Trupa britanică Muse va lansa în decembrie o colecţie care cuprinde 40 de piese nepublicate vreodată, potrivit NME.

„Origin of Muse”, anunţată la începutul acestui an, urmează să apară pe 6 decembrie.

Ea va cuprinde o broşură de 48 de pagini, nouă CD-uri, patru viniluri şi un interviu cu membrii grupului. În total, colecţia va cuprinde 113 piese, dintre care 40 nu au fost lansate vreodată.

„Pentru a marca 20 de ani de la albumul de debut, «Showbiz», Muse a anunţat lansarea setului deluxe «Origin of Muse». Colecţia va fi o cronică a trupei de la începuturile în Devon, primele demo-uri, EP-uri, albumul de debut şi discul «Origin of Symmetry»”, este descrierea publicată pe site-ul grupului.

Săptămâna viitoare, Muse va susţine în Anglia ultimele concerte din turneul european „Simulation Theory”, prin care şi-a promovat cel mai recent album, lansat în urmă cu un an. Până la jumătatea lunii octombrie, formaţia se va afla în Asia şi America de Sud.

Muse a fost înfiinţată în 1994, la Teignmouth, o localitate din comitatul Devon. Grupul este format din Matthew Bellamy (voce, chitară, pian, clape), Chris Wolstenholme (backing vocals, bas, clape) şi Dominic Howard (tobe şi percuţie). Stilul adoptat – alternative progressive rock. Trupa Muse, recompensată cu numeroase premii internaţionale, inclusiv cu două premii Grammy, a lansat opt albume de studio, care au fost vândute în peste 20 de milioane de copii pe plan mondial.

Lasă un răspuns