Cea de-a 53-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Montreux, programată în perioada 28 iunie – 13 iulie, va include concerte susţinute de Elton John, Joan Baez şi Anita Baker, în cadrul turneelor lor de adio, dar şi reprezentaţii ale unor legende din industria muzicală, precum Sting, ZZ Top, Quincy Jones şi Lauryn Hill.

“În acest an avem o adevărată defilare pe scenă a unor mari personalităţi, veritabile legende, artişti care au durat şi care au marcat istoria muzicii, fiecare în domeniul său şi în stilul său”, a declarat Mathieu Jaton, directorul acestui festival prestigios, creat în 1967.

Trei artişti vor susţine concerte la Montreux în cadrul turneelor lor de adio: starul britanic Elton John (pe 29 iunie), legenda muzicii folk americane Joan Baez (pe 3 iulie) şi cântăreaţa americană de R&B Anita Baker, interpreta piesei “Sweet Love” (pe 10 iulie).

Tuşa feminină a festivalului din acest an va fi completată de fosta solistă a grupului Fugees, Lauryn Hill, şi de un dublu afiş în marea sală a Auditoriului Stravinski, care le va aduce pe scenă pe cântăreţele Lizzo şi Janelle Monae, într-un show care se doreşte un omagiu adus mentorului lor, Prince.

În 2010, Prince, care avea relaţii strânse cu organizatorii festivalului, “s-a strecurat incognito în culise pentru a asista la primul show susţinut de Janelle Monae la Montreux”, a dezvăluit Mathieu Jaton.

Melody Gardot, o americancă din Philadelphia, va renunţa la scena în liber pentru a face să vibreze pe acorduri de jazz celebrul Club din Montreux, un spaţiu mult mai intim, la fel ca legendarul pianist recompensat cu 22 de premii Grammy, Chick Corea, alături de grupul său Spanish Heart Band, dar şi de newyorkezul Bobby McFerrin, aflat pe afişul Festivalului de la Montreux pentru a 12-a oară.

Britanicul Joe Jackson, care sărbătoreşte 40 de ani de carieră, va interpreta în acest an la Montreux piese de pe cinci dintre cele mai populare albume ale sale, inclusiv “Night and Day” şi “Steppin Out”.

Mathieu Jaton a anunţat cu bucurie că în programul din acest an se va afla şi grupul american Bon Iver, care va susţine un concert pe 7 iulie. În Auditoriul Stravinski va concerta şi englezul Rag’N’Bone Man, interpretul piesei “Human” şi care a devenit cunoscut după ce a cântat în 2016 pe scena celei de-a 50-a ediţii a Festivalului de la Montreux.

Muzica franceză va fi reprezentată de Clara Luciani (“La Grenade”), recompensată în 2019 cu un trofeu Victoire de la musique, compozitorul-interpret Yann Tiersen şi grupul pop-soul Kimberose.

 

Dintre artiştii hip-hop şi R&B care vor fi prezenţi în acest an la Montreux, Mathieu Jon a amintit grupul american Suicide Boys, dar şi o seară ce va fi dedicată hip-hop-ului francez, pe 6 iulie, la care vor participa Koba Lad, PLK şi SCH.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns