ţinutele de scenă ale starului. Hainele reflectă un „golden age” al modei masculine cu influenţe din lumea grunge a străzii.

Echipa de producţie din spatele lui Robbie Williams acordă atenţie factorilor de confort şi siguranţă, cu cerinţe speciale legate de aerul condiţionat şi controlul acestuia, pentru a asigura o atmosferă adecvată şi o iluminare spectaculoasă, în timp ce fumatul este strict interzis în zonele de backstage.

Cerinţe privind meniul

Atenţia pentru detalii se extinde şi la „bucătăria” spectacolului. Echipa artistului cuprinde 20 de vegetarieni, iar pentru mâncare se vor folosi tacâmuri de inox şi veselă de ceramică. Din meniu nu lipsesc: untul de arahide natural (bio/sănătos), untul natural de migdale, fructele proaspete pentru mic dejun (banane, fructe de pădure, mere, portocale).

Pentru meniul de prânz şi cină cerinţele sunt variate, iar acesta ar trebui să cuprindă: muşchi de vită, somon la grătar cu felii de lămâie şi ierburi, ciuperci şi brie în crustă, cartofi cu rozmarin şi usturoi, fasole verde sotată cu vinegretă de muştar-tarhon, supă de roşii prăjite (vegană), orez cu coriandru, fasole neagră condimentată, supă de porumb prăjit, foie gras, mere caramelizate şi microverdeturi.

Pentru vegetarienii din echipa artistului, şi aceştia vor avea parte de un meniu sofisticat, care ar trebui să conţînă: obraji de halibut de Alaska copţi, piure de rădăcină de ţelină, sparanghel la grătar, risotto cu trufe negre şi brânză reggiano, burgeri vegetali acoperiţi cu brânză vegană, quesadilla cu fâşii de tofu cu ardei, ceapă, tortilla cu fasole neagră şi burrito cu cartofi dulci, rulade de vinete cu pesmet şi busuioc şi spanac, frigărui de tofu cu sos şi altele.

Desertul va conţine îngheţată, plăcinte, budincă de ciocolată, prăjituri, iar din cabina lui Robbie Williams nu vor lipsi fructele precum pepene verde tăiat în felii mari, portocale, mere crocante, fructe cu sâmburi precum piersici sau nectarine. Echipa şi artistul vor avea la dispoziţie şi diverse batoane Keto, pachete de chipsuri gata sărate, nuci amestecate crude, 5 pachete gumă de mestecat fără zahăr, dar şi cutii cu 30 de prăjituri Jaffa, preferatele lui Robbie Williams.

O varietate de opţiuni vor fi disponibile pentru vegetarieni, vegani şi persoanele care urmează diete fără gluten sau paleo, astfel încât meniul va conţine mâncăruri delicioase şi sănătoase, cu un accent pe produse organice şi locale.

Trupa şi echipa lui Robbie Williams sunt preocupate de ecologie. În spiritul sustenabilităţii, echipa cântăreţului a solicitat instalarea de coşuri de reciclare în zonele cheie ale locaţiei, încurajând publicul să contribuie la protecţia mediului.

Un ghid al publicului aşteptat indică o participare variată, în intervalul de vârstă între 16 şi 70 de ani. Publicul va avea ocazia să petreacă aproximativ 105 minute alături de Robbie Williams şi trupa sa.

Măsuri de siguranţă la UNTOLD – 800 de agenţi de securitate, două spitale mobile şi trei puncte de prim-ajutor

Măsuri de siguranţă la UNTOLD - 800 de agenţi de securitate, două spitale mobile şi trei puncte de prim-ajutor

 

A opta ediţie a festivalului UNTOLD, care va aduce peste 250 de artişti naţionali şi internaţionali de top, alături de echipele lor şi zeci de mii de fani din România şi din întreaga lume, va debuta joi. Aproximativ 800 de agenţi de securitate privată vor contribui la menţinerea ordinii şi a liniştii în perimetrul evenimentul. Vor fi amplasate si două spitale mobile şi trei puncte de prim-ajutor în zona festivalului. Şuier va conduce şi în acest an divizia de echipaje canine, special pregătite pentru patrulare, au anunţat organizatorii.

Mii de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, printre care Direcţia Generală Management Operaţional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliţia Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia Naţională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, precum şi efectivele Poliţiei Locale, vor fi prezente pe toată durata celor patru zile de festival, asigurându-se că măsurile de siguranţă sunt respectate de toţi participanţii la festivalul UNTOLD.

Toate aceste măsuri de siguranţă au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, unde reprezentanţii UNTOLD au discutat, alături de reprezentanţii autorităţilor locale şi naţionale, despre angajamentul comun de a face din perimetrul festivalului UNTOLD cel mai sigur loc public din România. Echipa festivalului UNTOLD şi autorităţile locale îşi unesc forţele pentru a crea o experienţă memorabilă şi în siguranţă pentru toţi participanţii şi fanii prezenţi în oraşul Cluj-Napoca.

Cea mai mare scenă principală din istoria festivalului 

Producţia de anul acesta este impresionantă. Festivalul se întinde pe o suprafaţă de 235.000 de metri pătraţi şi aşteaptă sute de mii de participanţi în cele 4 zile şi 4 nopţi de magie. Peste 15.000 de oameni din peste 20 de ţări construiesc acum lumi şi decoruri poveste pe stadionul Cluj Arena şi împrejurimi.

Scena principală va avea peste 900 de metri pătraţi de ecran LED, 32 de metri înălţime, 110 metri lăţime şi 30 de metri adâncime. Greutatea scenei depăşeşte 500 de tone, iar acoperişul are o deschidere de 24 de metri. Peste 1250 de jocuri de lumini vor colora stadionul Cluj-Arena în toate zilele şi nopţile de festival. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.

Tema UNTOLD 2023 este „The Light Phoenix” şi va fi regăsită în decorurile de pe stadion şi pe mainstage. Un vortex de lumini, unice în felul lor, aflate într-o continuă interacţiune vor crea un Phoenix în cele mai vii culori.

Vor fi scene impresionante şi music spots speciale, peste 50 de vendori cu mâncare şi băuturi, un fashion corner denumit Designers’ Nest, zeci de activări ale partenerilor, personaje magice, animatori şi dansatori care vor defila prin festival, precum şi multe surprize.

Obiecte interzise la festival

Organizatorii UNTOLD reamintesc că obiectele interzise în festival sunt următoarele: droguri, alcool, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorant), biberoane, umbrele, produse cosmetice inflamabile, rucsacuri sau borsete mai mari de 29 cm X 21 cm X 12 cm, conserve, artificii, lasere, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, bannere susţinute de beţe, scaune, lanţuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detaşabile, orice tip de obiecte care pot răni.

Este permis accesul cu medicamente însoţite de prescripţie medicală, insulină, picături pentru uz medical, spray inhalator pentru astm, doar dacă posesorii prezintă o scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia şi în cantitatea maximă recomandată zilnic.

Ridicarea brăţărilor de festival se va face din Parcul Simion Bărnuţiu, intrarea dinspre Opera Maghiară: 1.08.2023 – 2.08.2023 (de marţi până miercuri), între orele 15:00 – 22:00. Tot de aici îşi pot ridica brăţările de festival şi fanii care au bilete Day 1. În timpul festivalului, ridicarea brăţărilor se poate face între orele 15:00 – 04:00, în parcul Simion Bărnuţiu, intrarea dinspre Opera Maghiară.

În acest an porţile magice ale universului UNTOLD se deschid joi, la ora 16:00. În toate cele patru zile şi patru nopţi ale evenimentului, accesul în festival se face între orele 16:00 – 05:00.

WAHA FESTIVAL 2023 @ Zona Hatod 1/A, Batani­i Mari, Covasn­a | 12-15 August 2023

Waha Festival 2023 (Romania) August 10th

 

We invite you for our 9th edition of Waha Festival that will take place on our favorite hilltop in Covasna. During this long break, we realized what we all actually want to experience at a festival of this kind, and it’s the simple things that make us happy, the joy and togetherness we experience dancing in front of a good sound system that plays some good music, the connection that is created between people, the friendships and revelations we have after, thus the roots of rave, the roots of us dancing with no particular reason around the fire since immemorial times. Therefore we dedicate this edition to Roots, focusing to co-create a powerful experience through interconnection and grounding, absorbing and releasing in harmony with the whole.

The musical concept has changed a bit in order to offer you a more diverse and eclectic selection of styles and artists, freshness being the keyword of this edition. Art installations and Agora exhibition area will get a pushup in order to offer you the artistic environment to trigger your senses.

Waha Kids area will be happy to receive you wholeheartedly with your children. We have dedicated personnel to entertain you the whole day long with diverse activities and shows.

The Luminish area on top of the hill is, as always, expecting you to come and dive into yourself, learning new ways to help you grow and blossom, harmonizing body, mind and spirit.

LINEUP

First part of the lineup revealed in alphabetical order and geographical disorder, carefully selected from 5 continents to express our side of the underground:

Akim#
Alexandra & Pirvu
Andrea Ferlin
Andrei Ciubuc
Ario
The Apricots
Audiosyntax
Born In 1986
Borusiade
Cap
Cesar Merveille
Christian AB
Claire
Clovis
Dan Andrei
Daksinamurti
Dea
Dickster
Dragos Ilici
Eat Static
Edward
Evano
Forest Drive West
Gagarin Project
Gorovich
Green Nuns of the Revolution
Gyorgy Ono & Cerpintxt
Hame
Hans Dunkelkammer
Hems
Hummus in Fabula
Idiolect
Inzect
Jane Fitz
Karine
Katabasis
Katzele
Khidja
Kia
Konstantin
Kozo
Laylla Dane
Loma Doom
Luigi Tozzi & Antonio Ruscito LIVE
Manglus & Vale Holpe
Marco Shuttle
Margaret Dygas
Miss I
Moonlight Breakfast
Mountain People
Neel
Noise Gust
Nathalia
Norzeatic & Qinta Spartă
Numa Gama
O.BEE
Okapi
Orestis
Oswaldo
Partizan
Petre Inspirescu
Polygonia
Prana
Procs
Que Sakamoto
Quest
Quip Tone Beatz
Raphael Merheb
Refracted
Rhadoo
Sensient
Sofus Forsberg
Sumiruna
Taraf de Caliu
Timur Basha
Tsuyoshi Suzuki
Vera
Yone-Ko

VJS

Adistu
Aural Eye
Cote
Noetic
Paketa12
Visceral
Rami

We hope you like it as much as we love it ❣️

TICKETS:

https://tickets.wahafestival.ro/

Lista artiştilor care vor urca pe cele opt scene de la UNTOLD. Un nou concept creativ: Phoenix

Lista artiştilor care vor urca pe cele opt scene de la UNTOLD. Un nou concept creativ: Phoenix

 

Festivalul UNTOLD, unul dintre cele mai aşteptate evenimente muzicale din lume, va avea loc în perioada 3-6 august pentru zecile de mii de fani şi pentru cei peste 250 de artişti naţionali şi internaţionali. Pentru cea de-a 8-a ediţie, organizatorii promit un nou concept creativ, Phoenix, şi prezintă lista artiştilor care vor urca pe cele opt scene.

Organizatorii anunţă un tărâm al bucuriei de peste 235.000 de metri pătraţi, cu un vortex de lumini, unice în felul lor, aflate într-o continuă interacţiune pentru a crea ceva cu adevărat special: un Phoenix în cele mai vii culori.

În timpul celor patru zile de festival, oraşul Cluj-Napoca devine epicentrul muzicii, cu cei mai mari artişti şi DJ din întreaga lume.

Olly Murs, Justin Jesso şi B Jones, în line-ul festivalului

Cei mai importanţi artişti şi DJ-i din lume vor fi pe Cluj-Arena. Cu o combinaţie de genuri, artiştii de la mainstage sunt: Imagine Dragons, David Guetta, Martin Garrix, Armin van Buuren, Alok, Alesso, Ava Max, Bebe Rexha, B Jones, Eric Prydz, Fedde Le Grand, Ferg, French Montana, Justin Jesso, KSHMR, Olly Murs, Salvatore Ganacci, Steve Aoki, Thievery Corporation, Topic, Tujamo, WizTheMC, Years & Years, Zhu.

Scena Galaxy, casa techo a festivalului UNTOLD, este pregătită pentru cele mai mari nume din cultura underground: Tale Of Us, Amelie Lens, Ann Clue, Bedouin, Boris Brejcha, Camelphat, Charlie, Dixon, Kasia, Mahony, Marco Carola, Mathame, Mihigh, Nusha, Persic, Priku, Sara Bluma, Sit, Sublee, Vizan, Woo York Live.

De la trap, hip-hop, drum’n’bass sau dubstep, până la genuri experimentale, scena Alchemy este pregătită pentru cei mai cunoscuţi artişti naţionali şi internaţionali: Apashe, Borgore, Dub Fx & Woodnote, Valentino Khan, Alex Super Beats, Amuly, Azteca, Berechet, Deliric X Silent Strike, DOC, Fc DNC, Gheboasa, Grasu XXXL x Guess Who, Ian, Idk, Killa Fonic, M.G.L., Macanache, Marko Glass Ft. Bvcovia, Nane, Og Eastbull, Oscar, Paraziţii, Petre Ştefan, Puya, Rava, Şatra B.E.N.Z., Specii, Spike, Yny Sebi.

Scena Fortune reprezintă o destinaţie esenţială pentru toţi iubitorii de trance care doresc să se conecteze cu muzica şi să se bucure de o experienţă uplifting în cadrul festivalului UNTOLD, alături de: Alex Kunnari, Allen Watts, Aly & Fila, Anamē, Andrew Rayel, Artento Divini, Ben Gold, Bogdan Vix, Craig Connelly B2b Factor B, David Rust, Daxson, Drym, Ilan Bluestone, John O’callaghan & Bryan Kearney Pres. Key4050, Laura Van Dam, Madwave, Markus Schulz, Men-D, Nick Havsen, Nikolauss B2b Starpicker, Ruben De Ronde, Suncatcher & Exolight, The WLT, Uufo, William Schneider, Xijaro & Pitch.

Fanii genurilor deep house, tech house şi chill house se vor bucura de show-uri magice la scena Daydreaming, alături de: Acid Pauli, Am I Right (Live), Anthony Middleton (Audiofly),Day Dreamers (Marwan Dua, Dub Fx, Woodnote), DJEFF b2b Fiona Kraft, Dubfire, Gheist (Live), Glauco Di Mambro, Guy J, Guy Mantzur, John Woods, Marwan Dua, Maya Mar, Mihai Popoviciu, Mira & Chris Schwarzwälder, Oliver Koletzki, Paax (Tulum), Parra For Cuva Live, Rampue (Live), Satori, Sean Doron, Sébastien Léger (Modular Live Show), Secret Factory, Shagy, Stavroz DJ Set, Themba, Tooker (Live).

Informaţii complete despre lineup-ul celei de-a 8-a ediţii sunt disponibile pe https://untold.com/

O experiență de festival sustenabilă la Electric Castle 2023

 

Într-o lume în care problemele de mediu devin tot mai acute, Electric Castle își încurajează publicul să trăiască experiența de festival într-un mod sustenabil: de la colectarea separată ce aduce beneficiipentru restaurarea castelului Bánffy, la un consum responsabil al resurselor puse la dispoziție, participanții pot avea propria contribuție pentru a crea o ediție mai verde și mai prietenoasă cu mediul.

Inițiativa „Tu reciclează, Lidl donează” continuă și în acest an. Fiecare PET sau doză de aluminiu colectată prin intermediul celor trei aparate de colectare separată din festival înseamnă o donație de câte 1 leu din partea Lidl România pentru restaurarea castelului. Din 2019 și până acum, Lidl România a investit în total peste 540.000 de lei în renovarea castelului, banii fiind folosiți la refacerea acoperișului, podelelor și la alte intervenții.

Tot cu sprijinul Lidl România se va realiza și colectarea separată a deșeurilor din festival, dar și transportul lor către depozite specializate pentru a fi reciclate. Pentru a nu fi ratate de participanți, stațiile de colectare sunt transformate în opere de artă de către Comunitatea 156, un grup de liceeni de la Liceul de Arte Plastice din Cluj, conduși de profesorul Georgian Mazerschi. De asemenea, ASAP Recycling Park, parcul eco de distracții construit în jurul temei colectării separate și upcycling-ului, cu ajutorul Lidl România, se întoarce la Electric Castle pentru al doilea an consecutiv, cu și mai multe workshop-uri și activități interactive și educative. Adevăr sau Reciclare sau Roata Reciclării sunt doar două dintre propunerile prin care participanții pot descoperi noi utilizări ale plasticului sau pot învăța despre colectarea separată și despre reciclare, jucându-se și câștigând premii MERCH ASAP.

„Mai verde” înseamnă, anul acesta, 2.000 de copaci plantați, în primăvară, de echipa și fanii festivalului, o inițiativă susținută de Banca Transilvania. În următorii 3 ani, plantările vor continua, în mai multe etape, astfel încât campingul să fie transformat dintr-un simplu câmp, într-o zonă împădurită.

Angajamentul Electric Castle de a reface zona integral după fiecare ediție este susținut de OMV. Cu sprijinul companiei, toată suprafața festivalului va avea un covor de iarbă replantat după ediția a 9-a de Electric Castle. Sub deviza „The grass is greener where you take care of it”, organizatorii plănuiesc replantări după fiecare ediție pentru următorii ani.

Acasă sau în EC Village, un consum responsabil de apă, curent și alte resurse sunt gesturi simple de a limita impactul individual asupra mediului. Apa curentă de la Royal Showers by Lidl România și lavoarele din EC Village folosesc un sistem temporizat, economisind 30% din consumul de energie și apă față de sistemul clasic. Pentru un efort suplimentar, există „Energy Playground”, zona în care participanții pot produce energie pedalând pe biciclete dinam sau alte activități.

Peste 120 de autobuze și trenuri, cu plecări din jumătate în jumătate de oră, sunt opțiunile pe care organizatorii le pun la dispoziție pentru a limita utilizarea autoturismelor. Cei care aleg, totuși, să vină cu mașina sunt încurajați să-și ia și prietenii cu ei, organizatorii oferind acces gratuit în parcare pentru mașinile cu toate locurile ocupate și anunțând premii speciale pentru pasageri.

Mai multe detalii despre acțiunile pro sustenabilitate desfășurate de Electric Castle pot fi consultate pe https://electriccastle.ro

Spectacolul artelor vizuale şi al tehnologiei pe faţada Palatului Parlamentului, la iMapp Bucharest

Spectacolul artelor vizuale şi al tehnologiei pe faţada Palatului Parlamentului, la iMapp Bucharest
Consursul internaţional iMapp Bucharest – Winners League, eveniment de video mapping organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart, readuce, pe 23 septembrie, spectacolul artelor vizuale şi al tehnologiei pe faţada Palatului Parlamentului.

În cadrul celei de-a 8-a ediţii, publicul va admira în Piaţa Constituţiei lucrările 3D ale unora dintre cele mai valoroase echipe artistice din lume, câştigătoare ale festivalurilor partenere iMapp Bucharest: Video Mapping Festival Lille (Franţa), Genius Loci Weimar Festival (Germania), CosmoLights Projections Mapping (Grecia), Zsolnay Light Festival (UNGARIA), 1Minute Projection Mapping Competition (Japonia). Tema concursului, „Contrasts”, va fi explorată de artişti într-un mod creativ şi inovator, iar juriul format din importanţi specialişti internaţionali ai artelor audiovizuale va decide marele câştigător al Premiului ediţiei 2023.

Simbolul analizat şi transpus artistic pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a celei mai mari clădiri administrative din Europa reprezintă însăşi existenţa, care se dezvăluie printr-o succesiune de contraste, invitând publicul să asiste la un ansamblu de opoziţii, abordând, ca sursă de inspiraţie, o gamă largă de contexte contemporane. Aceste contraste captivante reflectă diversitatea şi profunzimea experienţelor umane, care există natural în lumea cotidiană. Antitezele prezent – trecut, bine – rău, lumină – întuneric implică, de fapt, nevoia pregnantă de întoarcere la starea de echilibru, atât empiric, cât şi emoţional.

Astfel, sâmbătă, 23 septembrie, oraşul va deveni un ecran imens, lucrările 3D proiectate ilustrând o efervescenţă de trăiri, emoţii şi percepţii, purtând publicul într-o călătorie vizuală cu impact puternic. În cadrul evenimentului, timp de 12 ore, publicul se va bucura de muzică (DJ set şi concerte), zone de relaxare şi street food, activităţi şi instalaţii, programul culminând cu proiecţia concursului internaţional iMapp Bucharest – Winners League. Bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi în Piaţa Constituţiei pentru o nouă ediţie a unui show de artă şi tehnologie unic în lume.

Concursul internaţional de 3D video mapping iMapp Bucharest, organizat din anul 2014 de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, este un pionierat în România, fiind primul şi cel mai mare eveniment de acest gen şi de o asemenea anvergură şi se află în top 6 cele mai importante astfel de concursuri din lume. Membru ILO – International Light Festivals Organization, evenimentul deţine premii internaţionale. După o nominalizare anterioară în 2016, iMapp Bucharest a câştigat, în anul 2020, un premiu AV Awards din Londra – cea mai prestigioasă competiţie mondială în domeniul audiovizualului, la categoria „AV in Action”. De asemenea, fiind parte a campaniei de solidaritate pentru pace – Enlightenment, iniţiată de Borealis – a festival of light SUA şi Maxin10sity Ungaria, alături de participarea a 35 de artişti vizuali şi proiectată în 75 de oraşe din întreaga lume, concursul a câştigat, în anul 2023, un Premiu Telly, care oferă recunoaştere celor mai bune videoclipuri. Din anul 2019, acesta a evoluat într-o Ligă a Câştigătorilor, devenind liantul scenei mondiale de video mapping şi o platformă internaţională care încurajeză artiştii să participe la cât mai multe competiţii de specialitate, în cadrul unei colaborări extinse cu cele mai renumite festivaluri ale luminii.

Începe Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street! #12

Începe Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti - B-FIT in the Street! #12

 

Mai mult de 200 de artişti din Italia, Spania, Ţările de Jos şi Franţa vor performa, în acest weekend, în cadrul celei de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street!.

Între 30 iunie şi 2 iulie, publicul se va bucura de spectacole pe apă, acrobaţii aeriene, instalaţii vivante, muzică live, spectacole itinerante şi întâlniri cu personaje fantastice.

Festivalul debutează vineri, la ora 16.00, în Piaţa Universităţii, cu instalaţia vivantă de acrobaţie aeriană „RoZéo”, prezentată de artiştii francezi ai companiei Gratte Ciel, iar show-ul special care marchează deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! 2023, producţia franceză „TAWA”, va avea loc în Piaţa „George Enescu”, de la ora 20:00. Artişti ai celor mai cunoscute companii internaţionale de circ vor performa în Piaţa „George Enescu” într-un spectacol de acrobaţie aeriană jucat la 360 de grade, în care dansul şi muzica live se îmbină cu numere incredibile de rezistenţă umană şi cu explozii cromatice impresionante.

Prima zi a festivalului cuprinde, de asemenea, trei reprezentaţii ale spectacolului muzical interactiv „Street Piano” (Italia), de la orele 18:00, 20:00 şi 22:00, pe trotuarul din faţa Muzeului Naţional de Artă al României; un spectacol inovativ de muzică şi dans susţinut de doi artişti stradali, ce îi invită pe trecători la un joc dinamic prin intermediul unei claviaturi supradimensionată instalată pe asfalt. De la ora 19:00, pe traseul Piaţa George Enescu – Piaţa Revoluţiei – Magazinul Muzica, marionete gigant, inspirate din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine, vor dansa pe muzică antrenantă şi vor amplifica atmosfera petrecerii stradale cu spectacolul itinerant „Animal Fairytale” (Franţa).

În paralel, în Piaţa Universităţii, pe străzile Lipscani, Gabroveni şi Piaţa Roma din Centrul istoric, lebede graţioase de mari dimensiuni, papagali pe picioroange, toboşari Batucada şi personaje fantastice vor electriza audienţa cu spectacolele „Les Cignes” (Italia), „Stilt Parrots” (Ţările de Jos), „Batucada Los Vikingos” (Spania) desfăşurate între orele 18:40 – 23:00.

Pentru prima dată în istoria festivalului B-FIT in the Street!, râul Dâmboviţa devine scena a două spectacole nocturne pe apă. „DriFt” şi „The Whale Street Show” vor fi prezentate de compania franceză Ilotopie sâmbătă, începând cu ora 21:00, în zona râului Dâmboviţa – Podul Naţiunile Unite şi va continua pe Calea Victoriei până la intersecţia cu Bulevardul Regina Elisabeta.

De asemenea, în cea de-a doua zi a festivalului organizatorii aduc în prim plan noi producţii artistice efervescente: de la spectacolul de dans şi acrobaţie, „Flower Sway Poles” (Italia) în care protagoniştii dansează pe flori albe uriaşe în Piaţa Universităţii, la instalaţiile sonore „Big Ears” (Franţa), amplasate pe traseul festivalului, la spectacolul itinerant Dodos (Franţa) din Piaţeta Teatrului Odeon în care păsările dodo uriaşe explorează centrul oraşului în descoperirea unor rituri, tradiţii sau obiceiuri alimentare autohtone, până la spectacolul – paradă 20’ Street Ballet (Franţa) inspirat din lumea cabareturilor franţuzeşti elegante şi atemporale, ce aduce pe străzile Bucureştiului vibraţia specifică anilor ’20.

Duminică, spectacolele stradalele vor continua să răspândească bucuria prin noi serii de reprezentaţii itinerante, între orele 18.00 – 23.00.

La ora 21.00, Piaţa „George Enescu” devine gazda unui nou spectacol grandios, intitulat „Meraviglia”, creat de compania Sonics din Italia. Cu acrobaţii aeriene evocative şi un decor fantastic, elementele de scenă spectaculoase şi efectele speciale fac din „Meraviglia” un spectacol memorabil care va fascina publicul de toate vârstele.

Restricţii rutiere

Autorităţile anunţă restricţii ale traficului rutier:
– prelungirea intervalului de închidere a circulaţiei pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Bd. Regina Elisabeta până la intersecţia cu Splaiul Independenţei în perioada 30.06.2023, începând cu orele 10:00 – 02.07.2023, orele 09:00, urmând a fi completată cu închiderea circulaţiei pe timp de zi sâmbătă 01.07.2023 şi duminică 02.07.2023, între orele 09:00 – 23:00, în corelare cu proiectul „Străzi Deschise Bucureşti – Promenadă urbană”.
– Se va limita circulaţia pe Splaiul Independenţei, exclusiv pe banda suplimentară dinspre Dâmboviţa, cuprinsă între Podul Izvor şi Bd. Libertăţii, în perioada 29.06.2023, orele 12:00 – 02.07.2023, orele 23:00.
– În perioada 30.06.2023, orele 22:00 – 01.07.2023, orele 06:00 şi 01.07.2023, orele 23:00 – 02.07.2023, orele 10:00, se va limita accesul pe banda a II-a a Splaiului Independenţei, segmentul de drum cuprins între Pod Izvor (inclusiv) şi Bd. Libertăţii, pe sensul de deplasare spre Piaţa Unirii.
– În data de 01.07.2023, exclusiv în intervalul orar 19:00 – 23:59, traficul rutier va fi restricţionat pe Splaiul Independenţei, segmentul de drum cuprins între str. Halelor şi Pod Izvor (inclusiv), pe sensul de mers dinspre Piaţa Unirii spre Str. Izvor şi pe segmentul de drum cuprins între str. Bogdan Petriceicu Haşdeu şi BIR, sensul de mers dinspre Bd. Eroilor spre Piaţa Unirii;

Parcare Cina – Zona Ateneu / Piaţa George Enescu:
– Închiderea circulaţiei pe str. Ştirbei Vodă, segmentul de drum cuprins între str. Ion Câmpineanu şi Calea Victoriei;
– Pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Bd Dacia şi str. C.A. Rosetti;
– Str. Georges Clemenceanu şi str. Episcopiei;
– În data de 30.06.2023 şi 02.07.2023, exclusiv în intervalul orar 19:30 – 23:59, traficul rutier va fi restricţionat în Piaţa George Enescu (parcarea Cina).

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street! revine după o pauză de trei ani

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti - B-FIT in the Street! revine după o pauză de trei ani

 

După o pauză de trei ani, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street! se reîntoarce în Bucureşti între 30 iunie şi 2 iulie 2023 şi transformă oraşul într-o scenă a teatrului de stradă cu zeci de spectacole din Spania, Franţa, Italia şi Olanda.

Singurul festival de profil din Bucureşti şi cel mai mare festival de teatru de stradă din România, B-FIT in the Street! a ajuns la cea de-a douăsprezecea ediţie şi este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti.

Peste 200 de artişti internaţionali animă timp de trei zile străzile Bucureştiului cu zeci de spectacole pentru toate gusturile şi toate vârstele. Din programul ediţiei, fac parte poveşti celebre transpuse în producţii spectaculoase de teatru de stradă, acrobaţii aeriene, muzică live, întâlniri cu personaje fantastice, spectacole itinerante, instalaţii vivante şi spectacole pe apă.

În timpul zilei, publicul festivalului este invitat să exploreze oraşul şi să descopere o multitudine de spectacole care se desfăşoară simultan în mai multe puncte din Bucureşti. În fiecare seară de festival, spectacolele nocturne B-FIT in the Street! #12 schimbă peisajul oraşului cu producţii la scară mare de acrobaţie aeriană şi teatru pe apă.

Harta B-FIT in the Street! se extinde în acest an cu noi locaţii în zone cheie din Bucureşti. Pe lângă locaţiile deja consacrate ale festivalului – Piaţa Universităţii, Centrul Vechi, Calea Victoriei, Piaţa George Enescu şi Piaţa Revoluţiei – râul Dâmboviţa devine, în premieră, scena unui spectacol pe apă, iar Splaiul Independenţei găzduieşte o serie de spectacole mobile şi un spectacol nocturn.

OVO – spectaculosul Cirque du Soleil – vine în București! Pavilionul A – ROMEXPO, ROMÂNIA │ 15-18 februarie 2024

Un spectacol plin de culoare și energie pentru toate vârstele

Începând de astăzi, 20 iunie, ora 10:00, biletele sunt disponibile pe platforma de vânzare de bilete www.more.com. Un număr limitat de bilete cu preț redus este disponibil până în data de 3 iulie 2023.

București, România, 15-18 februarie 2024 Cirque du Soleil este încântat să-și anunțe revenirea la București cu noua sa producție OVO, o producție plină de energie și acrobație. OVO este o experiență captivantă, o intruziune plină de culoare într-o nouă zi din viața insectelor într-o colonie plină de energie și în continuă mișcare. Prin acrobații spectaculoase care scot în evidență personalitățile și abilitățile unice ale speciilor de insecte selectate, OVO explorează frumusețea biodiversității în toate contrastele și vitalitatea sa. Odată cu relansarea sa din 2022, trei actori și personaje noi au fost incluse în vesela colonie OVO pentru a încânta publicul de toate vârstele.

Show-ul OVO va fi prezentat în București la ROMEXPO – Pavilionul A, în perioada 15-18 februarie 2024.

Program

Joi, 15 februarie 2024 ora 19:30

Vineri, 16 februarie 2024 ora 19:30

Sâmbătă, 17 februarie 2024 ora 15:30 și 19.30

Duminică, 18 februarie 2024 ora 17:00

INFORMAȚII DESPRE BILETE

Începând de astăzi, 20 iunie 2023, biletele sunt disponibile pe www.more.com, începând cu ora 10:00. Un număr limitat de bilete din fiecare categorie este disponibil la preț redus. Campania de presale se desfășoară în intervalul 20 iunie – 3 iulie. Incepând din 4 iulie, după terminarea perioadei promoționale, toate categoriile de bilete vor avea preț întreg de vânzare. Copiii cu vârsta maximă de 12 ani beneficiază de bilete cu preț special. Accesul copiilor cu bilete reduse se va putea face prin prezentarea biletului împreună cu o copie a certificatului de naștere al copilului. Biletele vor fi disponibile doar pe platforma www.more.com. Accesul la spectacol nu este garantat clienților care au achiziționat bilete de pe alte platforme neautorizate (exemplu: Viagogo).

Categorii de prețuri în lei, la care se adaugă taxele de ticketing

CATEGORIE

ADULT

COPIL

BILETE ÎN AVANS

VIP 1

580

530

522

VIP 2

550

500

495

PREMIUM

510

460

459

CATEGORIA 4

455

405

409,5

CATEGORIA 5

400

350

360

CATEGORIA 6

345

295

310,5

CATEGORIA 7

295

245

265,5

CATEGORIA 8

240

190

216

CATEGORIA 9

185

135

166,5

DESPRE OVO

De la greieri puternici care sar pe trambuline până la un păianjen hipnotic care se contorsionează în interiorul pânzei sale, OVO emană un spectacol extraordinar pentru a gâdila imaginația. Amuzant și haotic, dar adorabil și minunat, OVO ne farmecă copilul din interior cu exuberanța sa dulce. Format din 100 de oameni din 25 de țări diferite, inclusiv 52 de artiști, OVO („ou” în limba portugheză) aduce pe scenă acte acrobatice de nivel înalt care redefinesc limitele corpului uman. De la deschiderea sa la Montreal în 2009, OVO a încântat peste 7 milioane de oameni în peste 160 de orașe și aproape 30 de țări diferite.

DESPRE GRUPUL CIRQUE DU SOLEIL ENTERTAINMENT

Grupul Cirque du Soleil Entertainment este lider mondial în divertismentul live. Pe lângă producerea de spectacole de artă de circ renumite la nivel mondial, compania își aduce abordarea creativă la o mare varietate de forme de divertisment, cum ar fi producții multimedia, experiențe imersive și evenimente speciale. Prin creațiile sale, Grupul Cirque du Soleil Entertainment își propune să aibă un impact pozitiv asupra oamenilor, comunităților, dar și planetei. Pentru mai multe informații despre Grupul Cirque du Soleil Entertainment, vă rugăm să vizitați CDSentertainmentgroup.com

Urmăriți #OVOCirque și #cirquedusoleil pe social media: Facebook | Twitter | Instagram | YouTube| TikTok

PARTENERI

Cirque du Soleil dorește să mulțumească în mod oficial Kanal D2, Magic FM, Elle România, Viva România.

Un eveniment produs de Events.

SAGA Festival – RECORD de bilete vândute și extinderea spațiului de festival Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012 și 2023, se alătură line-up-ului SAGA

 

Cu doar o săptămână înainte de deschiderea porților, SAGA Festival vine cu o veste excelentă pentru fanii celui mai mare festival din București. După o perioadă de câteva săptămâni în care s-au căutat cele mai bune soluții, SAGA a reușit să mărească suprafața festivalului cu 20,000 de metri pătrați. În acest sens, de astăzi va fi pus în vânzare, pe www.sagafestival.com, un număr limitat de bilete la preț special, până duminică, inclusiv. De luni, 19 iunie, și până la data începerii festivalului, prețul abonamentelor va crește.

Veștile bune nu se opresc aici! Pe scena Source, Mainstage-ul SAGA, sâmbătă, va urca Loreen, prima artistă din istoria Eurovision care a câștigat trofeul de două ori, în 2012 și în 2023, cu hiturile Euphoria” și Tattoo.

Programul celor 3 zile de festival, 23-25 iunie, pentru scenele Source, Heat, Spark, Switch și Drift este împărțit după cum urmează:

Vineri: Lil Nas X, Skrillex, Adriatique, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Melanie C, Delia, Franky Wah, 999999999, Gordo, Hector Oaks, Hitty, Paula Temple 

Sâmbătă: Loreen, Fisher, Robin Schulz, Gabry Ponte, Hot Since 82, Ida Engberg, Joel Corry, Justus, Paco Osuna, Subcarpați

Duminică: Wiz Khalifa, Alan Walker, Tale of Us, Adam Beyer, B.U.G. Mafia, I Hate Models, Kevin De Vries, Mochakk, Sickick, Spike, Vintage Culture.

Artiștilor deja menționați li se alătură DJi din scena locală de EDM, tehno și house, dar și artiști de hip-hop și trap, care vor asalta Switch stage hijacked by Hustle, precum IAN, Deliric, Killa Fonic, Nane, Puya, Azteca, Gheboasă și alții.

Prezentat de pionierii evenimentelor de muzică electronică, ALDA, parte a familiei Insomniac, SAGA este un festival de muzică inovator, ce are loc pe Aeroportul Romaero din București. SAGA aduce publicului unii dintre cei mai iubiți artiști și o producție audio-vizuală uluitoare, totul intr-o atmosferă incluzivă, care creează o petrecere supremă pe care Bucureștiul o aștepta demult.

SAGA 2023 va reuni cele mai bune talente din spectrul industriei creative, este locul perfect pentru un public liber, cu viziune, pentru iubitorii de muzică din întreaga lume.

Prima ediție a Festivalului SAGA a avut loc la Romaero, cu peste 135 000 de persoane prezente la eveniment, iar cea de-a doua ediție, de la Arena Națională, s-a bucurat de prezența a peste 150 000 de persoane în capitala României. La cea de-a treia ediție SAGA sunt așteptați peste 165.000 de festivalieri.

#image_title

O nouă etapă de vânzare a biletelor de o zi la UNTOLD

O nouă etapă de vânzare a biletelor de o zi la UNTOLD

 

Fanii UNTOLD vor avea din nou sanşa să achiziţioneze, miercuri, la ora 14.00, bilete de o zi. Numărul biletelor puse în vânzare este limitat.

Cei care selectează opţiunea Day Ticket îşi vor putea alege ziua în care aleg să participe la festival.

În funcţie de opţiunile selectate, aceştia vor plăti pentru zilele de joi, 3 august şi sâmbătă, 5 august, 89 de euro + taxe, iar cei care aleg să trăiască experienţa UNTOLD în zilele de vineri, 4 august şi duminică, 6 august vor plăti 99 de euro + taxe.

Festivalul UNTOLD are loc între 3 şi 6 august în Cluj-Napoca. Tot line-up-ul anunţat până acum şi abonamentele sunt disponibile pe https://untold.com/

Turneul mondial Guns N’ Roses a debutat pe 1 iunie, cu un show la Etihad Arena în Abu Dhabi

Guns N’ Roses a dat startul turneului mondial cu un show în Abu Dhabi

 

Turneul mondial Guns N’ Roses a debutat pe 1 iunie, cu un show la Etihad Arena în Abu Dhabi, şi a continuat acum două seri cu show-ul de la Tel Aviv. Parcul Hayarkon din Tel Aviv a fost luni seară gazda legendarilor Guns N’ Roses, cu un public de 60.000 de fani şi un spectacol de trei ore.

„Ce întâlnire frumoasă cu prietenii. Vă mulţumim că aţi venit”, a spus trupa către publicul prezent la concertul din Yarkon Park, Tel Aviv.

De la cel mai recent concert al trupei în Israel au trecut şase ani, iar de la primul au trecut 20 ani. Spectacolul a durat trei ore, a început cu piesa „It’s So Easy” şi a continuat cu câteva piese clasice îndrăgite, precum „Welcome to the Jungle”, „Live and Let Die”, „Estranged” şi „Civil War”, ultima fiind dedicată Ucrainei.

Printre cele peste 30 de melodii pe care Guns N’ Roses le-au interpretat s-a numărat şi „Anything Goes” de pe albumul Appetite for Destruction. Potrivit Setlist.fm, melodia a fost cântată doar de 40 ori de la lansare, iar ultima dată a fost în 1988.

 

Fanii de pe reţelele de socializare au adăugat că setlistul din 2023 al trupei pentru noul turneu global a fost cel mai fresh din ultimii ani.

Publicul prezent la cele două concerte a fost martorul unei energii remarcabile a trupei, ce a inclus câteva solo-uri de chitară ale lui Slash şi o versiune de şapte minute a hit-ului din 1992, „November Rain” (al cărui videoclip a strâns peste 2 miliarde de vizualizări, devenind „unul dintre cele mai vizionate videoclipuri rock ale tuturor timpurilor”), interpretată la pian de Axl Rose.

Guns N’ Roses vor continua turneul pe stadioanele din Europa, iar pe 16 iulie se vor opri în Bucureşti, pentru prima oară reuniţi în formula clasică, consacrată, pentru concertul rock al anului! Evenimentul, organizat de Emagic, va avea loc la Arena Naţională şi îi va aduce pe aceeaşi scenă pe Axl Rose, Slash şi Duff McKagan.

Componenţa trupei pentru turneul 2023: Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer şi Melissa Reese.

Phil Campbell and the Bastard Sons vor deschide concertul Guns N’ Roses din România. Fostul chitarist Motörhead, Phill Campbell, va urca pe scena Arenei Naţionale alături de cel mai recent proiect al său, The Bastard Sons, în anticiparea celui de-al treilea material discografic – „Kings Of The Asylum”, ce urmează să fie lansat în vara acestui an de Nuclear Blast Records.

Biletele pentru concertul Guns N’ Roses + Phil Campbell and the Bastard Sons de la Arena Naţională pot fi achiziţionate de la gunsnroses.emagic.ro, gnr.emagic.ro, bilete.emagic.ro, tickets.emagic.ro, precum şi din reţelele iaBilet.ro şi Entertix.ro.

Intrarea la eveniment se face în baza regulamentului organizatorului şi include respectarea tuturor restricţiilor şi ale posibilelor condiţii suplimentare impuse de autorităţile locale înainte de eveniment şi în timpul desfăuşurării evenimentului.

Touristsgo.ro – Romania promovată ca destinație, prin noua campanie Electric Castle

Supraturismul – o problemă reală pentru Barcelona și alte orașe mari din Europa, își poate găsi rezolvarea în România. Electric Castle a lansat „TouristsGo.Ro, inițiativa prin care turiștii ce sufocă, în prezent, străzile din metropolă pot descoperi alternative la fel de interesante, la o distanță de doar 3 ore de zbor.

„Tourists Go Home,” „Dear Tourists, Please Leave,” „Tourism Kills the City” (“Turiști, plecați acasă”, „Dragi turiști, vă rugăm să plecați”, „Turismul ucide orașul”) sunt doar câteva dintre mesajele cu care un turist este întâmpinat pe orice stradă din Barcelona. Organizatorii Electric Castle le transformă semnificația negativă, adăugând www. la începutul și .ro la finalul fiecărui mesaj. Astfel, ele devin domenii web redirecționate către www.TouristsGo.Ro, care prezintă destinații alternative, fie direct către festival, fie în Cluj, Munții Apuseni sau alte zone din Transilvania.

Sute de astfel de graffiti-uri din Barcelona au fost adaptate în ultimele zile. Inițiativa a atras atenția localnicilor, iar alături de ei, peste 50 de locații partenere (restaurante, baruri, cafenele, hoteluri) s-au alăturat campaniei, afișând mesajele propuse de festival (video). De altfel, pe touristsgo.ro, localnicii pot găsi sugestii de acțiuni prin care se pot implica în campanie.

Electric Castle, alături de alte festivaluri majore din țară, a demonstrat, în ultimii ani, că este o sursă foarte importantă de turiști străini pentru România”, spune Tudor Costinas, Head of Communications. Touristsgo.ro e doar un pas în plus pe care îl facem în efortul de a promova România ca o alternativă viabilă pentru cei ce caută evenimente de calitate, în destinații unice.

România a pierdut, în perioada pandemiei, un flux important de turiști străini care vizita țara, în 2022, numărul acestora fiind cu 40% mai mic decât în 2019. Cu peste 15% participanți venind din țări europene precum Marea Britanie, Germania, Spania sau Olanda, Electric Castle reprezintă una dintre opțiunile viabile de încurajare a turiștilor să descopere nu doar un festival multipremiat, ci și o destinație ce poate fi explorată în orice perioadă a anului. Mai multe detalii despre campanie pe www.TouristsGo.Ro

SAGA Festival lansează SAGA Rave Plane, o scenă în avion cu petreceri exclusiviste

 

În mai puțin de o lună, SAGA Festival își deschide porțile și îi va purta pe fani către destinații necunoscute, datorită muzicii celor mai relevanți artiști care vin în premieră în România, experiențelor imersive și unei producțiie impresionante care vor fi dezvăluite la Romaero, între 23-25 iunie.

Cea de-a treia ediție SAGA Festival îi așteaptă pe festivalieri să se bucure de scenele Source (Mainstage), Heat (Tehno), Spark (House), dar și Switch hijacked by Hustle. Spre bucuria fanilor, revine SAGA Rave Plane by Carrefour, avionul în care vor avea loc cele mai cool petreceri exclusiviste cu artiștii din line-up-ul de anul acesta. Primele nume confirmate sunt Alan Walker, Franky Wah, Gordo, Hitty, Gabry Ponte, Joel Corry și Mike Williams. Programul și modalitățile de acces vor fi comunicate în curând.

Pe contul de Instagram SAGA Festival a început un concurs prin care fanii pot da un nume avionului, iar cel mai creativ răspuns primește acces garantat în avion la un show la alegere dintre cele confirmate.

Încă o noutate pentru România și o surpriză pentru fanii SAGA: scena Spark (House) va avea un design atipic, va fi amplasată sub un avion de la Romaero, un setup spectaculos pentru și mai multă distracție.

Programul celor 3 zile de festival pentru scenele Source, Heat, Spark, Switch și Drift este împărțit după cum urmează:

Vineri: Lil Nas X, Skrillex, Adriatique, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Melanie C, Delia, Franky Wah, 999999999, Gordo, Hector Oaks, Hitty, Paula Temple 

Sâmbătă: Elley Duhé, Fisher, Robin Schulz, Gabry Ponte, Hot Since 82, Ida Engberg, Joel Corry, Justus, Paco Osuna, Subcarpați

Duminică: Wiz Khalifa, Alan Walker, Tale of Us, Adam Beyer, B.U.G. Mafia, I Hate Models, Kevin De Vries, Mochakk, Sickick, Spike, Vintage Culture.

Artiștilor deja menționați li se alătură DJi din scena locală de EDM, tehno și house, dar și artiști de hip-hop și trap, care vor asalta Switch Stage hijacked by Hustle, precum IAN, Deliric, Killa Fonic, Nane, Puya, Azteca, Gheboasă și alții.

Biletele la categoriile GA+, VIP și payment plan sunt deja sold out, mai sunt încă disponibile abonamente de o zi și de 3 zile General Access pe sagafestival.com

Prezentat de pionierii evenimentelor de muzică electronică, ALDA, parte a familiei Insomniac, SAGA este un festival de muzică inovator, ce are loc pe Aeroportul Romaero din București. SAGA aduce publicului unii dintre cei mai iubiți artiști și o producție audio-vizuală uluitoare, totul intr-o atmosferă incluzivă, care creează o petrecere supremă pe care Bucureștiul o aștepta demult.

SAGA 2023 va reuni cele mai bune talente din spectrul industriei creative, este locul perfect pentru un public liber, cu viziune, pentru iubitorii de muzică din întreaga lume. Sunt așteptați peste 150 000 de festivalieri care se vor bucura de muzica a peste 100 de artiști și producția grandioasă.

Prima ediție a Festivalului SAGA a avut loc la Romaero, cu peste 135 000 de persoane prezente la eveniment, iar cea de-a doua ediție, de la Arena Națională, s-a bucurat de prezența a peste 150 000 de persoane în capitala României.