Tragedie în lumea muzicală internaţională!

Îndrăgita cântăreaţă de origine franceză Mireille Mathieu a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer. Conform revistei germane „Freizeitwoche” cântăreaţa în vârstă de 72 de ani ar mai avea foarte puţin timp de trăit.

Ea încearcă să se trateze în secret în Germania la o clinică privată. Site-ul RTL citează o sursă din interiorul instituţiei medicale şi afirmă că, Mireille Mathieu s-ar fi împăcat deja cu soarta şi e fericită că a mai apucat să lanseze albumul „Mes Classiques”, pe care i l-a închinat mamei ei.

Vestea că Mireille Mathieu nu mai are mult de trăit a căzut ca un tunet pentru milioanele de fani din întreaga lume. Mireille Mathieu, în vârstă de 72 de ani, se află internată la o clinică germană unde se tratează în secret.

Revista germani „Freizeitwoche” s-a interesat în legătură cu starea ei de sănătate şi a aflat de „diagnosticul teribil”. Deşi s-a afirmat că e vorba de cancer, într-o fază terminală, nu a fost precizat ce tip de cancer este şi nici de când suferă. Mathieu nu este măritată, nu are copii şi se afla în turneu de promovare în Germania.

Mireille Mathieu, fericită că a apucat să lanseze albumul închinat mamei ei

Cântăreaţa franceză, supranumită de presa internaţională „vrăbiuţa”, datorită vocii ei inconfundabile, dar şi staturii ei de doar 1,53 metri, a fost invitată în Germania de postul RTL.

După ce a acordat un interviu la finele săptămânii trecute, ea s-a retras la o clinică privată, unde a aflat groaznicul diagnostic.

În 2016, Mireille Mathieu şi-a pierdut mama, pe Marcelle-Sophie, în vârstă de 94 de ani. Înainte ca mama ei să se ridice la cer, Mireille i-a promis că va va mai scoate un album intitulat „Mes Classiques” pe care i-l va dedica. A făcut asta post-mortem pentru că abia anul acesta albumul a ajuns pe piaţă.

mireille mathieu

Mireille Mathieu, în vârstă de 72 de ani, nu a fost măritată niciodată
foto: Getyimages

Mireille Mathieu a crescut într-o familie cu 14 copii

Mireille Mathieu nu a fost măritată niciodată şi nu a lipsit în nici o duminică de la slujba de la biserică. Ea a văzut lumina zilei în Avignon la 22 iulie 1946, fiind cea mai mare dintre cei 14 copii ai lui Marcelle-Sophie Poirier şi Roger Mathieu.

De-a lungul carierei, Mireille Mathieu a înregistrat peste 1.200 de melodii cântate în 11 limbi şi a vândut 122 de milioane de copii în întreaga lume.

La doar 4 ani a cântat pentru prima oară în public şi a fost nevoită să muncească în fabrică de la vârsta de 14 ani. În 1965, Mireille Mathieu apare la emisiunea televizată „Tele Dimanche” şi cântă piesa lui Edith Piaf „Isabelle”. Întreaga Franţă o îndrăgeşte.

Şi-a dedicat întreaga viaţă muzicii

Mireille Mathieu s-a mutat abia la 15 ani împreună cu familia într-un apartament cu cinci camere. A declarat că aceea a fost cea mai fericită zi din viaţa ei.

„Am făcut atunci pentru prima oară baie în cadă. A fost cea mai minunată senzaţie din viaţa mea”, avea să declare ea mai târziu. După 1965 a fost declarată de publicul francez „urmaşa lui Edith Piaf”.

Profesoara Laure Colliere o învaţă să îşi folosească vocea la capacitate maximă şi Mathieu îşi ia ca deviză sintagma: „Munca mea este Dumnezeul meu!”.

Nicio clipă nu s-a abătut de la deviza ei. Educată în spirit catolic, Mireille Mathieu nu a lipsit aproape niciodată de la slujbele de duminică.

A cântat alături de Charles Aznavour, Placido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones, Enrico Macias, ABBA şi Paul Mauriat. Printre piesele care au consacrat-o menţionăm: „Santa Maria”, „C’est ton nom”, „Ne me quitte pas”, „Santa Maria”, „Tous les enfants chantent avec moi” şi „Mon Credo”.