Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti a avut, în prima lună de la redeschidere, respectiv între 17 septembrie şi 17 octombrie, aproape 60.000 de vizitatori, număr care se înregistra într-un an întreg între 2000 şi 2009, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

La acest record se adaugă cel atins sâmbătă, 23 octombrie, când au fost înregistraţi 4.955 de vizitatori, depăşindu-se astfel recordul istoric de vizitare cunoscut, de 4.450 de persoane.

Din totalul vizitatorilor înregistraţi în intervalul 17 septembrie-17 octombrie, 34.047 au fost copii şi studenţi, iar 25.788, adulţi.

Muzeul "Grigore Antipa" a fost redeschis cu o întârziere de aproape un an faţă de termenul anunţat iniţial pentru finalizarea lucrărilor de modernizare.

Iniţial, redeschiderea a fost anunţată pentru toamna anului trecut, însă, potrivit reprezentanţilor Ministerului Culturii, au fost câteva probleme legate de prezervarea exponatelor, dar şi de firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare. Ulterior, redeschiderea a fost reprogramată pentru aprile şi a fost iarăşi amânată, din cauza unor "decalaje de plăţi", după cum au precizat tot reprezentanţii Ministerului Culturii. Următorul termen anunţat a fost iunie 2011.

Costul lucrărilor de modernizare a muzeului se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate, în parte, dintr-un împrumut acordat Ministerului Culturii, în 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns