Spectacolele ”The Inheritance” şi ”Moulin Rouge!” au fost desemnate principalii câştigători ai Tony Awards, care recompensează cele mai bune spectacole de pe Broadway, în cadrul unei ceremonii de patru ore desfăşurate duminică seară şi care a promovat revenirea la spectacolele jucate pe scenă şi a lansat un apel la oportunităţi mai bune pentru scriitori şi interpreţi de culoare, informează Reuters.

”Seara aceasta se simte ca o revenire acasă”, a precizat gazda ceremoniei, Audra McDonald. ”Luminile s-au aprins, suntem aici, ne-am întors”.

Gala Tony Awards nu s-a desfăşurat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la sistarea spectacolelor cu public timp de 18 luni.

Multe dintre spectacolele importante, printre care ”Hamilton”, ”The Lion King” şi ”Wicked”, au revenit pe scenă la începutul acestei luni, în cadrul unor evenimente marcate de lacrimi şi bucurie atât în rândul interpreţilor, cât şi al spectatorilor. Spectatorii trebuie să fie vaccinaţi cu schema completă, iar purtarea măştilor în sala de spectacole este obligatorie.

”A trecut mai mult de un an, dar premiile Tony sunt aici”, a spus actorul Leslie Odom Jr. în deschiderea programului special televizat denumit ”Broadway’s Back”, care a cuprins apariţii ale unor vedete precum John Legend, Jake Gyllenhaal, Chita Rivera şi Andrew Lloyd Webber..

”Moulin Rouge! The Musical”, o adaptare a filmului din 2001, a câştigat 10 premii, printre care ”cel mai bun musical” şi pentru ”cel mai bun actor în rol principal”, Aaron Tveit.

 

Carmen Pavlovic, coproducătoare a ”Moulin Rouge!”, a spus că fiecare spectacol ar fi meritat să primească un premiu după ultimele 18 luni necruţătoare, inclusiv ”spectacolele care au avut premiera, cele care nu vor reveni, spectacolele care abia ce au avut premiera şi bineînţeles spectacolele care au făcut o pauză şi au fost suficient de norocoase ca să revină”.

”The Inheritance”, o panoramă a vieţii gay din secolul al XXI-lea, a fost desemnată ”cea mai bună piesă”, câştigând şi alte două trofee Tony.

”Este cea de-a 74-a ediţie a Tony Awards şi cu toate acestea sunt primul scriitor latino care câştigă în cadrul acestei categorii”, a spus Matthew Lopez, autorul piesei, de origine portoricană . ”Trebuie să se producă o schimbare. Suntem o comunitate vibrantă…. Avem atât de multe poveşti de spus. Sunt în interiorul nostru, tânjind să iasă afară”, a continuat el.

 

Foto. (c) Andrew Kelly / REUTERS

”A Soldier’s Play”, despre uciderea unui ofiţer de culoare de la o bază militară americană în 1944, a fost votată cea mai bună relansare. Cu toate acestea, a fost o seară dezamăgitoare pentru ”Slave Play”, un spectacol provocator despre rasă şi sexualitate, care conducea în topul nominalizărilor la ceremonia de duminică, cu 12 propuneri, dar nu a câştigat niciun trofeu.

”Masa trebuie să fie mai mare”, a spus Kenny Leon, regizorul ”A Soldier’s Play”, adăugând că Broadway-ul trebuie să facă mai multe pentru a scoate în evidenţă vocile artiştilor de culoare.

Asociaţia caritabilă antirasistă Broadway Advocacy Coalition, care luptă pentru a face teatrul mai divers, a primit un trofeu onorific.

Programul special televizat a cuprins momente de dans din mai multe spectacole, printre care ”Jagged Litle Pill”, ”Ain’t Too Proud”, ”American Utopia”, precum şi ale actriţelor Idina Menzel şi Kristen Chenoweth, vedetele distribuţiei originale a piesei ”Wicked”.

”A Christmas Carol”, o adaptare muzicală a romanului de Charles Dickens, a câştigat cinci premii, iar debutanta Adrienne Warren a câştigat trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un musical graţie rolului cântăreţei Tina Turner în spectacolul ”Tina – The Tina Turner Musical”.

Niciuna dintre piesele nominalizate la Tony Awards nu se joacă în prezent pe Broadway sau plănuiesc să revină după ce şi-au sistat reprezentaţiile din cauza pandemiei.

About Post Author

Lasă un răspuns