Neversea ar putea deveni primul festival din lume alimentat cu energie verde, din sursă eoliană, anunță organizatorii care spun că intenționează să realizeze acest lucru începând de la ediția de anul viitor.

Festivalul de la malul mării îşi propune să devină, în 2020, primul festival de muzică din lume alimentat aproape integral cu energie verde, din sursă eoliană, provenită din Parcul Eolian Fântânele-Cogealac-Grădina, situat în judeţul Constanţa, anunță organizatorii într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, procesul de implementare a infrastructurii necesare va începe de anul acesta și va fi finalizat pentru ediţia din 2020, atunci când aproape tot festivalul va fi alimentat cu energie provenită din parcul eolian.

Un prim pas este amenajarea la ediția de anul acesta a festivalului a unei zone 100 % verde, alimentată în totalitate cu energie regenerabilă.

Totodată, vor fi luate măsuri pentru a preveni, reduce şi compensa orice efect advers asupra mediului: colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea lor, înlocuirea tacâmurilor şi veselei de plastic cu paharele de sticlă sau din carton reciclabil, eliminarea paielor de plastic, selecţia elementelor de decor care se pot reutiliza.

„Parteneriatul este un exemplu de bune practici la nivel internaţional care demonstrează că două companii din industrii total diferite pot obţine rezultate extraordinare împreună, prin punerea la comun a unor resurse care transformă în realitate idei şi iniţiative extrem de curajoase, menite să contribuie la protejarea noastră şi a mediului înconjurător pe termen mediu şi lung”, a declarat Bogdan Rădulescu, head of partnership al Neversea.

Pentru a marca momentul, DJ-ul Alex Parker a mixat, pentru prima dată în lume, din vârful unei turbine eoliene.

„Mă bucur tare mult să fac parte dintr-o mişcare de promovare a energiei neconvenţionale, planeta noastră se află într-un punct critic şi avem nevoie de cât mai mulţi oameni open minded, care să susţină o astfel de iniţiativă.

Senzaţia a fost unică, să văd apusul de la înălţime în timp ce făceam ceea ce iubesc cel mai mult, a fost pur şi simplu incredibil şi greu de descris în cuvinte, cred că materialul video o să vorbească de la sine.

Neversea este un festival în care s-au realizat mii de conexiuni, amintiri, relaţii, un loc unde te simţi deconectat de problemele din viaţa de zi cu zi şi, acum, un brand care face un pas uriaş spre viitor.

Sincere felicitări pentru iniţiativă, sunt mândru că am putut face parte din aşa ceva”, a declarat Alex Parker.

Cea de-a treia ediție a celui mai mare festival pe plajă din România, Neversea, se anunță a fi una spectaculoasă.

În perioada 4-7 iulie, pe cele 7 scene amplasate pe plaja Neversea vor urca unii dintre cei mai buni artiști ai momentului.

About Post Author

Lasă un răspuns