Subcarpaţi, The Mono Jacks, byron, Grimus, între artiştii care vor cânta la Rocanotherworld

Subcarpaţi, The Mono Jacks, byron, Grimus, între artiştii care vor cânta la Rocanotherworld

 

Şapte trupe şi trei DJ alcătuiesc valul trei de artişti anunţaţi la Rocanotherworld 2023: Subcarpaţi, The Mono Jacks, byron, Grimus, HVNDS, Ottis Coeur, Coven Clash, Ufe, Bully şi K-lu se alătură pe scenele Rocanotherworld 2023, ce va avea loc la Iaşi, în perioada 22-25 iunie.

Primele trupe anunţate pe scena festivalului sunt: Madrugada, Warhaus, Moonlight Breakfast, Orkid, We Singing Colors, Mihai Popoviciu, Luna Amară, Basska, Zimbru, Afgo, Lemon şi Rana.

Biletele şi abonamentele sunt disponibile spre achiziţie online, iar până pe 1 iunie, acestea pot fi achiziţionate la un preţ redus. După această dată, biletele vor fi disponibile la preţ întreg. Totodată, elevii şi studenţii beneficiază de o reducere de 50% din preţul întreg al abonamentelor iar accesul pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani se face prin achiziţionarea biletelor gratuite destinate acestora, valabile doar în prezenţa unui adult însoţitor, plătitor de bilet.

Rocanotherworld îşi doreşte să fie un festival inclusiv, accesibil şi încurajează participarea tuturor categoriilor de public. Biletele gratuite pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru însoţitorii lor pot fi obţinute prin completarea formularului disponibil pe website-ul www.rocanotherworld.com, din secţiunea FAQ/ Bilete.

Rocanotherworld 2023 este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni şi idei, organizat la Iaşi de Asociaţia Industrii Creative şi Showberry, ce a luat naştere în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieţii prin (re)conectarea la valori, o efervescenţă culturală şi o conturare a felului de-a fi – curios, diferit şi pentru ceilalţi. Cea de-a 8-a ediţie a festivalului Rocanotherworld va avea loc în Iaşi în perioada 22 – 25 iunie 2023, în zona Aroneanu, la brizo

 

Valul 3 de artişti din lineup-ul Rocanotherworld

Cea mai mare grupare muzicală independentă din România, Subcarpaţi, s-a născut în urmă cu 12 ani la iniţiativa lui Bean MC şi este compusă dintr-un grup de prieteni mânaţi de pasiunea pentru muzică şi folclor. Din 2009 până în prezent, Subcarpaţi, au lansat 8 materiale discografice: “Etnologic” (2010), „Subcarpaţi” (2010), Compilaţia „Culese din Cartier” (2011), „Underground Folclor” (2012), „Pielea de gaina” (2014), „Satele Unite ale Balcanilor” (2016), „Zori şi Asfinţit” (2018) şi “Folcloru’i Oxigen Pentru Un Popor Astmatic” Vinyl (2021).

The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverenţa, dăruirea şi urmărirea până în pânzele albe a visurilor care îi definesc. Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008 a lansat un album de debut bine primit – „Now In Stereo”. În 2010, a depăşit numeroase schimbări de componenţă şi un hiatus de doi ani până s-a regrupat, în 2017, în formula actuală. The Mono Jacks au lansat la finalul aceluiaşi an mult aşteptatul disc secund, Uşor distorsionat, un succes răsunător şi eminamente neaşteptat care a încununat 9 ani de eforturi, căutări şi muncă făcută din pasiune.

byron cântă rock cu influenţe diverse. Ei au luat naştere în 2006 şi au lansat de atunci 7 albume de studio şi trei DVD-uri live. Sunt obişnuiţi să cânte atât pe scene mari de festival în faţa a mii de spectatori, cât şi wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni. Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat şi au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. Din când în când, fac concerte de improvizaţie 100% (seria Impromptu). În decembrie 2014, ei au filmat la Teatrul Naţional din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară şi un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susţinută printr-un scurt turneu de proiecţii în cinematografe. Apoi a urmat albumul „Eternal Return”, care a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane şi masterizat la Londra la Abbey Road.

Cu mai bine de 16 ani de activitate, clujenii de la Grimus au devenit o trupă-fanion a mişcării alternative de la noi din ţară. Au lansat până acum patru albume de studio, iar, cel mai recent, în primăvara lui 2022, trupa a lansat albumul ‚Abandonic’. Au avut concerte în deschiderea unor mari artişti internaţionali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby. Cu compoziţii când energice şi optimiste, când profunde şi pline de semnificaţii, Grimus aduc cu ei întotdeauna un spectacol sincer, elegant şi plin de vitalitate.

HVNDS a fost înfiinţat în 2016, an în care a debutat cu piesa „Turn On”. Single-ul a intrat instantaneu în heavy rotation împreună cu următorul release, „HOME”. În urma succesului celui de-al 3-lea single, “Nu Ştii” feat NOSFE, în 2017, relatia cu Seek Music a oportunitat remake-ul Metal al piesei „Şatra se întoarce” x Satra BENZ. După lansarea albumului „COLOR” în 2018, trupa a intrat din nou în studio pentru a pune bazele materialului ce avea sa devină noul album “ANIMAL”, co-produs ulterior de catre Seek Music. Anul 2022 a început cu releasul primului single „Vin viu plec mort” x RAVA & Killa Fonic, ce a rupt barierele dintre artiştii de trap si sound-ul metal HVNDS. Indiferent de oră sau public, trupa oferă un show şi o energie de neuitat.
This is HVNDS, this is ANIMAL.

Ottis Cœur este un duo feminin din Franţa care readuce în atenţia publicului un sound puternic şi riff-uri energice de chitară ce amintesc de trupele L7 şi HOLE. Margaux, blonda solară şi Camille, bruneta misterioasă, prezintă strălucirea compoziţiei lor individuale, precum şi alianţa lor muzicală cu adevărat unică. Urlând eliberare, tandemul îşi uneşte forţele şi dă viaţă întregului proiect.

Coven Clash este un proiect muzical din Bucureşti format şi fondat de Andrei Constantinescu, tobe, şi Mircea Voloh, chitară şi voce. Trupa abordează un melanj şi un amalgam compus din mai multe stiluri muzicale precum alternative rock, garage rock, indie-rock, new-wave punk, stoner şi lo-fi. Sound-ul specific al trupei este identificat şi conceput prin riff-urile alternative şi progresive de chitară & bas şi ritmurile punk-rock produse de tobe. Debutul trupei pe scenă a avut loc pe 1 septembrie 2018 în Bucureşti la un concert ce a reunit un public numeros şi interesat să descopere ,,the new band in town”.

Ufe este omul nebun care s-a îndrăgostit ireversibil de muzică şi şi-a dedicat viaţa acesteia. Vinyl este al doilea nume, dar îl puteţi numi şi Rumberto Eko. Dacă încerci să-l plasezi într-o anumită categorie, nu poţi, deoarece stilul lui este mai mult decât eclectic şi îi plac prea multe genuri muzicale: afro latin, dub, drum ‘n’ bass, funk, blues, hip-hop sau rock ‘n’ roll doar pentru a numi câteva.

Bully este unul dintre DJ-ii români care a creat cu succes o punte între underground şi mainstream. Începând cu anul 2000, a cucerit ringurile de dans ale tuturor cluburilor relevante din ţară. Îi place să creeze diverse experienţe muzicale pentru publicul său printr-un amestec de genuri diferite, de la funky breaks şi hip hop old school până la breakbeat şi drum’n’bass şi, de asemenea, condimente locale în ceea ce priveşte folk şi… cine ştie ce urmează?

K-lu este un DJ şi producător prezent pe scena muzicii electronice din anul 2005. Show-urile lui sunt bazate pe genuri precum funk, hip-hop, electro şi bass music combinate cu propriile mix-uri video. De-a lungul timpului, a făcut parte din mai multe proiecte şi trupe, a colaborat cu diverşi artişti, a ajuns pe scena celor mai mari festivaluri din ţară şi a adus muzica în cadrul unor festivaluri de jazz, pe scena Filarmonicii din Timişoara şi în afara ţării. În momentul de faţă activează în proiectele Ken Pith şi Bongo P. Având un stil unic, bazat pe meştesugul scratch-ului, K-lu iese uşor în evidenţă prin seturile sale presărate cu replici din filme clasice româneşti care surprind şi amuză, deopotrivă.

Cea mai recentă ediţie a festivalului Rocanotherworld, a şaptea, a avut loc în zona de agrement Aroneanu din Iaşi în perioada 23 – 26 iunie 2022. Manifestarea s-a bucurat de peste 15.000 de participanţi în public, iar concertele difuzate online au avut peste 70.000 de vizualizări. Patru scene cu 16 trupe invitate, 15 DJ şi 10 artişti de improvizaţie au alcătuit programul muzical al festivalului.

Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja în vânzare, în număr limitat şi la un preţ promoţional, iar acestea sunt disponibile online.

Festivalul Summer in the City, la care vor cânta Robbie Williams şi Jason Derulo, se reprogramează pentru 18 şi 19 august

Festivalul Summer in the City, la care vor cânta Robbie Williams şi Jason Derulo, se reprogramează pentru 18 şi 19 august

 

Summer in the City se reprogramează pentru 18 si 19 august cu superstarul Robbie Williams si cu un nou nume important care se adauga lineup-ului festivalului, Jason Derulo, anunţă organizatorii.

Festivalul Summer in the City se va reconfigura în ceea ce priveşte datele în care va avea loc (18-19 august), precum şi lineup-ul evenimentului, adăugând un nou nume important pe lista celebrităţilor internaţionale care vor urca pe scena în faţa publicului din Capitală: multipremiatul artist international Jason Derulo, se arată pe site-ul ddee.ro.

Acesta se va alătura artiştilor deja anuntaţi: Robbie Williams, Editors, Calum Scott, Abby Roberts, Nicole Cherry.

Jason Derulo este unul dintre cei mai dinamici şi iubiţi solisti din peisajul pop global. Single-ul său „Watcha Say” a fost vândut în peste 200 de milioane de discuri în întreaga lume, aducându-i numeroase premii internaţionale, hit-uri şi colaborari memorabile. Ultima sa „performanţă” reprezintă statutul de creator pe platforma TikTok, fiind al patrulea cel mai urmărit bărbat din lume.

Robbie Williams deţine Guiness World Record pentru 1,6 milioane de bilete vândute într-o singură zi, pe lângă faptul că şase dintre albumele sale fac parte din top 100 cel mai bine vândute în Marea Britanie. Cu 7 single-uri numărul 1 în Marea Britanie şi 14 albume de studio numărul 1, 18 Brit Awards şi trei MTV European Music Awards, Robbie Williams este unul dintre cei mai mari artişti ai momentului.

Biletele şi abonamentele deja achiziţionate vor fi valabile pentru noile date anunţate, 18 şi 19 august.

Biletul/ abonamentul pentru 3 iunie va fi valabil pe 19 august, iar ce din 4 iunie pentru data de 18 august, atunci când va cânta Jason Derulo.

Tom Jones canta duminica, pe 18 iunie la Sala Palatului din Bucuresti

Tom Jones canta duminica, pe 18 iunie la Sala Palatului din Bucuresti.
Legendarul cantaret si actor galez Sir Tom Jones captiveaza in continuare publicul cu discografia sa atemporala care continue numai piese de succes. Cu o cariera remarcabila de peste sase decenii, Jones este considerat unul dintre cei mai mari cantareti si artisti din toate timpurile, vanzand peste 100 de milioane de discuri, primind multiple premii si distinctii si fiind foarte implicat in industria de entertainment.
Tom Jones si-a inceput cariera muzicala initial ca membru intr-o trupa locala numita The Senators. Tom, ulterior s-a format propriul sau grup, intitulat Tom Jones and the Squires, sustinand concerte in cluburi si pub-uri din zona. Mai tarziu a semnat cu Decca Records la Londra, dand startul unei cariere de succes si obtinand faima internationala, datorita lansarii unor hituri, precum: „It’s Not Unusual”, „What’s New Pussycat?” „Delilah” si „Green, Green Grass of Home”.

La cei 82 de ani ai sai, Jones a primit unele dintre cele mai bune recenzii ale carierei sale pentru cele mai recente albume produse de Ethan Johns „Surrounded By Time”, „Long Lost Suitcase”, „Spirit In The Room” și „Praise & Blame”. .” Criticii au lăudat atât muzica, cât și performanțele vocale ale lui Jones, evidențiind talentul său incontestabil și unic atât în ​​studio, cât și pe scenă.

Dar cariera sa a început la începutul anilor 1960, atingând faima internațională cu vocea sa puternică și prezența dinamică pe scenă. A avut un șir de cântece de succes, inclusiv „It’s Not Unusual”, „What’s New Pussycat?” „Delilah” și „Green, Green Grass of Home”, alături de serialul său de televiziune extrem de popular din 1969-1971, „This is Tom Jones”. Jones a fost intotdeauna foarte interesat de o gamă largă muzicala, ceea ce l-a determinat să lucreze cu zeci de colaboratori emblematici de-a lungul anilor, de la Stevie Wonder și Aretha Franklin până la Van Morrison, Dolly Parton și Ed Sheeran.

Cariera sa a fost plina de numeroase onoruri si distinctii, acesta fiind numit cavaler de catre Regina Elisabeta a II-a in 2006, fiind de asemeenea premiat la diverse concursuri si evenimente muzicale precum: multiple premii BRIT Awards, un premiu „Silver Clef”, prestigiosul Music Industry Trusts Award, Hitmaker Award de la US Songwriters Hall of Fame. Mai mult decat atat, artistul a jucat si in filme precum „Mars Attacks” de Tim Burton si „Playhouse Presents: King of The Teds” pentru Sky Arts.

Pe langa muzica sa, Tom e foarte activ in industria muzicala participand ca antrenor la celebra emisiune The Voice UK,  contribuind la evenimentul aniversar de 25 de ani al MusiCares (in onoarea lui Bob Dylan) precum si la cea de-a 57-a editie a Premiilor Grammy, fiind si foarte implicat in sustinerea de cauze caritabile.

Autobiografia sa recenta „Over The Top And Back” a fost un real best-seller iar lansarea albumului sau din 2021, intitulat „Surrounded By Time” l-a facut cel mai in varsta barbat care a urcat pana pe locul 1 in chart-ul UK Official Album Chart, depasindu-l astfel pe Bob Dylan.

Sir Tom si-a consolidat locul in istoria muzicii ca unul dintre cei mai de succes artisti ai tuturor timpurilor. Tom Jones continua sa fie o forta de neoprit in lumea muzicii si, fara indoiala, mostenirea sa va fi una durabila, de care se vor bucura si generatiile viitoare.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Muzica si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo si Edenred, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

La pretul tuturor biletelor se adauga comisionul de emitere bilete al agentiei de ticketing care poate activa dinamic pricing.

Un eveniment BestMusic Live Concerts powered by Magic FM

Bookzone anunță lansarea marelui câștigător al premiului Booker din 2022, Cele șapte luni ale lui Maali Almeida, de Shehan Karunatilaka

 

Editura Bookzone anunță una dintre cele mai importante lansări de carte ale anului. Ediţia în limba română a romanului Cele șapte luni ale lui Maali Almeida, de Shehan Karunatilaka, laureatul prestigiosului Booker Prize din 2022, este disponibilă în librării online şi offline începând cu 24 mai 2023.

„Ceea ce juriul a admirat și apreciat în mod deosebit (în cazul Celor şapte luni ale lui Maali Almeida, n. R.) fost ambiția și îndrăzneala satirică a tehnicilor sale narative. Acesta este un thriller metafizic, o comedie neagră despre viața de apoi, care topește nu doar granițele dintre genuri, dar și dintre viață și moarte, dintre corp și spirit, dintre est și vest. Este o joacă filozofică cu totul serioasă, care îl duce pe cititor în „inima întunecată a lumii”. Și odată ajuns acolo, cititorul descoperă și tandrețea, frumusețea, dragostea, loialitatea și urmărirea unui ideal care justifică fiecare viață umană”, au menţionat membrii juriului, referindu-se la cartea câştigătoare.

 Eroul romanului, Maali Almeida, e, după cum se descrie singur, „fotograf de război, cartofor şi aventurier”, şi,în scena introductivă a romanului, descoperă că a murit, fără să ştie cauza sau făptaşul. Motivele ar fi multe. Contextul ar fi războiul civil care a decimat Sri Lanka în anii 80 şi 90; Maali era un personaj fluid în afinităţi, care colabora cu toate facţiunile la fel de înverşunate şi de însetate de putere care alimentau războiul civil, precum şi cu organizaţii din afară; şi pentru că Maali are doar şapte „luni” – adică şapte zile la dispoziţie pentru a elucida misterul, pentru a-şi proteja prietenii şi pentru a da în vileag nişte imagini importante, ritmul naraţiunii este extrem de viu, debordând de suspans şi de întorsături neaşteptate de situaţie, infuzat de un umor delectabil de situaţie şi satiră socială.

„E o deosebită onoare şi o mândrie pentru noi să propunem publicului o incursiune fascinantă în lumea lui Karunatilaka”, a afirmat Florin Enceanu, director general Bookzone. „Nu sunt multe romane moderne care să-ţi amintească de anvergura narativă şi virtuozitatea literară a marilor clasici; dar în mod cert, Cele şapte luni ale lui Maali Almeida aparţine acestei categorii rare şi preţioase, şi suntem entuziasmaţi s-o oferim cititorilor noştri”.

Cartea e definită de critici ca un melanj neaşteptat între „Agatha Christie, Salman Rushdie, Raymond Chandler, John le Carré și Stranger Things” (James Walton, Times UK), iar scriitura lui Karunatilaka e comparată cu a lui Gabriel García Márquez, pe fondul realismului magic, şi cu Nikolai Gogol, prin prisma substratului de satiră socială.

„Această carte e dificil de inclus într-o categorie. Prezintă fantome şi spirite din viaţa de apoi, deci, parţial, e un roman fantasy. Dar, de asemenea, îţi oferă o iniţiere minuţioasă în politica din Sri Lanka. Şi, pe măsură ce naraţiunea prinde ritm, devine un roman poliţist. Rezultatul e o lectură irezistibilă.” – BBC

Shehan Karunatilaka s-a născut în 1975 în Sri Lanka şi a studiat literatura engleză în Noua Zeelandă. A lucrat în publicitate şi în presă; a fost basistul trupelor Independent Square, Powercut Circus şi Brass Monkey Band.

A cucerit notorietate internaţională şi nenumărate premii cu primul său roman, Chinaman: The Legend of Pradeep Matthew (2010), inclusiv Gratiaen Prize, Commonwealth Book Prize, DSC  Prize for South Asian Literature şi a ajuns pe lista scurtă a nominalizărilor la Shakti Bhatt Prize.

Cele şapte luni ale lui Maali Almeida, romanul său secund, a impresionat întreaga lume literară, adjudecându-şi Booker Prize, unul dintre cele mai dorite premii literare mondiale.

Booker Prize este unul dintre cele mai importante premii literare din lume, acordat anual unei cărţi publicate în limba engleză. Printre laureaţii ediţiilor predecente se regăsesc nume precum Kazuo Ishiguro, Margaret Atwood sau Salman Rushdie.

SAGA Festival anunță parteneriatul cu Ministerul Afacerilor Interne pentru cea de-a treia ediție a celui mai mare festival din București

 

Pregătirile pentru cea de-a treia ediție SAGA Festival sunt în plină desfășurare. Doar o lună ne desparte de trei zile pline de distracție în București, între 23-25 iunie, când cei mai relevanți 100 artiști ai momentului vor veni în România, la Romaero, spre bucuria celor peste 150 000 de festivalieri.

Pentru o bună organizare a evenimentului, în condiții de siguranță maximă pentru participanții la SAGA, ALDA anunță parteneriatul cu Ministerul Afacerilor Interne, cu următoarele instituții și structuri aflate în subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

SAGA Festival este complet împotriva substanțelor interzise și are zero toleranță pentru consumul și traficul de droguri. În acest sens, va fi stabilit un plan de măsuri pentru combaterea consumului, deţinerii sau distribuirii de substanţe interzise. Festivalul va beneficia de un plan de securitate adaptat continuu în funcție de fluxul de oameni din fiecare zi și va fi creat cu sprijinul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a Serviciului de Ambulanță București Ilfov – SABIF și SMURD, adică echipe de securitate pe tot perimetrul evenimentului, câini polițiști, echipaje de prim ajutor și echipe de voluntari.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezente la festival pentru a asigura protecția participanților și pentru a putea interveni în sprijinul acestora în caz de nevoie.

”În cei 25 de ani de evenimente pe care ALDA le organizează la nivel global, ne-am concentrat mereu să oferim publicului o experiență memorabilă, cei mai buni artiști și siguranță maximă în incinta festivalului. Mă bucur și anul acesta că avem parte de sprijin 100% din partea Ministerului Afacerilor Interne și sunt convins că cea de-a treia ediție SAGA Festival va fi cea mai bună de până acum, iar cele trei zile de la Romaero vor fi pline de emoție, surprize, experiențe de neuitat, totul într-un spațiu sigur, a spus Allan Hardenberg, CEO ALDA și SAGA Festival.

Programul celor 3 zile de festival pentru scenele Source, Heat, Spark, Switch și Drift este împărțit după cum urmează:

Vineri: Lil Nas X, Skrillex, Adriatique, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Melanie C, Delia, Franky Wah, 999999999, Gordo, Hector Oaks, Hitty, Paula Temple

Sâmbătă: Elley Duhé, Fisher, Robin Schulz, Gabry Ponte, Hot Since 82, Ida Engberg, Joel Corry, Justus, Paco Osuna, Subcarpați

Duminică: Wiz Khalifa, Alan Walker, Tale of Us, Adam Beyer, B.U.G. Mafia, I Hate Models, Kevin De Vries, Mochakk, Sickick, Spike, Vintage Culture.

Artiștilor deja menționați li se alătură DJi din scena locală de EDM, tehno și house, dar și artiști de hip-hop și trap, care vor asalta Switch stage hijacked by Hustle, precum IAN, Deliric, Killa Fonic, Nane, Puya, Azteca, Gheboasă și alții.

Prezentat de pionierii evenimentelor de muzică electronică, ALDA, parte a familiei Insomniac, SAGA este un festival de muzică inovator, ce are loc pe Aeroportul Romaero din București. SAGA aduce publicului unii dintre cei mai iubiți artiști și o producție audio-vizuală uluitoare, totul intr-o atmosferă incluzivă, care creează o petrecere supremă pe care Bucureștiul o aștepta demult.

SAGA 2023 va reuni cele mai bune talente din spectrul industriei creative, este locul perfect pentru un public liber, cu viziune, pentru iubitorii de muzică din întreaga lume.

Prima ediție a Festivalului SAGA a avut loc la Romaero, cu peste 135 000 de persoane prezente la eveniment, iar cea de-a doua ediție, de la Arena Națională, s-a bucurat de prezența a peste 150 000 de persoane în capitala României.

SPORTS FESTIVAL 2023 | Cel mai mare eveniment dedicat sportului, la Cluj

 

Cea de-a patra ediție SPORTS FESTIVAL aduce la Cluj-Napoca, în 1 – 4 iunie, inițiere în peste 25 de sporturi, provocare pe traseul Survivor România, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, un masterclass dedicat profesioniștilor, crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive, demonstrativul de fotbal al anului, All Stars Romania vs. Galatasaray Legends, concerte și multă distracție! Timp de patru zile, toți cei pasionați de mișcare vor putea descoperi un întreg univers al sportului, cu acces liber la toate activitățile de inițiere, la demonstrațiile sportive și în zona de fun & chill.

INIȚIERE

Copiii și adulții vor putea să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse, precum: aikido, badminton, baseball, baschet, caiac, cross training, dans, escaladă, fitness, fotbal, gimnastică, golf, handbal, judo, kyokushin, mountain bike, orientare sportivă, rugby, roundnet, schi fond, scrimă, șah, tenis de câmp, teqball, tenis de masă și volei. Ei vor învăța regulile jocului de la antrenori și sportivi cu experiență. Cei care doresc, vor putea face un circuit maraton prin toate sporturile deschise spre inițiere. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, ei vor primi un pașaport sportiv pe care pot aduna ștampile, medalii de trecere cu brio de fiecare sport pe care îl învață parcurgând circuitul de inițiere Sports Festival și care le poate aduce, la final, mai multe premii.

Zona de inițiere va fi testată și de invitații speciali Sports Festival. Răzvan Simion și Dani Oțil se vor întrece în rapiditate și abilitatea de a încerca sporturi noi, contratimp.

Accesul la activitățile de inițiere este gratuit. Fiecare dintre ele va avea parte de infrastructura specifică pentru practicarea adecvată și în siguranță a sporturilor. Activitățile se vor desfășura în zone delimitate și semnalizate din Parcul Central și Platoul Cluj Arena, după următorul program: joi-vineri: 10,00-19,00, sâmbătă 10,00-18.30, duminică, 10,00-19,00.

PROVOCARE: TRASEU SURVIVOR ROMÂNIA

Anul acesta, Sports Festival va găzdui o nouă zonă care promite să facă senzație. Cei cu spirit de aventură vor putea testa un circuit Survivor România! Pe acest traseu, fanii celebrei emisiuni se vor putea întrece și să-și testeze forța, rezistența și îndemânarea. Accesul este liber, cu înscriere la fața locului. Secțiunea Survivor România din cadrul Sports Festival este powerd by PRO TV și realizată cu sprijinul Federației Române de Sporturi cu Obstacole.

SPORTS TALKS & MASTERCLASS cu Ana Maria Brânză

Timp de 4 zile, cei care vin la Sport Festival vor avea acces la super speakeri în secțiunea Sports Talks, unde vor putea să îi întâlnească și să îi asculte pe: Corina Caragea, Adrian Ilie, Daniel David, Mihai Covaliu, Gică Popescu, Elisabeta Lipă, Camelia Potec, Paul Chetreanu, Patrick Ciorcilă, Andrei Vochin, Cristian Dulca, Tudor Giurgiu, Ioan Ovidiu Sabău, Viswanathan Anand, Ivan Sokolov, Dani Oțil, Alexandru Cândea, Miruna Moroșanu, Andrei Angelescu, Simona Amânar, Larisa Iordache și Simone Tempestini. Tema de anul acesta: „Eșecul este parte importantă din drumul spre succes”. Acestora li se adaugă un eveniment dedicat profesioniștilor din domeniul sportului: în 3 iunie, la Radisson Blu, campioana la scrimă Ana Maria Brânză va susține un masterclass

CROSUL SUPEREROILOR

Crosul Supereroilor revine la Sports Festival cu o nouă cauză umanitară: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Clujenii pasionați de sport au șansa să devină eroi pentru o zi prin participarea la competiția de alergare organizată duminică, 4 iunie. Competiția, al cărei start se va da pe Cluj Arena, include trei probe: PRO 10K feminin / masculin (+ premiu pentru record de timp), OPEN 10K feminin / masculin și OPEN 5K feminin / masculin.

Fundația Motivation și asociația Caiac SMile vor participa la Crosul Supereroilor cu cea mai mare echipă de alergători în scaune cu rotile înscrisă din partea celor două organizații la o competiție de alergare din România.

Jumătate din taxa de înscriere va merge către această nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privați. Prima etapă, care va începe în 29 mai, va dura 3 luni și va consta în renovarea Maternității, cu un cost estimativ de 235.000 Euro. A doua etapă care constă în modernizarea unității de Neonatologie are un cost estimativ de 265.000 Euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze. Cauza este susținută de Codin Maticiuc, prin Fundația Metropolis, în parteneriat cu Untold Universe și Sports Festival.

COMPETIȚII SPORTIVE

Pe lângă secțiunea dedicată inițierii în sport, vor fi organizate mai multe competiții dedicate sportivilor amatori profesioniști: alergare, beach volley, fotbal, rugby și șah. Competiția de alergare Crosul Supereroilor va avea loc duminică dimineață (4 iunie), cu start de pe Cluj Arena. Competiția națională de amatori Beach Volley Super Open (3 – 4 iunie) va fi deschisă pentru 24 de echipe la categoria amatori masculin și 16 echipe la categoria amatori feminin și se va desfășura pe cele două terenuri de volei pe nisip care vor fi amenajate în Parcul Babeș. Competiția de fotbal va strânge la Cluj-Napoca cluburi sportive din toată țara, pe șapte categorii de vârstă, Under 14. Tot la Sports Festival se va juca ultima etapă din Campionatul Regional de Rugby U14, cu desemnarea Campioanei Regionale la finalul turneului și competiția națională de șah pentru copii. Participarea la competiții se va face pe bază de înscrieri, însă pasionații de sport pot să asiste gratuit.

MECI DEMONSTRATIV DE FOTBAL: All Stars Romania vs. Galatasaray Legends

Marele eveniment sportiv al Sports Festival 2023 aduce în fața fanilor din România generații legendare în duel. Galatasaray Legends vin la Cluj pentru o înfruntare cu cei mai buni jucători de fotbal ai Naționalei României (1995 – 2023). Meciul demonstrativ se va juca vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, de la ora 20,30, în ce-a de-a doua zi a celui mai mare festival dedicat sportului din România. Marele fost fotbalist brazilian Mário Jardel, alături de Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, marii fotbaliști care au scris istorie pentru ambele echipe, se numără printre vedetele acestui meci.

Echipa All Stars Romania: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Ilie, Adrian Mutu, Florin Răducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Marius Niculae, Ioan Ovidiu Sabău, Ionuț Lupescu, Răzvan Raț, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu, Bănel Nicoliță, Constantin Gâlcă, Răzvan Prodan – fiul regretatului Didi Prodan, Cristian Dulca, Bogdan Stelea, Florin Prunea.

Echipa Galatasaray Legends: ​​Mario Jardel, Bülent Korkmaz, Hakan Unsal, Ümit Davala, Ergun Penbe, Fatih Akyel, Kerem İnan, Suat Kaya, Hamit Altintop, Capone (Carlos Alberto de Oliveira), Ayhan Akman, Ümit Karan, Hasan Kabze, Cihan Haspolatlı, Faruk Atalay.

Biletele pot fi achiziționate de pe entertix.ro. Meciul demonstrativ de fotbal dintre România și Galatasaray Legends nu va fi doar o oportunitate de a vedea jucători celebri în acțiune, ci și o modalitate de a ajuta victimele cutremurului devastator din Turcia. Încasările primite de clubul Galatasaray pentru a participa la evenimentul organizat în cadrul Sports Festival vor fi donate către organizațiile care se ocupă de eforturile de ajutorare a victimelor acestei calamități.

ZIUA COPILULUI x3 LA SPORTS FESTIVAL

Ziua Copilului va fi sărbătorită de trei ori, ca-n povești, la Sports Festival 2023. În 1-3 iunie sunt pregătite o sumedenie de activități speciale pentru cei mici. Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca va aduce în lumea sportului personaje de basm cu teatru stradal (Cluj Arena, 12:00-18:00). Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 17,00, la scena Sports Festival amplasată pe platoul dintre BT arena și Cluj Arena, va avea loc piesa de teatru Colțișor dragonul. Este o poveste despre responsabilitate și grijă față de mediul înconjurător, prin care spectatorii vor fi transpuși într-o lume magică și amuzantă. Tot sâmbătă, de la ora 18,00, bine cunoscuta și mult îndrăgita Gașca Zurli va veni să îi distreze pe cei mici, dar și pe cei mari, și să îi pună în mișcare pe ritmul lui A ram sam sam. Tanti Prezentatoarea, Fetița Zurli, Supereroul Mulțumesc, Bucătărașul Lulu, Vrăjimăturica și Truli vă dau întâlnire pe platoul dintre Cluj Arena și BT Arena unde se anunță o petrecere pe cinste, de la care nu vor lipsi dansurile și cântecelele specifice copilăriei. Tot pentru cei mici, în cele trei zile, la scenă, vor fi organizate antrenamente cu majorete, iar zona de inițiere îi va aștepta la mișcare.

CONCERTE & FUN ZONE – Mișcare și distracție la scenă deschisă

La Sports Festival mișcarea se îmbină cu distracția! Pe platoul dintre BT arena și Cluj Arena, în inima festivalului, va fi amenajată o scenă multifuncțională. În fața scenei, pe timpul zilei, oamenii vor fi invitați la mișcare alături de traineri și sportivi pasionați care vor ține clase de zumba, street dance, yoga, fitness, mobilitate și multe altele. Seara, publicul va fi chemat la dans alături de artiștii invitați. Joi, 1 iunie, de la ora 21,00, pe scenă vor urca cei de la DJ Project, iar în 3 iunie se pregătește un moment super special pentru copii.

Vineri, de la ora 17,30, va avea loc o partidă de șah cu totul inedită: Blindfolded Human Chess Game. Doi mari maeștrii ai șahului: Ivan Sokolov și Viswanathan Anand, invitați speciali aduși la Cluj de Fundația Superbet și de Federația Română de Șah, vor demonstra că jocul minții se poate juca și dacă ești legat la ochi. Mutările lor vor fi făcute pe o tablă uriașă de șah de 14×14 metri, cu oameni costumați în piese de șah.

Sâmbătă, de la ora 20,30, va avea loc Retro Fantesia Party, powered by UNTOLD Festival. Fanii sportului sunt încurajați să vina îmbrăcați tematic, cu echipamentul sportului lor preferat. Cele mai retro sport ținute vor fi recompensate cu premii surpriză. Tot în data de 3 iunie, de la ora 19,00, diversitatea sportului va fi celebrată prin deja tradiționala Paradă a Cluburilor Sportive. Membrii cluburilor vor defila, cu steaguri, din Parcul Central până pe platoul Cluj Arena. Show-ul va continua la scena Sports Festival cu campioni din lumea sportului, numere de acrobație și contorsionism, street dance și zumba acrobatic, prezentate de celebrii

Răzvan și Dani. Pe scenă va urca și Bianca Purice. În vârstă de doar 13 ani, ea este ambasadorul României la Acrodance și este dorită, pentru performanțele ei, de Cirque du Soleil. Acrobatic Show, trupa de 6 fete de la teatrul de stat din Chișinău, vor prezenta show-ul cu care au ajuns în finala Românii au Talent 2023.

Duminică, 4 iunie, de la ora 19,30, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor face warm up pentru un show senzațional cu acrobații marca Sports Festival. Pe scenă va urca Ana Maria Mărgean, finalistă a emisiunii America’s Got Talent – All World Superstars, cu păpușa cățelului Waldo cu care a cucerit America. După ea, vor urma acrobații, demonstrații de contorsionism, zumba și street dance, dar și un flash mob la care vor fi invitați să participe toți cei din fața scenei. La final, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor reveni pe scenă și vor închide ultima seară a Sports Festival 2023.

Din cadrul festivalului nu vor lipsi zonele de relaxare de food & chill. Zona de festival începe din Parcul Central și se continuă cu Părculețul de Copii de lângă stadion, Radisson Park, Aleea Stadionului, Cluj Arena, Platou Cluj Arena și Parcul Iuliu Hațieganu.

Sports Festival este cel mai mare eveniment multi sport din România. Evenimentul ajunge în 2023 la cea de-a patra ediție.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Clubul Winners Sports Club, U-Banca Transilvania, Federația Română de Fotbal, Federația Română de Sporturi cu Obstacole, Federația Română de Șah, Fundația Română de Aikido Aikikai, Federația Română de Teqball, Funsports România, Skills MTB Cluj-Napoca, Atlas Invictus Cluj-Napoca, Adria Gym Cluj-Napoca, Master Bike Cluj-Napoca, ACS Luceafarul Cluj-Napoca, ACS U Evolution Cluj-Napoca, ACS Rugby Cluj Junior, Caiac Smile, Club Sah Pegas Cluj-Napoca, Club Atletic Cluj, Academia de Baschet U-BT, TGym Cluj-Napoca, The Box Barbell Club Cluj-Napoca, ACS Dynamic Gym Cluj-Napoca, Academia de Volei Pirv11, VoSports Cluj-Napoca, ACS Topspin Florești, CS Universitatea Cluj – Rugby, CS Universitatea Cluj – Sectia Schi Fond, Worldclass Romania, ACS Eagles Cluj, Winners Tennis Club Cluj-Napoca, CSO Watch Out Cluj, 88 Training Dance Project, Romanian Golf Evolution, Outdoor 4U, Napoca Rally Academy, Zumba Cluj-Napoca, Badminton Club Cluj, Liceul cu program sportiv Cluj-Napoca, Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

*Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este o asociație de interes național aparținând Mișcării Olimpice, care se organizează și funcționează în baza statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice și legislației române în vigoare.

COSR are rolul de a promova principiile fundamentale ale Olimpismului la nivel național, precum și de a sprijini crearea unor instituții care se dedică Educației Olimpice.

www.sportsfestival.com

Eric Prydz, Bebe Rexha, Ava Max, Ferg, French Montana, Wiythemc vin în premieră în România la UNTOLD

Eric Prydz, Bebe Rexha, Ava Max, Ferg, French Montana, Wiythemc vin în premieră în România la UNTOLD

 

Bebe Rexha, French Montana, Ava Max şi Eric Prydz sunt doar câteva dintre numele care vin pentru prima dată în România, la UNTOLD. În line-up-ul ediţiei din acest an se alătură: FERG, WizTheMc, Years & Years, Alok, Topic, Zhu, Steve Aoki, Fedde Le Grand, Tujamo şi Thievery Corporation. Hiturile momentului se vor auzi în această vară, între 3 şi 6 august, la Cluj-Napoca, anunţă organizatorii.

Bleta „Bebe” Rexha este una dintre cele mai apreciate voci din industria muzicală la nivel global. Colaborarea cu David Guetta pentru uriaşul succes ,,I’m Good (Blue)” i-a adus o nominalizare Grammy şi un trofeu la MTV EMA la categoria „Best Collaboration”. Bebe Rexha este una dintre premierele pregătite de creatorii experienţei UNTOLD pentru cea de-a 8-a ediţie a festivalului.

Rexha a avut colaborări de succes cu Nicki Minaj, Afrojack şi David Guetta, a lucrat cu G-Eazy pentru „Me, Myself & I” (1,158 miliarde accesări), cu Martin Garrix pentru „In the Name of Love” (1,263 miliarde de ascultări) sau „Meant To Be” (feat. Florida Georgia Line), o altă producţie care a trecut de 1,244 miliarde de accesări. Single-ul „I’m a Mess” i-a adus două nominalizări la Grammy la categoriile „Best New Artist” şi „Best Country Duo/Group Performance”.

AVA MAX este o altă premieră pentru România. Single-ul „Sweet but Psycho” a fost primul mare succes de chart al artistei, No. 1 în 22 de ţări, a debutat direct pe locul 10 în Billboard Hot 100, iar pe platforma Spotify a ajuns la peste 1,43 miliarde de accesări. Cu albumul de debut „Heaven & Hell” a ajuns în clasamentul vânzărilor din Statele Unite şi Marea Britanie. În 2023 a lansat albumul „Diamonds & Dancefloors”.

După două materiale discografice de mare succes, „Communion” şi „Palo Santo”, Olly Alexander a revenit în 2022 cu proiectul solo YEARS & YEARS şi cu un nou album. Intitulat „Night Call”, albumul a debutat pe locul 1 în UK Albums Chart. La cea de-a 8-a ediţie a festivalului UNTOLD, artistul cu cel mai bine vândut album de debut din Marea Britanie, Years & Years, ajunge pe Cluj-Arena.

Rapper-ul French Montana este cunoscut în întreaga lume pentru succesele de chart şi pentru implicarea în acţiuni filantropice. Artistul din spatele succesului „Unforgettable”, single cu peste 1,657 miliarde de ascultări pe Spotify va ajunge în 2023 în premieră pe mainstage-ul UNTOLD.

Secţiunea de apariţii live este completată de rapper-ul american FERG. Cu un single inclus în lista celor mai bune 50 de piese din 2012, Ferg a fost considerat „Rookie of the Year” la gala BET Hip Hop Awards. Cu o carieră impresionantă, artistul american şi-a prezentat ultimul album Floor Seats II” cu o serie de colaborări neaşteptate cu Marilyn Manson, Dennis Rodman sau Mulatto (Latto).

Duo-ul american Thievery Corporation, câştigător al unui premiu Grammy la categoria ,,Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture” pentru coloana sonoră din Garden State, ajunge în premieră la festivalul din Cluj-Napoca.

Rapper-ul canadian WizTheMc este o altă premieră pregătită de organizatorii UNTOLD pentru ediţia din acest an. A debutat în 2018, a lansat trei albume, opt EP-uri şi a fost în turnee prin Europa şi Statele Unite cu artişti precum Asap Rocky, Half Alive, Billie Eilish, Burna Boy, Future, Miley Cyrus sau Skip Marley. Single-ul „For A Minute” a fost un succes de chart, iar pe Spotify are peste 63 de milioane de ascultări.

Cei mai cunoscuţi DJ-I 

 

Eric Prydz vine în premieră în România în această vară la festivalul UNTOLD. În lumea în care genurile, stilurile, sound-urile, trend-urile evoluează permanent, cuvântul ,,fenomenal” este valabil în cazul lui Eric Prydz. A resetat noţiunea de live show cu o serie de concepte creative în care a integrat noile tehnologii, a dezvoltat altele pentru apariţii considerate interstelare. Totul a început cu

EPIC 1.0, un proiect prezentat în premieră la Brixton Academy, şi a ajuns până la EPIC 6.0 HOLOSPHERE, proiect cu un rezultat spectaculos pentru fanii artistului.  E un artist sofisticat, cu apariţii monumentale, iar fiecare eveniment marca Eric Prydz este sold out.

Alok, unul dintre artiştii care a reuşit să-şi construiască o carieră impresionantă, ocupă locul 4 în clasamentul realizat de publicaţia DJ Mag şi are o comunitate uriaşă de fani pe platformele de social media. Piesele lansate de Alok au peste 3,4 miliarde de stream-uri pe platforma Spotify.

Muzica electronică şi DJ-ingul au fost singurele pasiuni ale lui Topic. În 2016 a venit şi prima nominalizare la MTV Europe Music Awards pentru „Best German Act”. 2019 a fost anul „Breaking Me”, piesă la care a colaborat cu suedezul A7S. Pe Spotify „Breaking Me” a fost un succes absolut, a ajuns la 5 miliarde de stream-uri. Remix-ul pentru „Your Love (9PM)” a fost nominalizat la BRIT Awards în 2022 la categoria „International Song Of The Year”. Topic a lansat colaborări cu Bebe Rexha, cu band-ul electro-pop britanic Clean Bandit, Becky Hill şi FAST BOY. Anul trecut a debutat şi în clasamentul oficial Top 100 DJ Mag.

ZHU, unul dintre cei mai cool artişti din muzica electronica, ajunge în premieră pe Cluj-Arena. Single-ul „Faded”, inclus în EP-ul „The Nightday”, s-a ascultat peste tot şi a debutat în topurile dance. A fost nominalizat şi la Grammy la categoria „Best Dance Recording”.

Steve Aoki este unul dintre cei mai interesanţi artişti ai lumii. Un producător nominalizat la Grammy, DJ, fashion designer, antreprenor, vizionar NFT, omul care a intrat în Guiness World Book of Records în 2014, a fost artistul cu cele mai multe apariţii live – 250 de show-uri. Are peste 77 de milioane de ascultări lunare pe Spotify, trei Discuri de Platină, şase Discuri de Aur şi 10 producţii în Top 10 la marile reţele radio. În 2022, Aoki a lansat A0K1VERSE, o comunitate NFT în care oferă membrilor experienţe reale şi virtuale.

Toate aceste nume completează valurile de artişti anunţati pentru mainstage-ul UNTOLD 2023: Imagine Dragons, Armin van Buuren, Martin Garrix, David Guetta, Alesso, KSHMR şi Salvatore Ganacci.

Scena Galaxy, casa techno a festivalului UNTOLD, este pregătită pentru cele mai cunoscute nume din cultura underground: Mathame, Amber Broos, Ann Clue, Kasia, Sublee, Charlie, Priku, Sit, Persic şi mulţi alţii.

Scena Daydreaming va fi locul în care decorul luxuriant, desprins parcă dintr-un basm plin de culoare, se îmbină perfect cu muzica deep house, ambiental, tech, slow house, dar şi cu apariţii live de la Dubfire, Sebastien Leger (Modular LIVE Show), Acid Pauli, Daydreamers (Marwan, Dub FX & Woodnote), Oliver Koletzki, PAAX (Tulum), Parra For Cuva (LIVE) şi mulţi alţi artişti.
Stilul trance este celebrat la fiecare ediţie a festivalului UNTOLD, iar anul acesta scena Fortune va fi gazdă pentru artişti precum Markus Schulz, Andrew Rayel, Ben Gold, Ruben de Ronde, John O’Callaghan & Bryan Kearney pres. KEY4050 şi mulţi alţii.

Scena Alchemy este la fiecare ediţie UNTOLD distracţia centrală pentru iubitorii de rap, trap, breakbeat şi dubstep. Grasu XXL x Guess Who, Şatra B.E.N.Z, Killa Fonic, Paraziţii, Borgore, Deliric & Silent Strike, Puya, Spike, Macanache, Oscar, YNY Sebi, The Hollygood Gang sunt câţiva dintre artiştii care vor urca pe scena Alchemy.

Festivalul UNTOLD 2023 are loc între 3 şi 6 august în Cluj-Napoca. Abonamentele sunt disponibile pe untold.com.

Phil Campbell and the Bastard Sons cântă în deschiderea concertului Guns N’ Roses de la Bucureşti

Phil Campbell and the Bastard Sons cântă în deschiderea concertului Guns N’ Roses de la Bucureşti

 

Phil Campbell and the Bastard Sons vor cânta în deschiderea concertului formaţiei Guns N’ Roses, ce va avea loc la Bucureşti pe 16 iulie. Fostul chitarist Motörhead, Phill Campbell, va urca pe scena Arenei Naţionale alături de cel mai recent proiect al său, The Bastard Sons, promovând al treilea material discografic – „Kings Of The Asylum” care va fi lansat în vara acestui an.

Proiectul Phil Campbell and the Bastard Sons a luat naştere în ultimii doi ani de activitate a chitaristului cu trupa Motörhead şi a debutat oficial în 2016, la Wacken Open Air.

Trupa a continuat cu lansarea a două albume, „The Age Of Absurdity” în 2018 (când a primit premiul pentru cel mai bun album de debut de la Metal Hammer Germania) şi „We’re The Bastards” doi ani mai târziu.

Încă de la debut, Phil Campbell and the Bastard Sons s-au bucurat de un succes imens, fiind invitaţi să concerteze pe scenele marilor festivaluri de rock europene – Wacken Open Air, Hellfest sau Graspop Metal Meeting – şi s-au alăturat turneului mondial Guns N’ Roses în mai multe oraşe din lume.

În iulie, Phil Campbell and the Bastard Sons vor deschide şi concertul Guns N’ Roses din România, unde aceştia din urmă vor concerta pentru prima oară reuniţi în formula clasică, consacrată.

Evenimentul, organizat de Emagic, îi va aduce pe aceeaşi scenă pe Axl Rose, Slash şi Duff McKagan, alături de Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer şi Melissa Reese.

Biletele pentru concertul Guns N’ Roses + Phil Campbell and the Bastard Sons de la Arena Naţională pot fi achiziţionate de la gunsnroses.emagic.ro, gnr.emagic.ro, bilete.emagic.ro, tickets.emagic.ro, precum şi din reţelele iaBilet.ro si Entertix.ro, începând de la 225 lei plus comisioane.

De asemenea, fanii trupelor pot achiziţiona şi pachete VIP, care vor include bilete premium, acces la barul VIP pe tot parcursul concertului şi obiecte de merchandise Guns N’ Roses în ediţie limitată.
Axl Rose, Slash şi Duff McKagan şi-au surprins fanii când s-au reunit pentru un turneu mondial, concertând pentru prima oară în această formulă de la turneul Use Your Illusion Tour (1993). Turneul a cuprins 175 de concerte, pe toate continentele, timp de peste trei ani, devenind cel mai lung turneu al trupei şi a intrat în clasamentul Billboard Live Music Awards în topul celor mai profitabile turnee muzicale din istorie. Etapa europeană a turneului a fost întreruptă în 2020 din pricina pandemiei şi reluată în 2022, în 13 oraşe, începând cu Lisabona (4 iulie 2022) şi încheindu-se cu show-ul de la Milano (10 iulie 2022).

Lil Pump, unul dintre cei mai importanţi artişti de rap din lume, va cânta pe scena principală de la Neversea

Lil Pump, unul dintre cei mai importanţi artişti de rap din lume, va cânta pe scena principală de la Neversea

 

Rapper-ul şi compozitorul american Lil Pump va cânta anul acesta, în premieră la Neversea, pe scena principală a festivalului care are loc între 6-9 iulie, pe Neversea Beach din Constanţa. Pentru cele 4 zile şi 4 nopţi sunt aşteptaţi peste 150 de artişti şi DJ-i de top şi zeci de mii de fani.

Gazzy Garcia, cunoscut sub numele de scenă Lil Pump, este unul dintre cei mai mari artişti ai genului rap. Lil Pump este apreciat mai ales datorită ascensiunii sale pe platforma de streaming SoundCloud. Artistul a integrat în muzica lui elemente din genul minimalist, detaliu care e în antiteză cu personalitatea sa hiperactivă. A devenit un jucător cheie în spectrul rap în 2017, an în care şi-a lansat albumul de debut intitulat „Lil Pump”.

Cu „Gucci Gang”, single-ul de promovare pentru acest material discografic, a debutat direct pe locul 3 în chart-ul oficial din Statele Unite, Billboard Hot 100, iar piesa a fost certificată cu cinci Discuri de Platină pentru vânzări record. A urmat „Welcome To The Party”, single la care a colaborat cu French Montana şi Zhavia Ward, inclus în coloana sonoră a blockbuster-ului „Deadpool 2”.

Cu un număr foarte mare de fani în toată lumea, rapper-ul american a continuat să domine în clasamente şi în anul 2019, când şi-a lansat cel de-al doilea album din carieră: „Harverd Dropout”, cu care a ocupat locul 7 în Billboard 200, clasament dedicat vânzărilor de albume.

Anul acesta, Lil Pump i-a impresionat şi pe criticii muzicali cu noul album „Lil Pump 2”.

Lil Pump va împărţi scena festivalului NEVERSEA anul acesta cu artişti şi DJ-i de top, printre care: J Balvin, Lil Uzi Vert, CKay, Alok, Claptone, Don Diablo, Lost Frequencies, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Tujamo, Morten, Paul Kalkbrenner, Salvatore Ganacci, duo-ul Vini Vici şi mulţi alţii.

Pe lângă artiştii şi DJ-ii aşteptaţi de zeci de mii de fani, show-ul va fi completat de jocuri de lumini, artificii, artişti stradali şi dansatori, decoruri spectaculoase, acrobaţi şi multe alte surprize.

Abonamentele se pot cumpăra de pe site-ul oficial: neversea.com. Biletele pot fi cumpărate prin plată integrală, dar şi în rate, prin aplicaţia Extasy. De asemenea, organizatorii au lansat şi pachete pentru grup, iar pentru tinerii sub 21 de ani o campanie dedicată, UNDER21, cu abonamente la preţ special.

PitchMyParents.com: soluția inedită pentru adolescenții ce vor să ajungă la Electric Castle

Prima experiență de festival e unică, dar drumul până acolo nu e întotdeauna simplu.
Pentru toți adolescenții ce își doresc să ajungă la Electric Castle, festivalul lansează
Pitch My Parents, platforma prin care parinții pot afla cele mai bune argumente pentru
a le oferi copiilor șansa de a-și crea amintiri pe viață.

Un cort, abonamentul Youth21 și acceptul părinților sunt suficiente pentru a te distra, ca
adolescent, la Electric Castle. Însă nu sunt neapărat ușor de obținut. Când notele bune, o
camera mereu curată și artistul preferat în line up nu sunt argumente suficiente pentru a
convinge părinții, intervine pitchmyparents.com

Organizatorii festivalului au creat o platformă ce ajuta adolescenții să-și convingă părinții să
le dea voie la festival. Mecanismul este simplu: tinerii lasă pe pitchmyparents.com artistul pe
care vor să îl vadă, de ce merită să fie lăsați la festival și contactul părinților, iar părinții
primesc o scrisoare oficială din partea festivalului. „Biletul de voie” înseamnă acces la
muzică bună, într-un spațiu sigur, la evenimente educative, cu invitați speciali. Pe termen
lung, poate fi chiar mai mult de atât.

„Eu am ajuns pe scenă plecând din fața scenei, concertele și festivalurile m-au inspirat să
merg mai departe cu pasiunea pentru muzică. De 3 ani, fiul meu nu concepe alt mod de a-și
începe vacanța de vară decât ca voluntar la Electric Castle, e un alt gen de experiență pe
care un părinte îl poate oferi copilului lui, cel mai simplu mod de a testa un festival.”, spune
Adi Despot, solistul trupei Vița de Vie.

Fiecare părinte decide care e vârsta potrivită pentru „primul festival”, dar experiența celor ce
cunosc Electric Castle e relevantă.

„Am trăit primul festival la 14 ani, trei decenii mai târziu continuu să merg la festivaluri de
muzică cu același entuziasm. La Electric Castle merg încă de la prima ediție, am fost simplu
spectator sau artist, pe scenă, nu a contat statutul ci libertatea, distracția, prietenii cu care
împarți această experiență atât de specială. „, spune Dan Costea ce va concerta, alături de
trupa Coma, la ediția din acest an.

Tinerii cu vârste până în 21 de ani beneficiază de abonamentul Youth21, la prețul special de
99 de Euro. La ediția din 2023, ei vor avea o zonă dedicată în festival, cu activități selectate
pentru adolescenți și scene cu cei mai populari artiști români pe acest segment de vârstă.

Rockstadt Extreme Fest 2023 | DAY TICKETS & LINEUP

 

Abonamentele zilnice pentru Rockstadt Extreme Fest 2023 sunt acum în vânzare.

Datorită faptului că peste jumătate din permisele complete disponibile au fost deja vândute, abonamentele de o zi vor fi disponibile într-o editie LIMITATĂ pentru fiecare zi. Vă sfătuim să fiți rapid în acest sens, deoarece ne așteptăm ca biletele să se epuizeze în timp record.

Biletele de o zi sunt disponibile pentru 335 lei (68 euro) + taxe și pot fi achiziționate de pe tickets.rockstadtextremefest.ro sau iabilet.ro.

Și dacă vă întrebați care zi este cea mai potrivită pentru dvs., nu vă mai întrebați. De asemenea, am adăugat programul nostru zilnic mai jos.

Vorbind despre programul zilnic, acesta este – probabil – cel mai consistent program pe care l-am avut până acum, un maraton complet de 5 zile cu 70 de trupe și peste 60 de ore de muzică live, realizată de fani, pentru fani.

Cu toate acestea, o mică schimbare în formație, deoarece THE ACACIA STRAIN, din păcate, își va anula turneul european, inclusiv spectacolul lor la Rockstadt Extreme Fest, care cel mai probabil va fi reprogramat pentru 2024. O declarație din partea trupei: „Recent, ni s-a oferit o oportunitate de turneu în Nord. America despre care am simțit că are cel mai mult sens pentru trupă și obiectivele noastre pe termen lung. Ca urmare a profitării acestei oportunități, vom anula spectacolele programate în Europa pentru august 2023. Desigur, ne cerem scuze oricărei persoane. promotori sau spectatori care ar putea fi dezamăgiți de acest lucru. Pentru prima dată după mult timp, pare că TAS se întâmplă în sfârșit ceva în Europa și așteptăm cu mare nerăbdare să revenim în 2024. Vă mulțumim pentru înțelegere. ”

Dar nu vă mai faceți griji, deoarece am găsit un înlocuitor mai mult decât potrivit.  Bun venit diviziei de hardcore punk din Orange County, STICK TO YOUR GUNS!

În ceea ce privește cele 8 trupe rămase, acestea vor fi dezvăluite în scurt timp, deoarece încă mai pândesc câteva surprize.

Consultați site-ul nostru https://www.rockstadtextremefest.com/ pentru mai multe despre programul extraordinar, prețurile biletelor și detalii despre cele 5 zile întregi ale celui mai iubit festival rock din Europa de Est, înființat în 2013 în inima Transilvaniei.

The Mono Jacks live la Sala Palatului, București, vineri, 12 mai, ora 19:00

Pe 12 mai, The Mono Jacks concertează în premieră la Sala Palatului din București, cu ocazia lansării noului lor album. Din 2008, muzica The Mono Jacks a răsunat pe posturile de radio, în cluburi și la cele mari festivaluri, vorbind despre gânduri și sentimente pe care le trăim cu toții. Trupa lansează acum cel de-al 4-lea material de studio printr-un turneu național de promovare.
The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. Piese ca „1000 de DA”, „Un sfert de secundă” sau „Infinit” au intrat repede în conștiința iubitorilor de muzică și sunt cântate la unison în concerte sold out din toate colțurile țării. The Mono Jacks au lucrat neobosit la muzică nouă, iar cel de-al patrulea album de studio este o colecție de cântece scrise în ultimii 3 ani.

„În perioada în care nu puteam concerta, mersul la sala de repetiții a fost o formă de eliberare, soluția noastră de a sta aproape de muzică, dar și felul în care a început să prindă contur noul nostru album. Cele 3 single-uri lansate deja – „Aici acum”, „Spune” și „Undeva”, povestesc despre frământările comune, căutările, dorința noastră a tuturor de a un sens lucrurilor pe care le trăim.”

Înregistrările albumului au avut loc la UNDA Recording cu producătorul Dan Georgescu, iar masterul este semnat de Cristian Varga.

Biletele pentru concert sunt disponibile în rețeaua iabilet.ro la următoarele prețuri:
Bilete VIP earlybird – 159 de lei, Categoria 1 earlybird- 129 de lei, Categoria 2 earlybird – 109 lei, Categoria 3 earlybird – 80 lei, Bilete VIP presale – 189 lei, Categoria 1 presale – 159 lei, Categoria 2 presale – 129 lei, Categoria 3 presale – 99 lei.

………….

La minim 4 bilete cumpărate ai reducere 10%. Nu uitați că puteți cumpăra de pe iaBilet și bilete în 6 rate, folosind toate cardurile de credit existente pe piață, selectând această metodă de plată după ce puneți biletele în coș și completați datele personale.

Despre The Mono Jacks

Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008 a lansat un album de debut bine primit – Now In Stereo – în 2010, apoi a depășit numeroase schimbări de componență și un hiatus de doi ani până s-a regrupat, în 2017, în formula actuală. Cu o energie regăsită, The Mono Jacks au lansat la finalul aceluiași an mult așteptatul disc secund, Ușor distorsionat, un succes răsunător și eminamente neașteptat care a încununat 9 ani de eforturi, căutări și muncă făcută din pasiune.

Cu trei single-uri care au intrat repede în conștiința ascultătorilor de alternativ – „Un sfert de secundă”, „Infinit” și „1000 de DA”, și din ce în ce mai multe concerte cu casa închisă în toată țara, The Mono Jacks au lucrat în același timp neobosit la muzică nouă. Gloria, cel de-al treilea album, a sosit repede, la începutul lui 2020, lansat printr-un concert sold-out la Arenele Romane din București. Pe parcursul celor 11 piese The Mono Jacks reiau abordarea muzicală la intersecția dintre indie, alternative și post-punk, rafinând o amprentă stilistică proprie împreună cu versurile în română. Cel de-al patrulea album urmează acum să fie lansat în primăvara lui 2023.

Muzica The Mono Jacks a răsunat până acum la mari festivaluri (Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTmania, Electric Castle) cât și prin turnee în toată țara, făcând mii de voci să cânte la unison cu ei.

6 motive pentru care nu trebuie să ratezi Red Bull SoundClash 2023

 

Mai e o doar săptămână până când Vama și Killa Fonic intră în cea mai așteptată bătălie muzicală a anului: pe 11 mai, la Romexpo, sar scântei la Red Bull SoundClash 2023! Două scene față-n față, 4 runde în forță și-o singură miză: aplauzele publicului!

Ultimele bilete pentru 11 mai se pot achiziționa de pe redbull.ro/soundclash. 

De la line-up-ul incendiar la producție, atmosferă, conceptul unic în România și foarte mult suspans, ai toate motivele să nu ratezi cea de-a cincea ediție Red Bull SoundClash.

1. Conceptul

Evenimentul pune față-n față artiști din sfere muzicale diferite, într-o luptă epică. „E foarte interesant ce se-ntâmplă cu artiștii consacrați aici: diferit de cum îi știm de la radio sau TV, în momentul în care-i pui pe cele două scene, ei se transformă. Deși unii cântă poate hip-hop, alții poate pop, pe cele 2 scene e nevoie de rock pentru a invoca Zeii Războiului. Ceea ce e foarte mișto este că publicul hotărăște câștigătorul”, spune Adrian Despot, MC-ul show-ului. „Conceptul mi se pare genial. Mereu am fost adepta reinterpretărilor. Red Bull SoundClash e locul în care unii dintre cei mai tari artiști stau față în față pentru un duel muzical unic și mușcă din stiluri pe care probabil nu le-ar fi abordat în alte contexte”, adaugă DJ ZDA.

2. Tensiunea

La Red Bull SoundClash tensiunea este maximă. Este o adevărată confruntare muzicală, dar sunt și replici tăioase, care zboară ca un buzdugan de la o scenă la alta. E pe bune, se joacă dur. Sub zâmbetele și strângerile de mână prietenești, armele sunt ascuțite, corzile sunt schimbate, tobele sunt acordate, iar când începe show-ul, există o colegialitate, dar nu mai există niciun fel de prietenie. E care pe care! Greu de spus cine va învinge anul acesta: Killa Fonic e un talent, poate să treacă prin toate genurile muzicale, de la Michael Jackson la Rage Against the Machine, e cel mai mare fan. Pe de altă parte, Tudor Chirilă cu asta se ocupă: e mind trigger și e și actor, știe să impersoneze toate situațiile. O să fie o confruntare foarte intensă”, spune Adrian Despot.

3. Muzica

Muzica este elementul cheie la Red Bull SoundClash, cea care dă tonul confruntării dintre artiști și care le stimulează imaginația. Doar în cadrul evenimentului pot fi ascultate reorchestrări uluitoare ale unor piese consacrate, care sunt trecute prin stiluri complet diferite. Rundele The Clash și The Takeover sunt exemplele perfecte, când artiștii interpretează piese ale oponentului sau dau un cu totul alt stil celor proprii.

4. Decibelmetrul – Publicul alege învingătorul

Red Bull SoundClash este singurul eveniment din România în care doi artiști se confruntă muzical, iar aplauzele publicului decid învingătorul. Indiferent de partea cui vin, la fiecare ediție, mii de fani dau muzicii ce-i al muzicii și strigă pentru preferatul lor. Fiecare rundă este surprinzătoare, fanii reacționează mereu la cele mai bune momente, indiferent de tabăra din care fac parte, iar decibelmetrul captează cu precizie fiecare sunet și astfel este ales câștigătorul.

5. Factorul WOW:

Dacă la nivel internațional, la Red Bull SoundClash, s-au confruntat până acum nume emblematice precum The Roots, Erykah Badu, Ludacris, Snoop Dogg și Dubioza Kolektiv, la edițiile din România au strălucit unele dintre cele mai bune trupe și artiști locali, de la greii undergroundului la pop-staruri, care au dat naștere, nu de puține ori, unor momente virale. Luptătorilor Carla’s Dreams vs. CTC (2017), Loredana vs. Grasu XXL (2018), Subcarpați vs. Vița de Vie (2019), Irina Rimes vs. Spike (2022) li s-au alăturat invitați speciali de top precum Delia, Smiley, Damian Drăghici, Surorile Osoianu și Adrian Minune.

6. Atmosfera

Spectacolul are loc pe scenă, dar și în public. Artiștii își cântă piesele, le reorchestrează pe ale rivalilor, duc o luptă muzicală de zile mari, dar show-ul nu ar fi același fără miile de oameni care fac o atmosferă incendiară pe tot parcursul evenimentului. Strigă pentru preferații lor, aplaudă, cântă cu ei și trăiesc intens fiecare rundă pe care își doresc să o câștige. La Red Bull SoundClash, întreaga experiență se trăieșe pe scenă și dincolo de ea.

„Deși ai spune că Vama și Killa Fonic nu au nimic în comun, ce-i leagă este talentul pe care-l au, indubitabil în ambele cazuri, și îi mai caracterizează și dedicarea pe care o au pentru artă în general. Sunt genul de artiști multidisciplinari și o să-și joace cărțile foarte bine, o să se joace mult partea mintală. O să fie cu scântei pe 11 mai, nu am niciun dubiu, de abia aștept”, a spus Adrian Despot.

„Killa e special, de la outfituri și muzică, până la modul în care comunică. E super cameleonic și cred că se va descurca de minune la Red Bull SoundClash. Cei de la Vama au super multă experiență de grup în spate, cântă live de atât de mult timp și sunt sigura că, în cazul lor, unde-s doi puterea crește. Sinergia dintr-o formație are multe avantaje, a completat DJ ZDA.

 De 17 ani, Red Bull SoundClash aduce în fața fanilor dueluri artistice cu miză emoțională enormă. Prima ediție a avut loc în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri.

Rămâi la curent cu noutățile Red Bull SoundClash pe pagina evenimentului pe Facebook.

Mai multe informații pe https://www.redbull.com/ro-ro/events/red-bull-soundclash

Parteneri media: Voyo și Virgin Radio.

Red Bull SoundClash este un eveniment susținut de Honor, George by BCR și LIDL.

DAVID GARRETTconcertează în luna august, la Arenele Romane în cadrul turneului ICONIC TOUR 2023

 

După turneul de succes al anului 2022, „Alive-my Soundtrack”, care a cuprins peste 32 de concerte în 11 țări, celebrul violonist David Garrett deschide un nou capitol, în stilul clasic, și traversează mapamondul cu cea mai nouă producție concertistică, în cadrul turneului „ICONIC TOUR 2023”.

Turneul de promovare al noului album de succes semnat de David Garrett – „ICONIC”, lansat de Deutsche Grammophon, a debutat în luna martie a acestui an cu un show remarcabil în Rosengarten, Mannheim. Noul său concert „ICONIC” se bucură de un succes imens în rândul publicului, astfel că în numai două luni de la debut a înregistrat vânzări de peste 100.000 de bilete vândute, iar alte 26 de concerte sunt deja sold-out.

În plin sezon estival, David Garrett revine la București și va concerta în prezența publicului din România, pe 18 august, la Arenele Romane, o locație adecvată conceptului scenic al show-ului „ICONIC”. Astfel, admiratorii violonistului David Garrett se vor putea bucura de un concert inedit de muzică clasică, susținut în aer liber, începând cu ora 20:00.

Actuala producție concertistică a celebrului violonist David Garrett este concepută într-o manieră inedită și fascinează audiența din întreaga lume. Pentru prima dată, violonistul David Garrett evoluează pe aceeași scenă în formula de trio, alături de Franck van der Heijden la chitară și Rogier van Wegberg la bas creând o atmosferă intimă, relaxată și, în același timp, plină de emoție.

Concertul „ICONIC” reprezintă un omagiu adus marilor violoniști ai epocii de aur, inspirat de acei violoniști legendari ale căror capodopere muzicale l-au inspirat pe David Garrett încă din copilărie. Repertoriul ales pentru show-ul ICONIC aduce în prim plan piese ale virtuozilor viorii, precum Zino Francescatti, Arthur Grumiaux, Jascha Heifetz, Fritz Kreisler sau Yehudi Menuhin care, de-a lungul timpului, i-au cucerit pe iubitorii de muzică clasică din întreaga lume. Programul concertului „ICONIC” cuprinde melodiile care l-au însoțit pe David Garrett pe tot parcursul artistic, repere muzicale descoperite în copilărie și aprofundate până în prezent.

„Din păcate, multe dintre lucrările excepționale ale marilor virtuozi au căzut în uitare”, spune David. „Din acest motiv, am considerat că este timpul să le readuc în atenția iubitorilor de muzică clasică, să readuc la viață toate aceste piese rare, atât de frumoase.”

Până în prezent, programul turneului cuprinde peste 55 de concerte în 12 țări. Pe lângă Germania și Austria, David Garrett va concerta pe cele mai mari scene din Elveția, Luxemburg, Danemarca, Polonia, Italia, Bulgaria, Cehia, Turcia, Georgia, Singapore și, bineînțeles, România. Alte 25 de concerte în 7 țări, inclusiv Australia și China, se află pe lista turneului amplu din acest an.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online exclusiv de pe Eventim.ro, precum și din magazinele partenere ale agenției de bilete. Prețurile biletelor variază în funcție de categoria de loc, după cum urmează: Cat. 4 – 220 lei, Cat. 3 – 300 lei, Cat. 2 – 390 lei, Cat. 1 – 490 lei și VIP – 590 lei.

Cel mai recent material discografic cu muzică clasică, lansat la finalul anului 2022, sub egida casei de producție Deutsche Grammophon, intitulat „ICONICeste inspirat de muzica unor violoniști legendari ale căror compoziții veritabile l-au cucerit pe David Garrett încă din copilărie. Cu noi aranjamente pentru vioară, chitară și orchestră realizate de David Garrett și de colegul său de trupă Franck van der Heijden, concertul

aduce în prim plan interpretări rare ale unor lucrări muzicale celebre semnate de Bach, Dvořák, Gluck, Kreisler, Mendelssohn sau Schumann.

David Garrett a început să cânte la vioară la vârsta de patru ani. Și-a făcut debutul pe scenă la vârsta de zece ani și a devenit cel mai tânăr artist care a semnat vreodată un contract cu casa de producție Deutsche Grammophon, doar trei ani mai târziu. În adolescență și-a construit o carieră solo stelară înregistrând „24 de Capricii pentru vioară solo” semnate de compozitorul italian Niccolo Paganini. Ulterior, s-a înscris la renumita școală Juilliard din New York fiind unul dintre primii elevi ai lui Itzhak Perlman.

În ultimele două decenii, a cântat cu unele dintre cele mai importante orchestre alături de dirijori faimoși în întreaga lume și a ajuns la inimile unui public nou, pe întreg mapamondul, prin intermediul concertelor crossover care includ imnuri rock, sonate clasice, piese solo și muzică de film. Dezvăluind povestea parcursului său artistic, uneori dificil, de la vârsta fragedă a unui copil minune la viața de adult a unui artist de succes, prima sa carte autobiografică, intitulată „Dacă ai ști” (Wenn ihr wüsstet), a fost publicată de Heyne Verlag la începutul anului 2022.

Eveniment organizat de Laishoo Events.

Parteneri media: Magic FM, Romania TV, Infomusic.ro, Iconcert.ro, Calendarevenimente.ro, Invent Media, Blitz TV, Yooh.

AL BANO, DE 4 ORI 20: CONCERT ANIVERSAR ÎN PREMIERĂ, LA SALA PALATULUI | 27 mai 2023

 

După ce a fascinat audiența prin apariția extraordinară de la ediția din acest an a Festivalului de la Sanremo, unde a participat în calitate de invitat de onoare, alături de legendarii artiști Gianni Morandi și Massimo Ranieri, Al Bano a pregătit un turneu fără predecent. Celebrul artist va marca aniversarea vârstei de 80 de ani cu o producție concertistică grandioasă. Un multiplu de douăzeci care cuprinde o viață de muzică încununată cu succes imens pe toate meridianele, o poveste de viață care începe de la Cellino San Marco și traversează în timp lumea pentru a cuceri mai multe generații cu vocea sa inconfundabilă.

Turneul lui Al Bano debutează pe 18 mai 2023 la Arena di Verona cu un eveniment major pentru publicul italian, intitulat 4 ori 20, ce va fi transmis în direct de postul de televiziune RAI1. La marea aniversare vor lua parte oaspeți de prim rang. Artiștii Romina Power, Gianni Morandi, Umberto Tozzi și Renato Zero se numără deja printre artiștii care au confirmat prezența, însă cu siguranță lista participanților va fi lungă.

Următoarea destinație de pe harta turneului 2023 este România. Publicul din țara noastră se va putea bucura de o reprezentație unică a show-ului AL BANO & SIMFONICO, sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 20:00 la Sala Palatului din București, la numai 7 zile de la ziua sa de naștere.

Al Bano are foarte mulți prieteni în România și a declarat în nenumărate rânduri că este îndrăgostit iremediabil de publicul din țara noastră și este convins că show-ul pe care îl va susține la finalul lunii mai la București va fi cu adevărat magic, un eveniment care va râmâne în inimile tuturor spectatorilor pentru tot restul vieții.

Acompaniat de un număr impresionant de instrumentiști, membri ai Orchestrei Simfonice Valahia sub bagheta charismaticului dirijor Alterisio PaolettiAl Bano va face o trecere prin cei peste 50 de ani de carieră muzicală, trecând în mod firesc de la repertoriul pop la melodiile romantice, de la atmosfera veselă la cea mai intimă, de la emoție la exaltare. Artistul le promite spectatorilor două ore de neuitat, cu povești adunate într-o viață de artist, presărate cu succesiunea amețitoare a celor mai iubite melodii, precumHappiness”, In sole”, „Sharazan”, „Mattino”, „Ci sarà”, „E’ la mia vita, „Felicità” sauNostalgia Canaglia. Melodiile vor răsuna în interpretarea 100% live a marelui artist putând fi cântate și aplaudate de spectatorii care vor lua parte la aniversarea celor 80 de ani.

O petrecere fastuoasă de la care nu pot lipsi iubitorii de concerte de toate categoriile de vârstă, dar nici artiștii români apropiați de sufletul maestrului Al Bano, cum sunt: soprana Silvia Micu, Paula Seling sau Alina Sorescu care vor evolua pe scenă în calitate de invitați.

Biletele pentru concertul aniversar AL BANO & SIMFONICO pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, de la Casa de Bilete a Sălii Palatului și online de pe Iabilet.ro

Al Bano s-a născut în Cellino San Marco (BR) la 20 mai 1943.

Și-a descoperit vocația pentru muzică în copilărie, hotărând să renunțe la studiile de master și să se mute la Milano la vârsta de 16 ani pentru a călca pe urmele lui Domenico Modugno, originar din San Pietro Vernotico, un oraș aflat la doar câțiva kilometri de Cellino.

Prima abordare a muzicii pop i s-a datorat Clanului Celentano: Al Bano a dat curs unui anunț în urma căruia a fost imediat angajat. Din acel moment și-a ales numele de scenă și a devenit Al Bano pentru toată lumea.

La numai doi ani, Al Bano semnează primul contract important cu EMI. La scurt timp după aceea – în 1967 – lansează Nel sole cu care înregistrează un succes incredibil, cu vânzări record de peste un milion trei sute de mii de exemplare. În același an participă la turneul italian al trupei Rolling Stones .

Succesul său mondial este atestat prin 26 de discuri de aur, 8 discuri de platină și hit-uri ca Sharazan , Felicità , Nostalgia canaglia , È la mia vita , Nel sole dar și multe altele.

În 1980 câștigă Premiul Kawakami la Yamaha Pop Festival de la Tokyo iar doi ani mai târziu în Germania Europa de Aur . În 1982 stabilește un record absolut în Italia cu patru cântece simultan în hit parade. 

În 1984, în duet cu Romina Power, câștigă Festivalul de la Sanremo cu piesa There will be . În anii 1990, Al Bano a realizat câteva videoclipuri care povestesc turneele sale: Self-Portrait , Lost America , An Emotional Life și un tribut adus lui Carmelo Carrisi, intitulat În inima tatălui”, difuzat de Rai 2, un adevărat film care povestește despre relația extraordinară pe care a avut-o cu tatăl său.

În 1995 a fost lansat CD- ul Emotional care cuprindea, printre altele, colaborarea lui Paco de Lucia cu marea soprană Montserrat Caballè .

Din 1996 începe o nouă etapă artistică: revine ca solist la cel de-al 46-lea Festival de la Sanremo cu piesa È la mia vita . 

Fără a neglija vreodată muzica pop, fiind puternisc tentat să își încerce mâna cu muzica de operă datorită abilităților extraordinare de solist pe care le avea și, concertează la Bad Ischl (Salzburg – Austria) alături de tenorii Placido Domingo și Josè Carreras.

În noiembrie 2001, Al Bano conduce one man show-ul Una voce nel sole pentru Rete 4. Aceeași rețetă a continuat și în martie 2002 cu emisiunea Al Bano, Povești de dragoste și prietenie .

În 2007 s-a întors la Sanremo cu melodia Nel pardon, al cărei text a fost scris de Renato Zero, ocupând locul al doilea.

Viața sa artistică este profund impregnată de credință. Iluminatoare, la nivel personal, sunt întâlnirile cu Preasfințitul Ioan Paul al II-lea, în prezența căruia cântărețul concertează în mai multe rânduri. Deosebit de vie pentru el este și amintirea Maicii Tereza de Calcutta și a lui Padre Pio, pe care i-a cunoscut în anii 1950. 

Al Bano a fost ambasadorul ONU împotriva drogurilor.

În domeniul editorial, viața și cariera lui au fost „reconstruite” în cele două autobiografii It’s my life și With music in my heart , devenite în doar câteva luni adevărate best-seller-uri. Ultimele sale două publicații Io ci credo și Fra cielo e terra relatează relația puternică și intensă cu credința și spiritualitatea.

În 2009, Al Bano a revenit la Festivalul de la Sanremo pentru a paisprezecea oară cu piesa L’amore è sempre amore .

În 2011 din nou la Sanremo cu Amanda è libera unde obține locul trei, în timp ce în seara dedicată aniversării 150 de ani de la unirea Italiei – cântând Va Pensiero cu Demitra Theodossiou și Iannis Plutarxos – a câștigat premiul I absolut acordat de critici și muzicieni.

În 2012, Boy George a lansat piesa Nel sole: o recunoaștere importantă pentru melodia lansată Al Bano în 1967.

În 2013 a revenit la Festivalul de la Sanremo ca invitat de onoare.

Al Bano face parte din distribuția show-ului de la Rai 1 Un doctor în familie, alături de fiicele sale Cristel și Romina, în decembrie 2013 prezină Misiunea și Atât de aproape, până acum alături de Romina Power .

2018 este anul marilor succese: pe lângă turneul din China, artistul concertează pentru prima dată în Coreea de Sud. Este antrenor în show-ul The Voice , lansează o piesă în colaborare cu Fabio Rovazzi intitulată  I do what I want , apoi Madre Mia, dedicată mamei Jolanda .

În 2019 la Canale 5 găzduiește emisiunea 55 Passi nel Sole, unde produce și regizează docu-filmul È la mia vita.

Din 2019 până în 2021, activitatea sa artistică a încetinit din cauza pandemiei provocate de pandemia de Covid-19, dar acest lucru nu l-a împiedicat să susțină un mini-concert pentru medicii, personalul medical și pacienții din afara Policlinicii din Bari.

Odată cu redeschiderea piețelor și teatrelor pentru public, Al Bano își reia turneul în Italia și în străinătate. Între 2020 și 2021 a participat ca concurent la Ballando con le stelle și Il Cantante Mascherato, ambele în prime time pe Rai 1. În 2022 s-a alăturat listei live a DM Produzioni, iar anul

2023 vine cu una dintre cel mai mari provocări – AL BANO 80.

CODRU FESTIVAL 2023 @ Padurea Bistra, Timisoara, 25 – 27 august

 

Parov Stelar, Tarja Turunen, Alborosie & Shengen Clan, Asian Dub Foundation, Alternosfera, Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea, Paraziții, Șatra Benz, Coma, Implant pentru Refuz & Quartet, Dirty Shirt, Luna Amară, Amuly, Culture Shock și Alex Super Beats  sunt doar o parte dintre artiștii ce vor urca pe una din cele CINCI SCENE la CODRU Festival 2023 între 25 – 27 august 2023.

Clasat în Top 10 Medium Festivals în Europa, CODRU Festival revine în 2023 în forță, în aceeași locație uimitoare, Pădurea BISTRA (la doar 4 km de Timișoara), gata să creeze pentru tine o experiență de neuitat.

CODRU, mai mult decât un festival. Este un manifest dedicat naturii, muzicii și artei.

Ediția de anul acesta vine cu mai multe scene, plasate în mijlocul naturii cu participarea artiștilor internaționali și naționali și alte zone extrem de atractive.

Te aşteaptă TREI zile fantastice cu muzică bună, concerte LIVE și apusuri de neratat. Conceptul festivalului este de a promova o serie de practici ecologice, elemente eco-friendly, toate cu un impact pozitiv.

Ia-ți biletul acum și hai să dansăm SUB SOARE la CODRU Festival 2023 în Pădurea BISTRA

Aerosmith a anunţat turneul de adio „Peace Out”. Acesta va începe la 2 septembrie

Trupa Aerosmith a anunţat turneul de adio "Peace Out". Acesta va începe la 2 septembrie - VIDEO

 

Trupa americană Aerosmith a anunţat un turneu de adio după mai mult de cinci decenii împreună, informează BBC.

Trupa este cunoscută pentru hituri precum Dream On, Walk This Way şi I Don’t Want To Miss A Thing.
Luni, trupa a anunţat vestea „cutremurătoare” într-un videoclip plin de vedete, în care apar prieteni celebri, printre care Sir Ringo Starr, Dolly Parton şi Eminem.

„Pregătiţi-vă, veţi avea parte de cel mai bun spectacol din viaţa noastră”, a anunţat trupa.

 

 

Seria de 40 de concerte în America de Nord va începe în Philadelphia, pe 2 septembrie 2023 şi se va încheia pe 26 ianuarie 2024 la Montreal, cu un concert de Anul Nou în oraşul natal, Boston.

Însă până acum nu au fost anunţate date pentru Europa.

„Cred că era şi timpul”, a declarat chitaristul Joe Perry, în vârstă de 72 de ani, pentru Associated Press.

„Este un fel de şansă de a sărbători cei 50 de ani de când suntem aici. Nu ştii niciodată cât timp va mai fi toată lumea sănătoasă pentru a face asta. A trecut ceva timp de când nu am mai făcut un turneu adevărat. Am făcut acel turneu în Vegas, care a fost grozav.. A fost distractiv, dar (suntem) cam nerăbdători să ne întoarcem pe drumuri”, a spus el.

Într-o declaraţie pentru AP, Tyler, în vârstă de 75 de ani, a spus: „Deschidem cutia Pandorei pentru ultima oară pentru a le prezenta fanilor noştri turneul Peace Out. Fiţi acolo sau fiţi atenţi, deoarece scoatem toate jucăriile din pod. Pregătiţi-vă.”

 

 

Aerosmith s-a format în Boston, Massachusetts, în 1970 şi a ajuns să vândă 150 de milioane de discuri în întreaga lume, precum şi să câştige patru premii Grammy.

Trupa a fost inclusă în Rock & Roll Hall Of Fame în 2001, în acelaşi an în care a cântat la spectacolul din pauza Super Bowl.

Trupa îi are în componenţă pe Steven Tyler (voce, chitară), Joe Perry (chitară), Tom Hamilton (bas), Joey Kramer (baterie) şi Brad Whitford (chitară).

Smida Jazz Festival 2023

Smida Jazz Festival oferă un festin iubitorilor de muzică non-mainstream.

Primii artiști anunțați sunt muzicieni internaționali și români, recunoscuți pentru spiritul lor inovator și virtuozitate instrumentală. 

Vii la Smida Jazz să te reîncarci în natură, să stai în camping, să umbli ziua prin pădurile Apusenilor, să faci caiac pe Lacul Beliș, să participi la discuții interesante și ateliere de muzică sau de scriere creativă, iar seara să vibrezi la unison alături de cei dragi, la concertele live.

Când concertele live se termină pe scena principală, noaptea continuă cu party la scena de DJ.

Trei zile de bucurie, calm, descoperiri muzicale alături de cei dragi.

Copiii cu vârsta de până în 14 ani, dovedită cu o copie a certificatului de naștere, beneficiază de intrare liberă în festival și camping, doar însoțiți de către un adult, în baza unei brățări speciale care se va elibera, de către Organizator, la punctul de check in.

Abonament Festival & Camping 79 euro

Trei zile în natură, muzică excelentă, tururi prin pădurile Smidei, discuții interesante, calm și bucurie. 

Acest abonament îți dă acces la concertele live desfășurate pe Main Stage, la petrecerile animate de DJ de pe Scena Forest și la activitățile de zi ale festivalului – ateliere creative, workshopuri, zona de food court și la campingul festivalului, dotat cu dușuri cu apă caldă și toalete flush. 

Intrarea la anumite activități se poate realiza cu bilet de intrare separat. 

Abonamentul este valabil pentru o singură persoană.

Euro are o cotație fixă de 4.91 RON. AbonamentulFestival & Camping costă 388 RON. 

Abonament Festival 54 euro

Acest abonament îți dă acces la toate concertele live de pe Main Stage, petrecerile animate de DJ de pe Scena Forest și la activitățile de zi ale festivalului – ateliere creative, workshopuri, zona de food court. 

Intarea la anumite activități se poate realiza cu bilet de intrare separat. 

Abonamentul este valabil pentru o singură persoană.

Euro are o cotație fixă de 4.91 RON. AbonamentulFestival costă 265 RON. 

Alexandru Andries – 1 Mai Muncitoresc @ Sala Radio București, 1 mai, ora 19:30

O nouă întâlnire cu muzica prietenoasă, directă și sinceră a lui Alexandru Andrieș!
De data aceasta la Sala Radio, luni, 1 mai 2023, când Alexandru Andrieș și prietenii lui ne oferă un spectacol extraordinar cu titlul 1 MAI MUNCITORESC – poate vă mai amintiți de acest slogan sărbătoresc care ne adună împreună cu „sentimente de înaltă prețuire și dragoste fierbinte ale întregului popor”.

Alexandru Andrieș este fără discuție cel mai creativ artist al ultimilor 35 de ani, lansând peste 80 de materiale discografice și susținând peste 3000 de concerte. Muzician, arhitect, poet, artist plastic, simbol al unei generații și mentor al următoarelor generații, Alexandru Andrieș este un artist unic, iar întâlnirile cu el devin evenimente de neuitat.

Cariera sa longevivă a fost specială încă de la începuturi, fiind întrebat în cadrul unui interviu despre viața și muzica sa, Alexandru Andrieș a răspuns:
”Mi-a venit ideea asta cu făcutul de cântece pentru că nu îmi plăcea ce auzeam în jurul meu, în limba română. Majoritatea celor care cântau, foloseau textul ca un pretext să cânte ce vor ei și ca să nu aibă probleme pe vremea aia cu cenzura PCR-ului, luau poeți clasici: Arghezi, Eminescu, nu contează. Pe chestia aia făceau ce voiau. Nu aveau de comunicat ceva, voiau doar să scape de cenzură. Chestia asta, mie, nu îmi convenea, fiindcă ascultam și eu muzică și vedeam că artiștii care îmi plăceau aveau ceva de spus și aveau capacitatea de a face din cuvinte și din muzică o chestie foarte unitară care funcționa. Asta îmi doream și eu să aud. Atunci m-am apucat eu să îmi fac niște cântece. Nu mă așteptam să placă cuiva, nu mă așteptam să ajung să le cânt în public. Din fericire lucrul acesta s-a întâmplat și mă bucur foarte tare”

În timpurile prezente putem să ne bucurăm de muzica care ne place fără frica cenzurii și dacă greutățile de atunci nu ne opreau, ce ne-ar opri acum să ne întâlnim pe data de 1 mai la Sala Radio pentru a sărbători, pe muzica lui Alexandru Andrieș, un 1 Mai Muncitoresc?
Spectacolul se va desfășura pe data de 1 mai la Sala Radio și va începe la ora 19:30.
Accesul în sală se va face la ora 18:30.

Prețul biletelor:
Categoria 1 – 125 lei
Categoria 2 – 95 lei
Categoria 3 – 65 lei
Categoria 4 – 35 lei

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco, Muzica și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo și Edenred, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară. La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing si poate activa dinamic pricing.

Eveniment realizat de Kompas Events.

Prima ediție Grill Fest, cea mai nouă experiență de barbecue și muzică din România, începe mâine pe Plaja Reyna din Constanța; Super show-uri Smiley, Spike, Carla’s Dreams, DJ Project, Manuel Riva și AlbWho

 

Grill Fest este un eveniment dedicat familiei, prietenilor, bucuriei de a manca si de a imparti; adecvat tuturor categoriilor de vârstă, în incinta festivalului vor fi disponibile activități potrivite familiilor cu copii, tinerilor, dar și vârstnicilor.

Pentru acest eveniment, atât pentru zona de food, experiențe culinare și concerte, intrarea este liberă.

Mâine, 29 aprilie, începe prima ediție Grill Fest, primul festival din Romania dedicat culturii barbecue, asociat cu muzica live. La Constanța, pe plaja Reyna, urmează 3 zile intense de experiențe culinare asigurate de grill chefs faimoși din toată țara care folosesc unele dintre cele mai populare stiluri internaționale de BBQ. Printre aceștia se numără: Orlando Zaharia, Iulian Olaru, Chef Manole, Alin Barabancea, Goran Milosevici, Mao, dar și Smokăreală, Dale Porcului și Frăția Ceaunelor. Aceștia vor găti 70 de tone de carne, specialități barbecue din peste 50 de țări.

Participanții vor putea descoperi în zona de food picanha pastrami, pulled pork, brisket, burgeri, coaste, porchetta, arrosticini, kebab, mici, cârnați, aripioare, somon, creveți, calamar, calcan, hamsie și multe alte preparate din carne și pește, dar și legume, plus zone de drinks. 

Din meniul Grill Fest nu vor lipsi nici dulciurile: papanași pufoși, waffles, baklava, nachos, popcorn, pancakes și clătite.

În plus, pe 29, 30 aprilie și 1 mai, artiștii tăi preferați vor urca pe scena Grill Fest pentru show-uri memorabile pe malul mării: Smiley, Carlas Dreams, Spike, DJ Project și mulți alții.

Program

Sambata, 29 aprilie: Spike și DJ Project 

Duminica, 30 aprilie: Carlas Dreams, Manuel Riva și Partydul Kiss FM

Luni, 1 mai: Smiley și AlbWho

Evenimentul va fi prezentat de Marian Soci.

Pentru siguranța tuturor participanților la eveniment, este interzis accesul în zona de concert cu recipiente metalice sau de sticlă (cutii, conserve, spray-uri, sticle etc.), artificii de orice fel, bagaje voluminoase, obiecte contondente sau obiecte ce pot fi considerate arme. Organizatorul își rezervă dreptul de a restricționa accesul în zona de eveniment persoanelor care dețin astfel de obiecte, celor cu un comportament agresiv sau neadecvat și în cazul depășirii capacității zonei destinate publicului. De asemenea, organizatorul are zero toleranță față de consumul de substanțe interzise.

Întrucât seara temperaturile sunt scăzute, este recomandat ca participanții să poarte îmbrăcăminte adecvată, pentru a se putea bucura la maximum de întreaga experiență în condiții optime.

Pentru o desfășurare cât mai bună a evenimentului, la fața locului vor fi prezenți polițiști, jandarmi și angajați ai firmelor de pază și protecție, plus puncte de prim ajutor și ambulanțe gata să intervină în caz de nevoie. 

Accesul la Grill Fest se va face în fiecare zi începând cu ora 12:00 din strada Pescarilor, dar și din strada Zorelelor. Evenimentul se va încheia în fiecare zi la ora 22.

Grill Fest este un eveniment organizat de Carnexpo, susținut de Kiss FM.