Legendarul musical al lui Andrew Lloyd Webber "Cats" revine din vară pe Broadway după ce a coborât cortina în anul 2000, potrivit Enterntainment Weekly citat de EFE și AFP.

        Noua reprezentație va avea loc în sala Neil Simon Theatre începând cu 2 august, deși vor exista spectacole în avanpremieră din data de 14 iulie.

       Alături de coregraful Gillian Lynne, în spatele noii versiuni "Cats" se află mulți dintre responsabilii primului spectacol teatral, care în 1983 a obținut 7 premii Tony.

      Printre ei se numără John Napier, responsabil cu costumele din prima versiune multipremiată, precum și alți colaboratori, veterani ai primelor producții ale creatorului Lloyd Webber.

      Printre scenele memorabile din "Cats", care ocupă locul patru în topul celor mai urmărite musicaluri din istorie, se află "Memory" și "Jellicle Songs for Jellicle Cats".

      Jucat inițial la Londra în 1981, "Cats" a fost prezent fără întrerupere pe Broadway din octombrie 1982 până în septembrie 2000 de-a lungul a 7.485 de reprezentații.

     Este considerat adesea spectacolul care a făcut să basculeze comedia muzicală într-o nouă eră, cea a producțiilor uriașe în spectacole cu mijloace tehnice și vizuale superioare.

     Regizorul noii versiuni, britanicul Trevor Nunn, a fost directorul artistic al Royal Shakespeare Company și a pus în scenă numeroase comedii muzicale de succes precum "Mizerabilii".

    "Cats" este inspirat dintr-o culegere de poeme ale autorului americano-britanic T.S. Eliot ("Old Possum’s Book of Practical Cats"), publicată în 1939.

About Post Author

Lasă un răspuns