Cântecul „New York, New York” al lui Franck Sinatra s-a auzit, joi, pe numeroase străzi din metropola americană, într-un ritual-omagiu adus personalului medical.

De obicei, newyorkezii aplaudă, lovesc linguri sau tamburine, sau pur şi simplu strigă „mulţumesc” de la ferestrele lor, seara, la ora 19.00, fideli ritualului-omagiu adus cadrelor medicale mobilizate în faţa pandemiei, care a afectat şi Statele Unite după mai multe ţări europene.

Joi, corul benevol a continuat tradiţia şi a cântat „New York, New York”, omagiul lui Franck Sinatra adus acestei metropole care se presupune că nu doarme niciodată, simbol al forfotei urbane redus la tăcere de o lună.

Melodia clasică a răsunat în unele cartiere de la mai multe ferestre şi balcoane – ar fi fost mii în tot oraşul, potrivit numărului de persoane care au indicat pe Facebook că vor să participe la eveniment.

„Este un cântec emblematic” cu „un adevărat mesaj despre plimbări”, a explicat pentru AFP Robert Hornsby, un responsabil al coralei.

Ritualul ar trebui să continue o perioadă: dacă epidemia pare că se stabilizează în statul New York, după ce au fost contaminate 213.000 de persoane şi după ce au decedat mai mult de 11.500 de oameni, guvernatorul Andrew Cuomo a prelungit joi măsurile de izolare până la 15 mai.

About Post Author

Lasă un răspuns